לרוב הייתם מצפים לראות אופני שטח חשמליים עם מתלים גדולים מרסקים סלעים במסלולי אנדורו, לכן אופני הטרק Powerfly FS7 הפתיעו אותנו מאד שהתגלגלו מהחנות עם 120 מ”מ מהלך וסטם ארוך. מה קרה לרוכב המיומן והטכני שלנו כשלקח את אופני הטיולים החשמליים של טרק למבחן בעליות של הכרמל?

הטרק Powerfly FS7 חוזרים לבייקפאנל למבחן חוזר, לאחר שחברת טרק החליטה על שינוי הליין-אפ שלהם לשנת 2022 (המבחן מ-2019 כאן) ולמקד אותם ברכיבת שבילים לבנים וטורינג, כאשר את תחום הרכיבה הטכני לוקחים ה-Rail. 

Trek PowerFly 7 FS בנקודות:

  • קטגוריה: XC-טורינג.
  • שיכוך: רוק שוקס, 120/110 מ״מ מלפנים ומאחור בהתאמה.
  • שלדה: אלומיניום, כולל מתלה ABP המוכר והאהוב.
  • סוללה: Wh 625 אינטגרלית בשלדה ונשלפת.
  • מנוע: BOSCH Performance CX דור 4 החדש 85Nm / 250W בעל 4 מצבי סיוע ומסך.
  • גלגלים: Bontrager Line, אלומיניום, 30 מ”מ פנימי.
  • מערכת הינע: Shimano SLX/XT 12s.
  • ברקסים: שימנו 4 בוכנות.
  • מוט כיסא: דרופר Tranz X 130 מ”מ.
  • משקל מוצהר:24.37 ק”ג למידה M, ישנה הגבלת משקל לרוכב -136 ק”ג.
  • מחיר: 30 אלף פחות כרטיס לרד בנד באמפי שוני (29,700 ש״ח).
  • יבואן: CTC

Trek PowerFly 7 FS

עיצוב וסקסאפיל

העיצוב של האופניים האלה הוא מעניין, בלשון המעטה. מעיצוב די קונבנציונלי האופניים האלה מקבלים כמה טוויסטים רציניים עם צינור עליון נמוך במיוחד, העברת הבולם האחורי מאחורי צינור האוכף ותוספת של כנף בוץ מובנית בשלדה. לפי טרק מדובר בשינוי אסתטי ומתקבל “בולם חבוי”, אך גם פונקציונלי כדי לייצר משולש קדמי קטן יחסית עם מרווח מפשעה גדול. 

Trek PowerFly 7 FS

צינורות שלדת האלומיניום מאסיביים ומאכלסים בתוכם סוללה אינטגרלית נשלפת, צבועים בצבע שחור וסולידי אך יפה, כיאה לצביעות טרק בשנים האחרונות. עם 2 גימורים של צבע שחור – מט ומבריק, יחד עם נגיעות ברונזה בשם המותג. לחבילה הזו נוספות העברת כבלים בשלדה, צמיגים בשרניים ורוטורים ענקיים ומתקבלת תחושה מטעה של שלדה אגרסיבית למרות שלא מדובר באופניים כאלה בכלל. 

שלדה וגיאומטריה

כאמור, השנה האופניים קיבלו שינוי גיאומטרי מהדגם הקודם לשינויים נינוחים יותר: זוית הראש נהייתה קהה יותר, מ-67.4° ל-66.5°, ה-reach התקצר וה-stack גבה ומתקבלים אופניים מאד נוחים לרכיבה זקופה ונינוחה, למרות שהאופניים צוידו בסטם 80 מ”מ, שבימינו כבר נחשב לארוך. השנה ויתרו על הפליפ צ’יפ ולאופניים ישנו רק אופי אחד – טיולי ונעים. למרות שמדובר כאן במספרים שנהוג לראות באופניים אגרסיביים, לא מדובר בכאלה והבחירות ניכרות מאד כאשר עוברים על האבזור. 

Trek PowerFly 7 FS

אבזור החבילה

ברפרוף ראשוני על רשימת החלקים מבינים שמדובר באופניים לרכיבת לא אגרסיביות – מזלג RockShox 35 Gold RL בקוטר 35, פשוט למדי ובעל תא אוויר אחד וכיוון ריבאונד. בן לוויתו מאחור הוא ה-RockShox SID Lux Select+, בולם 100 מ”מ פשוט בעל מאפיינים דומים.

