מה קורה כשמשלבים את נצנץ היום הטוב בעולם עם טכנולוגיית הרדאר הפופולרית? Trek CarBack, רדאר אופניים חדש, במבחן בכבישי ישראל.

מאז ומעולם BIKEPANEL מנסה לעורר מודעות ולקדם רכיבה בטוחה בכביש. כתבנו בעבר על חשיבות בחירת כבישים נכונים ובטוחים יותר לרכיבת כביש, חשיבות צבע הביגוד, ואפילו על מאמר דעה מעוררת מחשבה על קטגורית הרדאר והשפעתה על הרגלי הרכיבה של הישראלים (כאן) קיבלנו את ה-Trek Carback, רדאר אופניים עם יכולות הנצנץ של בונטרגר Flare RT החדש של טרק, למבחן.

הצטרפו לקב’ הווצאפ השקטה של אאוטפאנל:
הצטרפו לקבוצות אאוטפאנל

עיניים בגב

רדאר האופניים הוא בעצם העיניים בגב שתמיד רצינו ברכיבת כביש. הוא הפתרון היותר אלגנטי וחכם של מראות בקצה הדרופים או משקפי מראה. תפקידו להזהיר אתכם הרוכבים, מרכבים שמגיעים מאחור. הוא עושה זאת באמצעות התחברות למחשבון הרכיבה או אפליקציה בטלפון, שלרוב מצלצלים ומציגים גרף התקדמות של הרכב. זהו מוצר מאד פופולרי בקרב רוכבי הכביש בארץ כבר שנים. הרדאר מקנה לרוכב תחושת ביטחון חזקה, ולפעמים חזקה מדי, לכל מי שמבלה זמן על כבישי המערב הפרוע של ארצנו. לאחרונה טרק השיקו דגם חדש, המשלב את הפנס האחורי המוצלח שלהם.

Trek CARBACK

“I’m sorry Dave, I’m afraid I can’t do that”

Trek CarBack

  • מידות: 6 ס”מ גובה, 5 ס”מ רוחב, 3 ס”מ עובי
  • 4 מצבי תאורה: הבהוב יום (עוצמה של 95 לומנס), קבוע יום (25 לומ’), הבהוב לילה (5 לומ’) וקבוע לילה (5 לומ’)
  • קישוריות ANT+ עם מרבית מחשבוני הרכיבה כיום בשוק
  • מרחק זיהוי של 240 מטר (מוצהר)
  • משקל: 88 גרם מדוד (70 ג’ מוצהר)
  • זמן עבודה מוצהר: 7 שעות
  • סטנדרט IPX7 מבטיח עמידות מפני לחות, עמידות ואמינות לאורך שנים בכל מזג אוויר
  • מחיר: 950 ש”ח לפני הנחות באתר CTC 

מתחדשים ומוציאים מהקופסה

האמת שהופתעתי מגודלו של הטרק CarBack – בסרטונים ובתמונות הוא היה נראה צ’אנקי למדי, קצת רחב מדי לרוכבי כביש. רק כשפתחתי את הקופסא גיליתי מכשיר קומפקטי וקטן, בגודל דומה למחשבון הגרמין 820 שלי. העובי הנמדד של 3 ס”מ כולל את מסילת החיבור שלו לתושבת, ובלעדיה הוא בעובי 2.5 ס”מ בלבד. לצורך השוואה, המחשבון בעובי של 1.8 ס”מ. כנראה שהוא פחות יקסום לכל רודפי הוואטים וחובבי האירו, שכן הם יעדיפו מוצר פחות רחב, שמתאים ברוחבו לצינור האוכף הצר.

טרק

זה הגודל: ה-Trek Carback לצד מחשבון גרמין 820

המוצר לכשעצמו נראה איכותי וטוב. אין כאן סיבה להשתולל עם העיצוב, מדובר בנצנץ בסה”כ, אבל הגומי המחוספס שעוטף את ה- CarBack מצדדיו, יחד עם נורת לד גדולה בחזית ופאנל זכוכית גדול שמסתיר את החיישן של הרדאר, משווים ל- CarBack תחושה של מוצר High End מהשורה הראשונה, וקצת מזכירים את HAL מאודיסאה בחלל.

