בישראל אנחנו מכירים בעיקר טריינרים חכמים ואופני אימון של החברות המתמחות בתחום הרכיבה. אופני האימון החדשים של Technogym מביאים גישה שונה, של חברה שמתמחה בציוד כושר טכנולוגי וחווית לקוח. האם חברה שלא מגיעה מעולם הרכיבה בלבד יכולה לנצח את המוצרים המתחרים עם מוצר בדגש על חווית משתמש?

חברת אגנטק המוכרת גם כיבואנית פולר, היא היבואנית הבלעדית של המוצר (טלפון לרכישה: 3586*). קיבלנו את האופניים למבחן ראשון בישראל, ועם תג מחיר כזה של 23,650 ש”ח (כולל הובלה, התקנה ורשיון לכל התכנים, כולל Rouvy, שיעורים מוקלטים, מסלולי אאוטדור ועוד, לשנה הראשונה), התחלנו את המבחן עם הרבה סקרנות:

מי זו טכנוג’ים?

Technogym היא חברה איטלקית איכותית מאוד, שהוקמה ב-1983 המתמחה בציוד כושר טכנולוגי ומוצרי בריאות דיגיטליים ולה מאות מוצרים. החברה דוגלת בגישת Top to Bottom, כלומר מהשאלה “מה צריך מתאמן/ספורטאי אולימפי?” ומשם מתכננת את מוצריה לקהל הרחב. במוצר זה, הדגש הוא על נוחות ואינטגרטיביות במוצר All in One ללא צורך בחיבורים חיצוניים או אביזרים נוספים.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

אופני ה Ride

הדבר הבולט ב Technogym Ride הוא מסך המגע האינטגרטיבי בגודל 22 אינץ’. הוא בעל ממשק פנימי של טכנוג’ים המבוסס על מערכת ההפעלה של אנדרואיד. בממשק זה קיימות כל האפליקציות הרלוונטיות לרוכב ולספורטאי לרבות תכניות אימונים, רכיבות וירטואליות חברתיות, אפליקציות מוזיקה ובידור. ההפעלה באמצעות מסך מגע וקיימת גם קישוריות Bluetooth ו Ant+ לאביזרים חיצוניים כמו מד דופק, טלפון סלולרי ואוזניות.

זוהי הכניסה הראשונה לארץ של שחקן שאינו מיועד לרוכבים גרידא עם אופני אימון ייעודיים לבית. בעולם, המוצר הזה יתחרה ראש בראש עם חברת Peloton המתמחה ברכיבות חברתיות מהבית הכוללות תוכניות אימונים לקהל הרחב ולא רק לרוכבים. אפילו במבט חיצוני, קל להבחין שהאופניים האלו מיועדים לקהל הרחב יותר, עם מראה יותר נקי ואלגנטי מאשר אופני טריינר. הם משתלבים יחסית היטב בבית אם כי דורשים לא מעט מקום. עם משקל של 65 ק”ג, הם מיועדים להישאר במקום קבוע ולא להתפנות לפינה שקטה בבית בסיום השימוש, כמו שאפשר לעשות עם ה Wahoo Bike. בכל הפעלה שלהם קל לשים לב שחווית המשתמש כאן במקום הראשון וממשק המשתמש ידידותי וקל בדיוק כמו כל סמארטפון. 

Technogym

Technogym Ride, פרטים טכניים:

ייבוא ושיווק: אגנטק, טלפון לרכישה: 3586*

  • מסך מגע אינטגרלי בגודל 22″ עם שליטה בזווית ההטייה
  • שלדת פלדה בציפוי אלומיניום מוחלק
  • 24 שפות לממשק המשתמש
  • התנגדות מקסימלית: 1,500 וואט
  • שיפוע נתמך: 3%- עד 15%+
  • מידות: אורך 154 ס”מ / רוחב 64 ס”מ / גובה 142 ס”מ
  • משקל: 65 ק”ג

  • משקל רוכב מקסימלי: 160 ק”ג
  • התאמה למידות שלדת כביש 50-58
  • גובה רוכב מיועד: 1.55מ’ – 2.05מ’
  • אורך קראנק: 170מ”מ / 172.5 מ”מ / 175 מ”מ
  • כידון דרופ ברוחב 42 ס”מ (אין אפשרות להחליף או לשנות את מידות הכידון) 
  • ניטור יעילות פידול ב-2 הרגליים
  • מהירות תגובה: 0-1,000 וואט ב 0.5 שניות
  • גלגל תנופה 5.6 ק”ג
  • מנגנון כפול להתנגדות גלגל תנופה: רצועת טיימינג + Poly V Belt
  • תמיכה במצבי ERG ו SIM
  • מחיר: 23,650 ש”ח (כולל הובלה, התקנה ורשיון לכל התכנים כגון Rouvy, הדרכות, מסלולי אאוטדור ועוד לשנה הראשונה)

Technogym

ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות

בממשק המשתמש של טכנוג’ים, יש לא מעט אפליקציות החולשות על כל תחום שאפשר לדמיין. נדרשת כניסה ראשונה עם סיסמא לכל אחת מהן ומכאן ואילך ניתן להיכנס דרך חשבון המשתמש של טכנוג’ים. ישנה אפשרות לעד 5 משתמשים כשלכל אחד מהם מסך בית והגדרות משלו עם האפליקציות של אותו משתמש. דרך חשבון המשתמש של טכנוג’ים, מתבצע גם הסנכרון בין כל המכשירים והאפליקציות כך שהוא הופך להיות המזהה הייחודי שלנו. זהו צעד חכם של החברה שיצר עבורה דביקות והרגלי שימוש אצל המשתמשים. האפליקציות הזמינות יכולות להתעדכן דרך עדכון תוכנה כך שכל תקופה מסוימת, יכולות להתווסף אפליקציות נוספות. כרגע קשה לדמיין צורך במשהו שלא קיים כאן. קיימת גם אפליקציה פנימית לתוכנית אימון ייעודית של טכנוג’ים עם מאמנים שצולמו באולפנים ומדמים אימון אישי (עוד קריצה חזקה לשירות של פלטון האמריקאית). 

פרט לאפליקציות האימון המובנית, קיימות אפליקציות רכיבה כמו Zwift, Rouvy, Kinomap, Bkool, אפליקציות בידור ומוזיקה החל מ Youtube, Eurosport, GCN, Tidal, Spotify, אפליקציות ניטור אימון כגון סטראבה, גרמין, Training Peaks ועוד המון. החלק הנחמד הוא, שהן מתקשרות אחת עם השנייה כך שניתן לשחזר אימון שרכבנו בחוץ עם נתוני השטח האמיתיים ואף להציג אווטאר שלנו מאותה רכיבה כמצב Ghost ולהתחרות בו.

Technogym

מבחר אפליקציות זמינות, צילום מסך, אתר Technogym

אפשרויות באפליקציה של טכנוג’ים

באפליקציית האימון של טכנוג’ים ניתן לבחור מבין מספר אפשרויות:

  1. שימוש באימון מובנה – או בתכנית אימונים מובנית לפי הצורך שלנו ורמת הכושר. לקביעת הרמה יש גם מבחן FTP מובנה.
  2. יבוא רכיבה מקובץ – רכיבה שעשינו בעצמנו או לא, עם תנאי השטח האמיתיים של אותה רכיבה
  3. בניית אימון בצורה אינטואיטיבית – לפי בלוקים עם שליטה על אורכם ועל רמת המאמץ שלהם כאחוז מה FTP.

בכל אימון שכזה ניתן לשלוט על רמת הקושי היחסית ל FTP שלנו, כלומר כל אימון נגזר לפי 100% מה FTP שלנו אך ניתן לכוון זאת באם אנחנו רוצים להתאמץ יותר או פחות באותו אימון.

סימולציית רכיבה בוידאו על מסלול אמיתי

באופן אישי, כרוכב שיותר מתחבר לרכיבות בחוץ מאשר לרכיבות טריינר, הכי התחברתי לאפליקציות המדמות רכיבה בחוץ ובעיקרן Rouvy בה ניתן לבחור מסלול ממבחר מקומות רבים בעולם, כולל ישראל. המנוי לשנה הראשונה ב Rouvy, וכולל עוד תכנים כמו שיעורים מוקלטים ותוכניות אימון – כלול במחיר ה Ride וזו הטבה בשווי כ1,700 ש”ח.

בכל אחד מהמסלולים ניתן לראות גם את הרוכבים האחרים שרוכבים באותו מסלול בזמן אמת, בדומה ל Zwift, או לבחור יריבים וירטואליים לפי הרמה שלהם במונחי וואט/ק”ג. הרכיבה במסלול מלווה בצילום וידאו של המסלול המותאם לקצב הרכיבה. כמובן שכמו כל טריינר חכם או אופניים חכמים, ה Technogym Ride מתאימים את רמת ההתנגדות לשיפוע ואף לנתוני הדראפטינג על יריבים אמיתיים/וירטואליים.

