בצפון הרחוק אומרים ״אין מזג אוויר לא מתאים, יש רק לבוש לא מתאים״. לעומת זאת אצלנו, בפרט בקיץ משפט כמו ״אין מזג אוויר לא מתאים יש רק שעה לא מתאימה״ יותר נכון. בייקפאנל מביא לכם רעיונות מעולים לרכיבה קרירה גם בקיץ.

מסלול קלאסי לרוכבי הצפון

קשה לנצח מסלול רכיבה עם נוף יפיפה בזמן השקיעה, סינגלים מהירים כיפיים וזורמים, וסיום עם נקניקיות ובירה. מקליקים מהחניה של דוריס קצבים, ומתחברים ישירות לסינגל סובב זכרון – סינגל זורם, מהיר, טכני לעיתים, עם אחד הנופים היפים בארץ של חוף הכרמל.

    • מרחק: 34 ק”מ
    • זמן: שעתיים וחצי-שלוש (נטו בנחת)
    • גובה מצטבר: 613 מ’
    • קובץ ניווט
    • מפה:

ההתחלה עוברת בפארק הנדיב, וחיש מהר הופכת לירידה כיפית ומהירה. אנו ממליצים להתחיל את הרכיבה לקראת שקיעה ולזכות לחזות בשקיעה בתוך הים תוך כדי גלישה במורדות הכרמל לכיוון כביש 4. ברגע שתיכנסו לחושך, תזכו לראות את פרדיס נדלקת לאורך הטיפוס שלכם במעלה הסינגל.

במעלה השודדים ניפרד מהסובב ונחתוך לכיוון הר חורשן. כאן ניכנס למערכת הסינגלים הזורמים של “האהודים”, לזכרו של אהוד אפרתי. סינגלי XC קלאסיים עם עליות וירידות זורמות ומהירות. מי שמחפש מסלולים יותר אגרסיביים יכול בהחלט לדלג לאזור המרכזי של הר חורשן ולתת בשיפועים. השעה מאוחרת, הבטן מקרקרת והראש רק מחפש בירה קרה. נחזור לרכבים בדרכי 4×4 לא לפני שנקנח בסינגל אהוד 2 הוותיק. 

שימו לב: לקראת סוף המסלול עולים על כבישים סלולים בהם יש תנועת מכוניות מדי פעם. הקפידו על סט פנסים עם פנס אחורי (נצנץ) בנוסף לפנסיים הקדמיים. את הטיפוס חזרה לרכב אנו ממליצים לעשות על המדרכה / בשביל האופניים הסלול, המקבילים לכביש. את הבטן אפשר להשקיט בשרקוטרי של דוריס קצבים (פתוח עד 11 בלילה) שמציעים בירה ונקניקיות מעולות מבית דוריס, או להתכבד בארוחה במסעדת האם (פתוח עד 10 בלילה).

חם

הרפתקה לילית – שביל ישראל באופניים ממצפה רמון למדרשת בן גוריון

רכיבת לילה במדבר זו הרפתקה נהדרת, אבל באופן מפתיע לא תמיד פשוט למצוא שבילים שאפשר לרכוב בהם בלילה. חלק גדול מהמדבר נמצא בשמורת טבע, שם אסור לרכוב בלילה, חלק נמצא בשטחי אש, וחלק אחר קשוח ומרוחק מדי בשביל הרפתקה ספונטנית של כמה שעות. מקטע שביל ישראל באופניים בין מצפה רמון לשדה בוקר הוא הזדמנות מושלמת לרכיבה בלילות הקיץ הנעימים. רובו בסינגל, חלקו זורם וחלקו מעט יותר קשוח, אבל הוא כולו קרוב יחסית לכביש 40 ולכן נוח לחילוץ במקרה הצורך. 

    • מרחק: 50 ק”מ
    • זמן: ארבע שעות (נטו)
    • גובה מצטבר: 367 מ’
    • קובץ ניווט
    • מפה: 

מי שמכיר את שביל ישראל באופניים יודע שלא מדובר במסלולים קלילים, בפרט לא בלילה, אבל בהכנה נכונה במיוחד בתחום הניווט ורכיבה רגועה תרוויחו חיבור ייחודי למדבר בשעות פחות סטנדרטיות. בזכות הקרבה לכביש 40 ניתן לשלוט באורך המסלול. אורך המסלול המלא הוא כ50 ק״מ והוא לוקח לפחות 4 שעות נטו (ללא עצירות ארוכות) אבל אפשר להתחיל ולסיים את המסלול בכל מקום בו הוא מגיע לכביש 40: צומת הרוחות, חוות דרך ארץ, כלא נפחא, תחנת הדלק עבדת. רוכבים קשוחים יכולים לעשות את המסלול הפוך ולהוסיף לאתגר גם 750 מטר טיפוס.