ה-CarBack מתחבר לרצועת גומי עבה בחיבור מסילה, שקיים בכל משפחת הנצנצים של טרק (לה הם קוראים Blender). לפי עיצוב הרצועה נראה שהתחשבו גם בבעלי מוט כסא שטוח. ה-CarBack מתאים גם למחבר מגניב שיושב בין מסילות האוכף, אך זה לא הגיע עם האריזה וכנראה שנמכר בנפרד. ככל הנראה הוא מותאם למיקום הזה, בתליה על מסילות האוכף. מאחר ואזור זה מעט רחב יותר, בגלל מערכת הידוק המסילות של האוכף כך שהוא מפצה על הרוחב שלו.

מתחברים ויוצאים לרכיבה

החיבור למחשבון גרמין קל, מהיר ומיידי. בתהליך הציוות תשאלו האם אתם רוצים שהגרמין ישלוט על ה-Carback, ואני ממליץ לתת למר מחשבון להחליט על הכל. תשאירו את ההגדרות על Auto וכך תקבלו בונוס נחמד מאוד: ברגע שמדליקים את הגרמין, ה- CarBack ידלק גם הוא. כשתסיימו את ההקלטה ותכבו את הגרמין, גם ה-CarBack יכבה. זה פיצ’ר מאד נוח. אפשר לתת גם למחשבון לשבור את הראש ולהחליט איזה מצב מארבעת מצבי התאורה הקיימים רלוונטי לעת הזו. אמריקה.

אם אין לכם מחשבון רכיבה, ניתן במקביל לחבר את ה- CarBack לאפליקציית ה-Accessories של טרק בטלפון (יש גרסאות ל- IOS ולאנדרואיד). דרך האפליקציה ניתן לקבל התראות ממש כמו במחשבון הרכיבה: התראה קולית של צלצול וגם סכמה גרפית של איפה הרכב ביחס אליכם. המהירות בה הרכב מתקדם על הגרף מותאמת למהירות היחסית שהרכב מתקרב אליכם, וגם סימון באיזה נתיב נמצא הרכב. 

CARBACK

מדליקים ומדוושים

תהליך ההתרעה מוכר למי שניסה רדאר כזה או אחר – המחשבון יתריע בעזרת צפצוף ויציג גרף התקדמות של הרכב ע”ג המסך. במידה ומדובר בסדרת רכבים הנוסעים אחד אחרי השני, נקבל התראה עבור הרכב הראשון, ופשוט יוסיפו להופיע נקודות על המסך, כאשר כל נקודה מסמנת רכב. זה פתרון הכרחי אך בעייתי בעיניי: מצד אחד, אם כל רכב היה מקבל צפצוף כנראה שהייתי זורק את הגרמין לים מרוב עצבים, אבל מצד שני, אני לא משקיע את כל תשומת הלב שלי במחשבון כל הזמן. אני בעיקר מסתכל על הכביש, מוודא שאין קוביות עץ שיפילו אותי לאספלט ויתנו לי גילוח רציני (דוגמה זו נכתבה בדם הכותב), ולא קובר את המבט שלי בגרמין עם כל צפצוף כדי לוודא שמגיע יותר מרכב אחד.

הצטרפו לניוזלטר – פעם בשבוע בלבד עם תכנים מעולים מהפאנל:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

החיישן רגיש וקולט

במישורים ההבילים של מישור החוף הרדאר קלט די בקלות רכבים המגיחים מאחוריי. החיישן שלו מאד רגיש, ברמה שכשהשתלבתי בצומת הוא מיד זיהה רכבים העומדים מאחורי ברמזור והתריע עליהם. בכביש דו נתיבי הראדר הצליח לזהות רכבים שנסעו ב-2 הנתיבים, ולא רק בנתיב הימני שקרוב אליי. למי שרוכב בדבוקה, הרדאר של בונטרגר מבין כאשר מדובר ברכב ליווי ולא תקבלו התרעות שווא לגביו. אך רק במידה ורכב הליווי שומר על מרחק קבוע מהדבוקה. במידה והוא יתרחק ואז יתקרב במהירות, גם רכב הליווי יקבל צפצוף ונקודה מהרדאר. 