הצטרפו לקבוצה השקטה של בייקפאנל בווטסאפ:
בייקפאנל ווטסאפ


מערכת כידון וסטם מבית בונטרגר סטנדרטיים בקוטר 31.8 מ”מ במקום 35 מ”מ בו טרק נוהגת להשתמש באופני ההרים שלה. מצד שני המשמעות היא שאנחנו לא מקבלים את מערכת הנוקבלוק של טרק, והרבה יותר קל לתמרן עם האופניים במקומות צרים כמו חדרי מדרגות או בהוצאתם מהמחסן. גלגלי האלומיניום הרחבים מבית בונטרגר הם תוספת מבורכת מבחינתי, עם רוחב פנימי של 30 מ”מ. בגלגל האחורי יושב המפתח המגנטי שבעזרתו ניתן לפתוח את הצירים ולפרק את הגלגלים במידת הצורך. על הגלגלים מולבשים צמיגי בונטרגר XR4 אגרסיביים ברוחב 2.4 אינץ’ מוכנים לטיובלס ולבלגן.

 

Trek PowerFly
מערכות ההילוכים הינן על טהרת השימנו 12 הילוכים, בשילוב של שיפטרים וקסטה בדרגת SLX, ומעביר אחורי XT. הבלמים גם הם מבית שימנו, ללא מיתוג מסדרה כלשהי (M6100) אך מגיעים עם 4 בוכנות ורוטורים ענקיים בקוטר 203 מ”מ, שנועדו בדיוק לעצור מפלצות כמו האופניים החשמליים. החלק היחידי שאינו מבית “שמעוני היפני” הוא הקראנק של E.13 שמגיע עם גלגל שיניים עם 34 שיניים – החלטה נבונה ומתאימה לטבעם של זבוב הכח. מוט הכיסא אינו ממותג אך מתוצרת Tranz-X באורך 130 מ”מ במידות L, XL, ו-100 מ”מ במידות הקטנות.
מבחינתי – היה טוב אם טרק היו בוחרים לשדרג את המזלג על חשבון מע’ ההילוכים, בינינו מערכות הדאור של ימינו טובות מספיק, אך המזלג המעט מיושן, פוגע בביצועי האופניים, עוד על כך בהמשך.

Trek PowerFly

המערכת החשמלית מורכבת ממנוע, ידית מצבים ומחשב מטעם בוש – BOSCH Performance CX אותו סקרנו בעבר וה-KIOX בהתאמה, הסוללה בעלת 625W אינטגרלית וניתנת לשליפה. כמובן שיש שקע טעינה בתוך השלדה ואין צורך לפרק את הסוללה על מנת להטעין. חיי סוללה מוכרזים ע”י היצרן לכ-500 מחזורי טעינה (מחזור טעינה = 100% טעינה. לדוגמא: 4 טעינות של 25% = מחזור טעינה אחד).


מחשב הרכיבה KIOX מתחבר בצורה יפה לסטם הבלנדר של בונטרגר ומתממשק עם שלט המצבים והשליטה שמחובר בצד שמאל של הכידון. יש תחושה שבוש רוצים להחליף עבורכם את מחשבון הרכיבה של חברות אחרות כמו גרמין וואהו עם מגוון האינפורמציה שניתן להציג ע”ג עד 10 מסכים, כל אחד ניתן להתאמה אישית עם מספר חלוקת שדות (מ-1 עד 6) והמון מידע על הרכיבה: 

  • מהירות: נוכחית, ממוצעת, מקסימלית.
  • רכיבה: מ’ טיפוס, מ’ ירידה, מרחק, זמן רכיבה נוכחית ומצטבר.
  • ניווט: זמן הגעה משוער, זמן לנ’ התחלה, מרחק לנק’ התחלה.
  • כושר: קאדנס נוכחי, ממוצע ומקסימלי. קלוריות, דופק נוכחי, מקס וממוצע, וואטים נוכחיים, ממוצע ומקסימלי.
  • מערכת: שעה, רקע המסך, מצב תמיכת המנוע, טווח רכיבה, מרחק סה”כ (אודומטר), מצב הסוללה. 