חלקו הראשון של המסלול ממצפה רמון ועד סמוך לכלא נפחא משלב קצת דאבלים עם הרבה סינגלים זורמים וניווט קל יחסית. אם סינגלים יותר קשוחים ואתגר ניווטי מורכב מפחידים אותכם, סיימו את הרכיבה פה. אפשר להשאיר רכב בחניה של הכלא ליד תחנת האוטובוס. ההמשך הרבה פחות זורם עם סינגל שלא פעם קשה למצוא במיוחד בלילה. כדי לצלוח את המקטע הזה צריך שני דברים, סבלנות ומכשיר ניווט (גם טלפון תופס) בלי שני אלו, יהיה קשה. 

רכיבה

החלק האחרון מעבדת למדרשת בן גוריון דומה יותר לחלק הראשון עם סינגלים זורמים יותר וניווט פשוט. רכיבת לילה במדבר היא ארוע מדיטטיבי, את הנוף לא רואים, רק את אלומת האור של הפנס, הכוכבים בשמים והשביל. זה לא טיול לילה קליל ביערות קק״ל אלא הרפתקה שמתאימה לכל רוכב שטח מיומן. 

הצטרפו לקבוצה השקטה של בייקפאנל בווטסאפ:
בייקפאנל ווטסאפ

קריטריום 

גם לרוכבי הכביש מגיעה חלופה לילית. רכיבות מעבר לשעות התאורה עלולה להיות מסוכנת מאד כשהראות של נהגי הרכבים מוגבלת. יש פתרון קל ופשוט – קריטריום. מסלול קצר ומואר, הרבה הקפות, כביש סטרילי (יחסית) – יושב בול על המשבצת. יש מסלול כזה בכל אזור. לתל אביב יש את ראש ציפור, לחיפה את אצטדיון סמי עופר ולתושבי חדרה והסביבה יש את קריטריום קיסריה, באזור התעשייה הדרומי. בקיסריה נהוג לרכוב בימי שלישי, החל מהשעה 18:00.

    • מרחק: 2.8 ק”מ x מיליון הקפות
    • זמן: עד שבא לכם פיצה
    • גובה מצטבר: 12 מ’ להקפה
    • קובץ ניווט
    • מפה: 

ההקפה בת 3 קילומטרים ויש בה2 מסלולים. האחד, עם כיוון השעון, מאוכלס במועדונים מקומיים והקמ”שים שם גבוהים. לא מומלץ לרוכבים לא מנוסים ואפילו מסוכן. 

השני, נגד כיוון השעון, ציבורי וניתן לרכוב בו בקצב יותר עממי. בכל כיוון שבו תבחרו תתמודדו עם העליה, שעל הנייר נשמעת קלילה אבל בהקפה השמינית ב-35 קמ”ש היא כבר תצרוב לכם טוב טוב. 

*שימו לב – אין שביל ייעודי לאופניים ורוכבים בכבישים של אזור התעשייה, כך שחשוב להיצמד לימין, לשים לב לרכבים שיוצאים מאוחר מהעבודה מאחר ויש חציה של מספר צמתים. אנא התחשבו ברוכבים האחרים והזהירו מאיזה כיוון אתם עוקפים. 

סיימתם? הזעתם? אתם רעבים? בצד הצפוני של אזור התעשיה ועם דילוג זריז של הרכב תמצאו מסעדות וברים. אנחנו ממליצים על “שבתאי” – פיצה, בירה וחברים.

לרכיבה

דגשים לרכיבת לילה

רכיבת לילה דורשת הכנה, אבל אפשר לצאת גם למסלולים מאתגרים ומורכבים אם מתכננים כמו שצריך. אז מה צריך לרכיבת לילה מהנה ובטוחה?

  1. אופניים – לוודא היטב את תקינות האופניים וערכת התיקונים שלכם, בלילה נוח פחות להתמודד עם תקלות ורצוי להימנע מהן כמה שאפשר.
  2. פנסים– לא משנה אם יש ירח או אין ירח, סינגל או דאבל, חובה לרכוב לפחות עם פנס אחד על הכידון ולהביא פנס להחלפה למקרה שהפנס הראשי לא עובד, זה יכול להיות גם פנס ראש סטנדרטי שיאפשר לכם לצאת מהשטח בבטיחות.
  3. ניווט – במסלולים מורכבים בטח במדבר תרכבו עם מוביל שמכיר. גם אם מדובר במסלול שכבר רכבתם באזור שאתם מכירים. הניווט בלילה מורכב הרבה יותר ולכן חשוב להצטייד באמצעי ניווט גם אם זה הטלפון שלכם עם מספיק סוללה.
  4. לא לבד – פשוט ככה.
  5. ניהול סיכונים שמרני (תיזהרו קצת יותר) – זה לא הזמן לקפוץ את הדרופ הזה שלא היה לכם אומץ, או לקצר איזה שניה מהסטרבה, נשמע בסיסי אבל קחו פחות סיכונים, ואם יש צורך רדו מהאופניים. זה לא כל כך נורא כמו שזה נשמע. 
מאת: יואב גריבי, שי יגל
צילום: עופר עברי, דניאל בר, יואב גריבי
אם אהבת את התוכן שלנו, שתף אותו לקבוצות הווטסאפ והפייסבוק שלך – הנה פה במלבנים האלה: