הטריינר החדש של Wahoo הוא הדור החמישי של ה Kickr והבולטים בעדת הטריינרים החכמים. יש לו התנגדות מקסימלית של 2,200 וואט ושיפוע מקסימלי של 20%. קיבלנו אותו למבחן עם תחילת החורף והוא עמד בכל הציפיות ולמעלה מכך.

בתזמון מושלם, עם תחילתו של סגר נוסף, עבודה חדשה במשרה מלאה, וימי גשם של ינואר, קיבלתי למבחן את ה Wahoo Kickr החדש. זהו הדור החמישי של הטריינר מבית Wahoo אשר ממוקם ברמת הקצה של הטריינרים, והוא עומד בכבוד בכל הציפיות הכי גבוהות שעמן הגעתי. הטריינר הזה מתבדל מכל השאר בכך שיש לו תוספת שלצערי לא קיבלתי הפעם למבחן והוא יודע גם לדמות עליות. אבל יש עוד הרבה מעבר לכך. 

ייבוא והפצת מוצרי Wahoo עברו לאחרונה לרשת רוזן ומינץ, והמחיר לצרכן באתר הוא 6,816 ש”ח

בקצרה: טריינר קצה שעונה על כל ציפייה ועושה זאת בחן ובהצטיינות. שקט מאוד, מעניק תחושת כביש טבעית, מאפשר שיפועים והתנגדויות שלא מביישים מסלול מאתגר באלפ ד’ואז או ספרינט סיום בשער הניצחון בפריז.

מפרט טריינר וואהו קיקר 5

  • שקט מאוד (בדומה לדור הרביעי אשר חידש ברמת רעש נמוכה מאוד גם בהשוואה לטריינרים אחרים)
  • שיפוע מקסימלי 20%
  • התנגדות מקסימלית 2,200 וואט
  • קישוריות: Ant+, ant+ fe-c and bluetooth
  • משקל:21.9 ק”ג
  • גלגל תנופה 7.25 ק”ג (כמו בדור הרביעי) המקנה תחושת התנגדות כביש טבעית 
  • ידית נשיאה אינטגרלית
  • רגליים מתקפות לאחסון הטריינר
  • קסטה 11 הילוכים (תאימות גם ל-12 הילוכים)
  • מידות: רוחב 71 ס”מ (עם רגליים פתוחות), עומק 54 ס”מ, גובה 49 ס”מ
  • התנגדות אלקטרומגנטית
  • חיבור לאופניים:  Direct Drive (החלפה של הגלגל האחורי בטריינר. החלפה קלה כהחלפת גלגל אחורי)
  • תאימות מלאה לצירים 130/135 מ”מ ולציר 12X142 מ”מ. 
  • תואם קוטר גלגל:  24″, 650c, 700c, “26, “27.5, “29” וכן תואם אופניים עם מעצורי דיסק
  • מדידת וואטים, קאדנס ומהירות מובנית
  • ומתחבר לאביזרים חכמים אחרים מבית Wahoo כגון מאוורר חכם, וסימולטור מדמה עליות – Wahoo Kickr Climb

מה חדש ב-5

  • קליברציה אוטומטית ללא צורך לעשות משהו
  • שיפור הדיוק במדידת וואטים מ- ±2% ל- ±1%
  • הגדלת ה Q-Factor – המרחק בין זרועות הרגליים ליצירת יציבות משופרת בעמידה 
  • חיבור טלפוני ישיר לרשת – שקע טלפון RJ11 – רלוונטי לסביבות רשת אלחוטית לא יציבה.

התקנה ו-Unboxing 

הטריינר מגיע הלכה למעשה מורכב לחלוטין בתוך קופסה אשר מרופדת היטב בקלקר ומאובזרת היטב בכל מה שצריך ועלולים להצטרך כדי להתחיל לרכב ומהר. עם פתיחת הקופסה, יש גישה קלה לידית שעל ראש הטריינר, ממנו מושכים אותו כלפי מעלה והוא בוקע מאריזות הקלקר העוטפות אותו.

המאסיביות והמשקל של ה Wahoo Kickr 5 לא באים על חשבון זריזות ההתקנה והתאמה שלו: קל ואינטואיטיבי לפתוח את זרועות הרגליים כדי להביא את הטריינר למצב רכיבה וניתן גם באותה קלות לקפל אותן כדי לחסוך מקום בזמן שהוא לא בשימוש.

נותר רק להתאים את ליבת הטריינר, המאובזרת מבעוד מועד בקסטה 11 לגובה הנכון בהתאם לסוג האופניים (כביש, שטח) ומידת הגלגל. כל התהליך אורך דקות ספורות, ונותר רק להתממשק למחשב דרך Bluetooth או Ant+ על מנת שיקבל את נתוני הרכיבה מהטריינר וגם כאן קל מאוד לבצע את ה Pairing למחשב/טלפון/טאבלט בקלות ומהירות. 