בנוסף לכל זה ניתן להתחבר למחשב דרך אפליקציית הרכיבה של בוש (דרך הקישור הזה למשתמשי אנדרואיד, האפליקציה הזו חסומה בחנות האפליקציות לגולשים מישראל). ולתכנן עימה מסלולים שיוקרנו ע”ג המחשבון בזמן הרכיבה.

Trek PowerFly

למערכת החשמלית יש חמישה מודים של עבודה:

  • Walk Assist – מוד הליכה שבו האופניים מסיעים את עצמם במהירות של 6 קמ״ש (למדרכות).
  • ECO – המצב החסכוני ביותר שבו המנוע משתמש ב-50% כח.
  • TOUR – מצב ״טיול״ בו המנוע משתמש ב-120% כח.
  • E-MTB – מצב משולב בו המנוע משחק בטווח משתנה של 120-300% כח המשתנה לפי הסל״ד או הכח המופעל על הדוושות.
  • TURBO – מצב בו המנוע נותן מקסימום כח של 300% וזהו המצב הבזבזני ביותר מבחינת סוללה.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

המעטפת

דיברנו הרבה על האופניים עצמם, עוד רגע גם ניגע איך הם מרגישים בשטח אבל חשוב לציין את כל המעטפת שמגיעה יחד עם האופניים האלה מטרק בוש וכמובן CTC. בשביל להקל את תהליך הכיוון הראשוני של כל זוג אופניים, טרק מציעים מחשבון חישוב סאג לכל זוגות האופניים שלהם באתר. כל מה שצריך הוא לבחור את הדגם המתאים, לנשום נשימה עמוקה, לשקול את עצמכם ולזכור שאפשר לוותר על העוגיות הטובות האלה עם הקפה מדי פעם ולהזין הכל מחשבון – תקבלו המלצה ראשונית לכיוון הסאג בבולמים.

בוש מציעים מחשבון לחישוב טווח הספק הסוללה לפי נתוני הרכיבה, האופניים והרוכב – שזה נחמד כדי להבין מה הם גבולות המנוע התיאורטיים אבל בסוף ניתן לגלות זאת רק בשטח.

אי אפשר בלי לציין כמובן את תחומי האחריות שנותנת טרק ומכוסים ע”י CTC: 

  • שנתיים אחריות על כל מרכיבי המערכת החשמלית.
  • 5 שנות אחריות למשולש קדמי
  • שנתיים למתלה אחורי על כל מקרה של פגם בייצור (מיסבים, חוליית נדנדה וכו’).
  • שנתיים אחריות לגלגלי אלומיניום על כל מקרה של פגם בייצור.

תענוג.

עליות, או: מי צריך רכבל כשיש חשמל? 

אז כיוונתי סאג לפי המחשבון, סחבתי את כל עשרים וארבעת הקילוגרמים האלה במעלה המדרגות לרחוב, הדלקתי את המנוע והתחלתי לדווש. נתחיל בעליות כי אני גר בחיפה ובניגוד לשאר הרוכבים ככה מתחילות הרכיבות שלי – בטיפוס. לטפס על אופניים חשמליים זה כיף, והטרק לא יוצאי דופן בצורה הזאת. המנוע החשמלי מכפר על המשקל הכבד ופשוט מטיס אותך בעליות. העיקרון עם אופניים חשמליים הוא פשוט – כל עוד תמשיך לפדל, האופניים לא יעצרו. זה לא ממש משנה אם זה על אספלט, שביל 4×4 או סינגל רווי אבנים – המנוע בעזרת צמיגים אגרסיביים ושמנמנים כובש הכל. מוט הכידון באורך 80 מ”מ התגלה כציוות מוצלח יחד עם זווית הראש הקהה ועזר לי לשמור את המשקל בחלק הקדמי בזמן של טיפוס קטעים תלולים עם המנוע. כל עוד שומרים אותם בגבולות המעטפת להם יועדו: על שבילים חלקים ללא סלעים לטיפוס, האופניים מתפקדים מעולה.

Trek PowerFly

ירידות

בירידות בסינגלים זורמים או דרכי 4X4 שטוחות ורגועות האופניים עובדים מעולה – המתלה, הצמיגים המעולים והמשקל מדביקים את האופניים לשביל. גם כאן הסטם שנבחר מספיק מאוזן יחד עם זווית הראש הקהה כדי לעזור לתחושת הביטחון בירידות תלולות. אני לא ממליץ להיכנס איתם לסינגלים, גם לא סינגלי קק”ל מרובי סלעים מאחר וזה לא היעוד שלהם.