רדאר

צילום: רות בונה

מיותר בכביש מפותל, שימושי בירידות

בעליות המפותלות של הכרמל לא מצאתי את הרדאר שימושי במיוחד. הכבישים מפותלים, ולכן שדה הראייה שלו מוגבל, בעוד אני, יצור תבוני מפותח ועילאי, יכול לשמוע את הרכבים מגיעים הרבה לפני שהראדר קולט אותם. מי מפחד מבינה מלאכותית עכשיו, הא? לעומת זאת, לדעתי היתרון הכי גדול של הטרק CarBack הוא בירידות. בירידות יש הרבה רעש של רוח באוזניים, וקשה לשמוע האם יש מאחוריך רכב עד שהוא כבר עוקף אותך במפתיע. הרדאר עזר לי מאד לשמור את המבט על הכביש, צמצם לי את הצורך להביט אחורה לפני כל סיבוב כדי לראות אם יש רכב מאחורי שרוצה לעקוף, לפני שאני יוצא מהשול ונכנס לסיבוב בתוך הנתיב.

סימון סוללה ברור

עוד אהבתי במכשיר את סימון רמת הסוללה בצד שלו. היא תמיד דולקת וניתן להבין בבירור כמה סוללה נשארה לכם. מאד נוח לטעון את ה- CarBack עם חיבור USB-C סטנדרטי (ברוכים הבאים משתמשי האייפון, חיכינו לכם). זמני הסוללה שטרק מציינים, 7 שעות במצב נצנוץ יום, די מדויקים ויספיקו לכם ל-99% מהרכיבות שלכם, אלא אם אתם רוכבי ברווט. אבל אז זה אומר שיש לכם בעיות הרבה יותר גדולות לטפל בהן.

בייקפאנל בטלגרם

נקודת החוזקה האמיתית 

לגבי נקודת החוזקה האמיתית של ה-CarBack, הלא זה אותו נצנץ מצוין של ה-Flare RT. אם יש משהו שיעניק לי בטיחות בכביש, זה הנצנוץ האימתני והבלתי נסבל לעינו של הנהג. מבדיקה שלי מול רכב ליווי, הנצנץ נראה במרחק של קרוב ל-900 מ’ (טרק מבטיחים מרחק של 2 ק”מ, אבל עוד לא נתקלתי בקטע כביש כל כך ישר ומישורי כדי לבדוק את זה), ונראה מצוין. מצוין טרק, המשיכו כך.

הדבר שהיה חסר לי הוא חיישן בלימה, המסמן למי שמביט בי מאחור, שאני בולם ע”י מעבר למצב תאורה קבוע עם הגברת העוצמה של הנצנץ. זה פיצ’ר בסיס מצוין וסופר בטיחותי, שלדעתי תורם הרבה יותר לבטיחות הרוכב מאשר רדאר אזהרה. במערכת בייקפאנל חולקים עלי בנושא הזה ונימוקם הוא שעדיף שתמיד יהיה נצנוץ מקסימלי. לא הגיוני להחליש בשגרה רק כדי לאפשר הבדל עוצמה בבלימה. משום שאנחנו רוצים את העוצמה המקסימלית גם כן בשגרה. מה דעתכם? הגיבו בתגובות בפייסבוק שלנו.