טריינר – מה עושים איתו?

טריינר חכם הוא כזה המאפשר ממשק עם אפליקציות ייעודיות, על המחשב/טאבלט/טלפון ולהתאים את רמת ההתנגדות לתכנית הרכיבה שהוא מקבל מהן. קיימת אפליקציה ל-Wahoo אשר ניתן להשתמש בה ולקבל מסלולים ותוכניות אימונים, וקיימות גם אפליקציות חיצוניות בתשלום/חינם כמו Zwift, TrainerRoad ו Bigringvr הכוללות רכיבה חברתית, תכניות אימונים, ועוד.

אני התנסיתי ברכיבה עם Zwift לרבות רכיבות חברתיות עם אלפי רוכבים במסלולי וואטופיה, ותחרויות זוויפט שקיימות בשפע וכמעט בכל זמן נתון עם מאות רוכבים בכל רכיבה כזו. הטריינר מתאים את עצמו למסלול בזוויפט ואל תנאי הדרך: שיפוע, דראפטינג, מזג אוויר ואפילו סוג הקרקע ובאופן שוטף נותן התנגדות שמדמה את התנאים האלו. באפליקציות אחרות אפשר לבחור תכניות אימונים לפי התנגדות הסף והטריינר מתאים את ההתנגדות שלו על מנת להישאר בהספק וואטים הנדרש בלי קשר להילוך בו נמצאים.

כיאה לטריינר חכם, הוא יודע לעבור ב-2 מצבי עבודה שונים זה מזה:

  • מוד SIM – מדמה את המסלול הוירטואלי בהתאם לתוואי השטח ולתנאים שמוכתבים מהאפליקציה החכמה. הדוגמה הטובה ביותר לכך היא Zwift: התאמת התנגדות הטריינר למסלול הרכיבה הוירטואלי. 
  • מוד ERG – בו הטריינר מתאים את עצמו להספק וואטים מטרה כמו שהגדרנו לו ומשמר את ההתנגדות הנדרשת להגיע לוואטים הרלוונטיים בלי קשר להילוך בו אנחנו נמצאים. זה המצב הרלוונטי לאימון לפי תכנית אימון שנגזרת מה-FTP.

איך הקיקר 5 ברכיבה?

אחרי שחיברתי בקלות את האופניים לטריינר, התנסיתי עם Zwift וגם ללא אפליקציה: ללא שימוש באפליקציה התחושה היא כמו רכיבה במישור – ככל שרוכבים יותר “מהר”, כך ההתנגדות יותר גבוהה למרות שרוב מי שקונה טריינר חכם רוצה את הממשק – באופן אישי נהניתי גם מרכיבה כזו, בדיוק כמו לצאת מהבית לרכיבה מישורית זורמת.

תחושת הרכיבה דומה לרכיבה קלה במישור וגלגל התנופה עושה יופי של עבודה בלתת התנגדות טבעית כמו בתחילת רכיבה או כמו אחרי עמידה ברמזור. גם באמצע רכיבה, הפסקת פידול ורכיבה על הפריילוף של כמה שניות מקנה תחושה של האטה טבעית והחזרה לפידול אח”כ תואמת את התחושה מהכביש.

עיקר הערך בטריינר הזה הוא כמובן היותו טריינר חכם שמתממשק למחשב ולאפליקציות ייעודיות ואני התנסיתי ב-Zwift במספר רכיבות ותחרויות. התחושה הטבעית גרמה לי לפעמים לשכוח שאני על טריינר והתחושה של רכיבה בפלוטון מהיר כה ממכרת עד שנזכרתי בימי התחרות שלי.

הWahoo Kickr 5 מאפשר התנגדות המדמה 20% שיפוע, לאמיצים שבינינו! ולמי שרוצה להוסיף את ה Kickr Climb יוכל גם להרגיש את השיפוע על האופניים בשביל תחושה ריאליסטית לחלוטין והכל יתבצע בצורה חכמה ואוטומטית. המעבר בין שיפועים מרגיש מאוד מודולרי ולא כ”מדרגה” למרות שלוקח זמן להתרגל לזה שהשיפוע הוא וירטואלי, וזה משהו שה-Kickr Climb יכול לפתור.

באופן אישי אני גם יותר אוהב לעמוד על הפדלים בשיפועים קצרים (Rolling Hills) וזה משתלב עם הזווית של האופניים בשיפוע חיובי, מה שלא קיים בטריינר, אך ניתן לקנות בנפרד את ה-Wahoo Kickr Climb המחליף את הגלגל הקדמי ונותן שיפועים לאופניים לתחושה טבעית לחלוטין.

בספרינטים עצימים מאוד הוא נשאר מאוד יציב בזכות המאסיביות ופתיחת הרגליים שלו לבסיס רחב ואיתן, ואפשר לעמוד על הפדלים בכל הכוח בלי להסס, ממש כמו בכביש.