Trek PowerFly

 מישורים וחווית רכיבה חיצונית

מאחר ומדובר באופני טורינג, טרק השכילו להרכיב גלגל שיניים גדול בעל 34 שיניים על הקראנק – בעיקר כי במישורים הגעתי מהר מאד להגבלת העזרה של המנוע (26~ קמ”ש) וכל מה שנשאר לי הוא לדחוף בעזרת הקראנק. ייתכן כי רוכבים יותר רגועים יעדיפו גלגל שיניים 32, שמתאים יותר למי שלא אוהב לשרוף וואטים במישורים.

לצורך קבלת חוות דעת נוספת הזמנתי את אבא שלי, בן 57 שרכב על אופניים לפני 14 שנה בערך, לסיבוב רגוע איתי בדרך נוף כרמל – דרך רחבה עם סלעים פזורים מדי פעם. אבא מאוד התלהב מהמנוע ויכולות גמיעת המרחקים שהוא זכה להן בזכותו, אבל בסופו של יום אחרי 20 ק”מ הוא התעייף. המסקנה ברורה, גם קהל היעד לזוג זה חייב להבין את העקרונות הבסיסיים של רכיבה על אופניים חשמליים. מהירות האצת המנוע תלויה ביחס ישיר לסל״ד של הרוכב. כל תחילת האצה צריכה להתחיל מהילוך מכני קל, במיוחד כשהזוג מצוייד עם גלגל שיניים 34.

הספק סוללה

מצאתי שהספק הסוללה בנפח 625W מספיק בהחלט לרכיבות XC ארוכות בנות כמה שעות עם משחק בין מצבי ECO, TOUR ומדי פעם גיחה ל-E-MTB בקירות קשים. הרכיבה הכי ארוכה שהרבצתי איתם כללה טיפוס לכרמל, סינגלים והמון שבילים לבנים, 50 ק”מ עם 1200 מ’ טיפוס על 5 שעות ונשארה לי רבע סוללה בסופה. אומדן הטווח של מחשבון ה-KIOX הרגיש לי די פסימי אז בעיקר הסתכלתי על אחוזי הסוללה ותכננתי את הרכיבה על פיהם. 

יתרונות

  • סוללה שמספיקה לרכיבות שטח בנות מספר שעות בתוואי שטח רחב.
  • שירות מצוין ע”י היצרן והיבואן.
  • מסך-מחשבון KIOX אינפורמטיבי, נגיש ונוח.

חסרונות

  • האבזור אינו ורסטילי ומתאים לסגנון רכיבה מאד ספציפי אשר לא ניתן לסטות ממנו.
  • משקל גבוה.
  • העיצוב החדש לא מתאים לכל אחד.

סיכום זבוב כח

הטרק Powerfly FS7 הם לא כוס התה שלי –  אני רוכב צעיר, נמרץ שמחפש ריגושים, יש לי מדרגות בכניסה לבית ואני מנסה למתוח את הגבולות הטכניים שלי – ואלה לחלוטין אופניים שלא מנסים לספק אף אחד מהדברים האלה. הטרק Powerfly FS7 מתאימים לרוכב הרגוע, שמחפש לצאת לטייל מספר שעות על האופניים בלי לדאוג להספקים והישגים. הוא לא צריך מפרט קצה אלה מפרט שיהיה עמיד בפני תלאות השטח, ולמעט הבולמים כל החלקים אכן עונים על הדרישה הזו. המקסימום הטכני מבחינתו הוא סינגל קק”ל, שאותו הוא ירכוב בזהירות ובכיף. לא סתם טרק מכוונים את האופניים האלה לטורינג – אין לי ספק שרוכב כזה ימצא ב-Powerfly זיווג מושלם, בייחוד כאשר שאר האפשרויות בחוץ הינן בעיקר אופניים אגרסיביים ארוכי מהלך.

מאת: יואב גריבי
תמונות: יוג’ין לויט, יואב גריבי

 

רוצה אופניים כאלה? אם את/ה רציניים ומעוניינים, מלאו פרטים ונעביר את פנייתכם לטרק ישראל:

    אני רוצה לשדרג לטרק!:

    מעוניין ליצור קשר עם היבואן לקבלת פרטים נוספים