Technogym

רכיבה בפארק בריטניה על אופני ה Technogym עם שימוש באפליקציית Rouvy הכלולה במחיר הרכישה

נוח מאוד להיכנס לכל אחת מהאפליקציות כאשר היוצאת מן הכלל היא אפליקציית Zwift הפופולרית שמצריכה חיבור של הסמארטפון בכבל HDMI לאופני ה Technogym Ride. לא ברור מדוע זה כך ואני יכול רק לשער שבזוויפט התעקשו להישאר אפליקציה עצמאית ולא כחלק מאפליקציה ייעודית שגם נמצאת תחת המשתמש של Technogym. אפשר גם לשלב בין אפליקציות ולהאזין למוזיקה מספוטיפיי בזמן שאנחנו בתכנית אימון של Technogym למשל. 

Technogym

חווית רכיבה על ה Technogym Ride 

הכיוון של האופניים מתבצע דרך התאמה של 3 צירים ובקלות רבה הגעתי למידה המתאימה לי. בהגדרת האופניים הראשונית, בוחרים את יחסי ההעברה של ההילוכים ומשם השליטה עליהם נעשית דרך לחצני הצד של ה”שיפטרים”. קיימים גם לחצנים פנימיים לשינוי השיפוע/אחוז המאמץ שלנו לאותו אימון. מגדירים בקלות חיבור לטלפון, מד דופק ואוזניות במידת הצורך כאשר קיים גם שקע אוזניות. מכאן נותר רק לעלות, להתחיל לפדל ולבחור באיזו אפליקציה נבחר לרכב הפעם, או שנמשיך את תכנית האימונים המסודרת באפליקציה של טכנוג’ים. מסך המגע והממשק פועלים בצורה יציבה אם כי לעיתים מורגש מחסור בכוח עיבוד חזק שיתמוך באפליקציות התובעניות שמריצות וידיאו/סימולציות של המסלול בתלת מימד ואז המסך מתפקסל לכמה שניות. 

Technogym

התחושה על האופניים

הרכיבה על האופניים של טכנוג’ים מרגישה יציבה ואיתנה מאוד. לטוב ולרע אין תנודתיות מצד לצד כך שמחד, מרגישים ביטחון רב גם בספרינט לוחמני בעמידה ומאידך לפעמים קצת חסרה תחושת ה”צד לצד” שמתקבלת בטריינר. התנגדות גלגל התנופה קצת פחות טבעית ביחס לאופני כביש והיא מזכירה מעט יותר אופני ספינינג מאשר תנופה טבעית של האופניים. המעבר בין התנגדויות מרגיש טבעי ומשקף נאמנה את אחוזי השיפוע של המסלול בדיוק כמו בחוץ. בירידה לעומת זאת, עם תמיכה ב 3%- בלבד, אין תחושה של ירידה אלא של מישור עם מעט רוח גב. ספרינט על האופניים האלו מרגיש הכי יציב שחוויתי באופני Indoor כלשהם ואפשר לעמוד על הפדלים ולהפעיל כל כוח גם מכיוון הכידון ללא צל של חשש.

ה-Ride כמובן תומך במצבי SIM ו ERG כיאה לטריינר חכם:

  • במצב SIM התנגדות הטריינר תדמה את המסלול הוירטואלי / וידיאו שבו אנחנו רוכבים לפני תנאי השיפוע ודראפטינג. תנאי השטח מוכתבים ישירות לאופניים ונרגיש את שינויי ההתנגדות בהתאם.
  • במצב ERG ה Ride יתאים את עצמו לרמת ההתנגדות הרלוונטית לאותו אינטרוול ללא תלות בהילוך שבו נרכוב. זהו המצב הרלוונטי לתכנית אימונים מובנית.

הלחצנים פנימיים על השיפטרים שיכולים לשנות את רמת השיפוע המדומה בתכנית אימונים ובסימולציית רכיבה בחוץ הם מנוטרלים. החידוש המעניין הוא, שבטכנוג’ים בחרו להפעיל את הלחצנים האלו גם במצב ERG על מנת לשלוט בסף האימון שלנו. ברירת המחדל היא שכל אימון נגזר לפי 100% FTP שלנו אך ניתן להתאים את זה על ידי שימוש בהם, אם אנחנו מרגישים חזקים יותר/חלשים באותו אינטרוול.

איך הם ביחס לאופני אימון / טריינרים חכמים?