לגבי נקודת החוזקה העיקרית בשיווק של ה- CarBack, הלא היא זיהוי רכבים ממרחק של 240 מ’, אני מטיל ספק רב. מבדיקה שביצעתי עם רכב ליווי, וגם במבט אחורה מדי פעם בזמן הרכיבה, הרדאר קולט את הרכבים במרחק קרוב הרבה יותר מהמוצהר. אני מעריך שטווח הקליטה שלו הוא באזור ה-140 מ’ לכל היותר, די דומה לגרמין. סרטון בדיקת הנראות למרחק (צילום: רות בונה): 

סיכום ודעה אישית

אני אישית חושב שגם אם הרדאר יתריע שרכב מגיע במהירות מופרזת, ואני כלוא בשול, בין מעקה הבטיחות מימיני לנתיב משמאלי, זה לא יעזור לי לדעת שעוד רגע ידרסו אותי. במקרה שרכב לא הולך לדרוס אותי, אלא רק חולף לידי, אז אין לי באמת צורך בהתרעה כזאת. לכן אעדיף נצנץ טוב על פני רדאר טוב. גם מבחינת מחיר, משקל, בטיחות אמיתית ותחושת ביטחון (בכתבת דעה).

מצאתי את רדאר ה- CarBack אביזר אמין, קל ונוח לתפעול. לדעתי לא פודה את כל הצ’קים שהוא מבטיח, אבל הוא פודה מספיק כדי להיות אביזר בטיחותי ראוי לרוכב הישראלי. יש פה ושם מה לשפר, אבל הוא בהחלט לא נופל מהתחרות, ומציע נצנץ מצוין ורדאר בונוס, לחובבי הז’אנר.

חוזקות  

  • אמין ומזהה את הרכבים מאחור
  • משולב עם טכנולוגית הנצנץ החזק של טרק/בונטרגר
  • גודל קטן – נראה כבר כמעט כמו נצנץ בלבד
  • תצוגת סוללה נוחה
  • כיבוי והדלקה אוטומטיים בשילוב עם מחשבון הרכיבה של גרמין 

חולשות

  • יש ויכוח: האם זה מוסיף בטיחות? (או שישראלי+רדאר= מתכון לשאננות ורכיבה באמצע הכביש?) 
  • טווח זיהוי רכב מאחור דומה למתחרה (להערכתי, בתנאי האמת שנבדקו)
  • רחב ממוט האוכף – פחות אווירודינמי?

רדאר אופניים

דגשים והמלצות לרכיבה בטוחה

  • שוליים רחבים + כביש ישר = סיכון גבוה! 
  • כביש “קטן/משני” עם עקומות וסיבובים = סיכון נמוך
  • ב- 29 השנים האחרונות נהרגו 55 רוכבי כביש ספורטיביים בתאונות עם רכבים, מתוכם רק 6 רוכבים נהרגו בכבישים משניים מאז 1996! (נתון מדהים)
  • כ-80% (!) נהרגו בכבישים בינעירוניים ראשיים: ישרים, עם שני נתיבים בכל כיוון, גדר הפרדה במרכז ושוליים רחבים. מאפיין התאונה הטיפוסי: פגיעת רכב מאחור עקב סטייה של נהג רשלן במהירות גבוהה
  • המנעו מרכיבת כביש בכבישים בעלי מאפייני כביש ראשי. רכבו בכבישים קטנים, מפותלים, עם מעט מכוניות – זה ישפר באופן מכריע את בטיחותכם
  • הקמת מסלולי רכיבה לצד הכבישים הראשיים- היא אינטרס ציבורי: היא תשפר את בטיחות הרוכבים, תפחית פקקים, תשפר את בריאות הציבור, ותגביר מעבר לתחבורה לא מזהמת

*הגעתם עד לפה? קבלו בונוס: שם המוצר שבחרה טרק לתת לו: CarBack הוא שם מבריק והוא הקריאה של רוכבים זה לזה בדבוקה בשפה האנגלית, לעדכן שיש רכב מאחוריהם (כמו הצעקה אצלנו “זהירות רכב!”).

 

כתב וצילם: יואב גריבי
סרטונים ורכב ליווי מפנק: רות בונה

לתגובות היכנסו לאינסטגרם של בייקפאנל או לחצו על אחד מהכפתורים האלה, וספרו לעולם מה אתם חושבים על זה?