תנועת הצד לצד גם היא מרגישה טבעית יחסית לטריינר, אם כי ברור שבאופני כביש אפשר יותר להטות את האופניים. פיצ’ר מגניב בנושא הזה שמראה עד כמה שמו את הצרכן במרכז הוא האפשרות לכוון את תנועתיות ה”צד-לצד” של הטריינר ע”י כיוון של דיסקיות התמיכה ברגליים שלו.

דיוק – טריינר מול מד וואטים

מבחינת מדידת וואטים המדידה מדויקת מאוד ובהשוואה למד הוואטים שעל האופניים שלי מתקבלים מספרים זהים או קרובים מאוד עד לכדי הסטייה של ±1% בלבד. גם בהשוואות שנעשו אונליין המדידות המתקבלות ממדי וואטים שונים כולם מראים על דיוק והתאמה של מדידות ההספק.

ניתן לראות בגרפים את רמת הדיוק: העליון של זוויפט, שמגיע ממד הוואטים של הטריינר, והתחתון של גארמין, שמגיע ממד הוואטים על האופניים שלי, את הערכים שכמעט-זהים:

התאמה לחיים

כמי שגר בדירת 3 חדרים עם ילדות קטנות, רמת הרעש של הטריינר היא כנראה הפרמטר החשוב לי ביותר. זהו בפירוש הטריינר הכי שקט שראיתי, ורוב הרעש שנוצר הוא רעש ה-Drivetrain של האופניים עצמם, בדיוק כמו בכביש שקט ונידח. בכך הוא עושה את העבודה להורים לילדים ומאפשר רכיבה בבית גם בזמן שהם ישנים רק מטרים ספורים ממני.

לצד השקט, מתקבלת, בין אם בצורה מכוונת או שלא, תחושת כביש של Road-Buzz מאוד אמיתית ועדינה כך שמקבלים גם את המיקרו-ויברציות של רכיבה על אספלט.

בנוסף, הרגליים המתקפלות שלו וידית הנשיאה האינטגרלית מאפשרים אחסון נוח שלו ושליפה מהירה לאימון “נטו=ברוטו” אינטנסיבי בבוקר לפני העבודה או בערב, ובאמצע השבוע השארתי את האופניים מחוברים אליו. אומרים שאופניים איטלקיים יפים כמו פסל, אז לפחות שיקבלו מקום בסלון. חשוב לציין שכדאי מאוד להצטייד מאוורר עוצמתי, וזה נכון לכל טריינר

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

יתרונות וחסרונות

יתרונות:

  • שקט מאוד
  • תחושת רכיבה הכי טבעית שנתקלתי בה הן בזכות התנועתיות מצד לצד והן בזכות גלגל תנופה שמעניק תחושת כביש אמיתית
  • מעברים חלקים מאוד בין “שיפועים” והתנגדויות
  • מתממשק עם מוצרים משלימים של Wahoo לחוויה מקסימלית: Wahoo Kickr Climb, מאוורר חכם, רצועת מד דופק
  • יציב מאוד על הרצפה גם בעמידה על הפדלים
  • רגליים מתקפלות לאחסון נוח בבית
  • מדויק בקריאת וואטים (גם בהשוואה למד הוואטים שעל האופניים שלי)
  • תואם לרוב סוגי האופניים והמערכות ועדכני עם החידושים האחרונים בתחום (תואם גם לקסטות 12 הילוכים) 
  • מגיע כבר עם הקסטה

חסרונות:

  • מכיוון שהוא קורא גם Ant+ וגם Bluetooth, היה נחמד אם היה יודע לקשר בין רצועות דופק המשדרות ב Ant+ לבין המחשב שקורא רק Bluetooth. 
  • מחיר לא לכל כיס וכנראה הגבוה ביותר בקטגוריה

וואהו קיקר 5 – השורה התחתונה

הטריינר החכם האולטימטיבי שישמש אתכם לא רק בימי החורף. לרציניים מומלץ גם להצטייד בשאר האביזרים החכמים של Wahoo לחווית רכיבה טוטאלית ו-Pain Cave מקצועני.

רוב העדכונים מהדור הקודם אולי קטנים אך שימושיים וזהו טריינר ברמה הגבוהה ביותר בקטגורייה שהתעלה בכל פרמטר על טריינרים אחרים שהתנסיתי בהם. רואים שב Wahoo חשבו קודם כל על חווית המשתמש ובנו את הטריינר בהתאם, וזה מורגש בתכונות שלו וביכולת שלו להתאים להעדפות המשתמש, והכל בקלות ובלי צורך ביכולות טכניות. זה מוצר ששווה להשקיע בו וגם שצפוי להחזיק שנים רבות, לא רק פיזית, אלא גם מבחינת עדכניות עם החידושים האחרונים בשוק.

מאת: אדם סימן-טוב
צילום ווידאו: גיא חלמיש