 יצא לי לבחון בשנתיים האחרונות כמה טריינרים ואופני טריינר כגון: הטריינר Wahoo Kickr  5 והאופניים-אופני הטריינר של וואהו, וכעת את ה Technogym Ride. מבחינת קטגוריה כמובן שבארץ אנו נשווה אותו לאופני טריינר מלאים אחרים כמו Wahoo Bike או Tacx Neo Bike. בראיה גלובלית זו השוואה חסרה כי הוא מתחרה לא רק בהם, המיועדים לרוכבים שמחפשים פתרון Indoor אלא גם לחברת פלוטון המציעה פתרונות ספורט Indoor מלאים לרבות אימוני קבוצה מהבית וחבילות מנוי. ההשוואה הזו חשובה כדי לקבל פרספקטיבה, לכן יתכן וה Technogym Ride לא שואף לדמות חוויה זהה לחלוטין לאופני הטריינר של Wahoo או של Tacx. במובנים רבים הוא מספק תוספות שאין לאופני הטריינר- בעיקר התוכן: אימונים מובנים ומצולמים. 

Technogym

במלים אחרות, רוכב הארדקור שמחפש את חווית הכביש המלאה שהכי מזכירה רכיבה בחוץ, אולי לא ימקסם את משאלתו ב Technogym Ride. לעומת זאת חובבי ספורט ורוכבים רבים שרוצים מערכת תוכן מובנה ותומכת באופן מלא באימונים שלהם, ימצאו את מבוקשם ב Ride על חומרה איכותית ונוחה. טכנוג’ים כחברה שמתמחה בקהל רחב יותר שמה את חווית המשתמש במקום ראשון ואפשר לראות זאת גם במבט על ה Ride. הם יותר ידידותיים לעין וגם בשימוש בהם שמגיע עם מסך חכם מובנה ואפליקציות. בסופו של דבר ליהנות מחווית הרכיבה הוא הפקטור המשמעותי בעיניי ברכיבה בתוך הבית וזה מה שמביא להתמדה.

יתרונות וחסרונות

יתרונות:

  • מסך מגע אינטגרטיבי עם גישה לכל מה שרוכב צריך בשביל חווית טריינר או אופני טריינר מלאה
  • ידידותיים יותר גם לבני המשפחה שאינם רוכבים בשגרה
  • אין שחיקת חלקים ולא מייצרים לכלוך. כל החלקים הנעים סגורים ובטיחותיים גם בסביבת ילדים
  • בנייה מאסיבית שנותנת תחושת עמידות ויציבות לאורך שנים רבות
  • תכנים ושירותים עשירים, לצד תכניות אימונים מובנות של טכנוג’ים
  • שקט מוחלט בזמן הפעילות שלהם

חסרונות

  • המחיר אינו לכל כיס וגבוה מאופני טריינר מתחרים
  • אין שינוי שיפוע של האופניים עצמם שמדמה תנאי עליות
  • לשימוש באפליקציית Zwift יש צורך לחבר את המכשיר הנייד עם כבל HDMI
  • כידון אינטגרלי ולא מאוד מרופד ללא יכולת לשנות זוויות שלו ושל השיפטרים
  • גודל ומשקל שמצריכים אזור ייעודי בביתTechnogym

Technogym Ride לסיכום

הכניסה של Technogym Ride לשוק הישראלי מהווה לא רק כניסת מוצר חדש אלא כניסת קטגוריה חדשה. ההבדל הדרמטי בינו לאחרים הוא הידידותיות – הוא מאפשר גם לאנשים שאינם רוכבים טהורים להיכנס לעולם אופני הטריינר הבייתי המתקדם, בדומה לרכישה של מסילת ריצה הביתה או כלוב אימונים וציוד נוסף. זה מוצר שמייצר נקודת מפגש חדשה בין בוגרי עולם אימוני הספינינג עם רוכבי הארדקור אמיתיים ונוגע בכולם. גם רוכבים רציניים יותר, ימצאו גם הם את מבוקשם בטכנוג’ים רייד. הוא נותן אפשרות לרכוב בוידאו במאות מסלולי חוץ עם רוכבים אמיתיים או וירטואליים עם כל הנתונים והגישה המדויקת לוואטים ולחוויה אותה אנו אוהבים.

הצד השני של המטבע הוא שה Ride מרגישים קצת פחות מציאותיים מאופניים אמיתיים, אבל בהבדלים זניחים כמו התנגדות מדויקת של גלגל התנופה או תחושת הכידון והשיפטרים. הקטגוריה החדשה אמנם מורגשת גם ברמת המחיר אך זהו מוצר שהייתי שמח מאוד שיהיה לי בבית. אהבתי את זה שלא צריך כלום – רק לעלות ולרכוב. בשורה התחתונה שמחתי ורציתי לעלות עליהם אפילו יותר מטריינרים ואופני טריינר אחרים שבחנתי וזאת בעיקר בזכות הפשטות ואינטגרטיביות.

לפרטים נוספים ולרכישה: אגנטק היבואן הבלעדי של טכנוג’ים בישראל 3586*

מאת: אדם סימן טוב