מבחן ראשון אי פעם של לאפייר (Lapierre) הצרפתית בבייקפאנל הוא סיבה למסיבה: עוד כשראיתי את הXelius SL 600 Disc המיוחדים האלה תחת רגלי Groupama-FDJ הסתקרנתי לגביהם. אני בטוח שגם אתם, וכששמעתי את המחיר שלהם, בכלל כבר הסיפור הזה נהייה מעניין!

מאת: גיא חלמיש

מבחן ראשון לחברה כלשהי זו סיבה למסיבה ללמוד קצת עליה ומאיפה היא באה. במקרה הזה היא מגיעה ממקום שהכניס מותג על אחר לעולם: דיז’ון. אם האופניים של לאפייר יתנו עוקץ איכותי לרכיבה כמו חרדל דיז’ון ללחמניה, קניתי! היא הוקמה על ידי אחד בשם לאפייר ב1946, אבל היום היא חלק מתאגיד האופניים ההולנדי אקסל (Accel Group) שבאמתחתו מותגים כגון חלוצת החשמלי הייבייק, אבל גם גוסט, קוגה, ראלי, נישיקי ועוד. חלק ממותגי השחקן הזה כולל לאפייר מיובאים ומקבלים שירות אצל “בשביל האופניים” וניתן לרכוש אותם דרך כמה חנויות יבואן: ביבנה, כפר סבא, נתניה ועוד. 

דלגו על אלגוריתם המחשבות של פייסבוק – הצטרפו לטלגרם שלנו 

סקירת אופני כביש

בחירה בשימושיות פרקטית לפני עיצוב מוביל לעיצוב לא שגרתי

העיצוב הלא שגרתי של לאפייר

בואו נתחיל במה שברור מייד לכל מי שמסתכל על התמונה: האופניים האלה אינם רגילים! חיבור תומכות האוכף אל הטופ טיוב כשהם מופרדים לגמרי בנקודה העליונה ממוט הכיסא מציג גישה עבור נוחות ושיכוך. מדובר במהלך אמיץ בעיני, שלוקח שיקול של שימושיות פרקטית לפני עיצוב. משום שזה כל כך ייחודי ושונה מהסטנדרט. כאשר חברה בוחרת ללכת על קו עיצובי משמעותי כל כך, היא לעולם תקבל גם התנגדויות מצד אחד, ותומכים נאמנים שרוצים להיות שונים מהעדר מצד שני.

Lapierre bikes

Lapierre בוחרת להיות ייחודית ולא להיצמד לסטנדרט

השיטה הזו לשיכוך אחורי אינה חדשה: למעשה, יש אופניים דומים באופן קיצוני ללאפייר האלה, שיצאו עוד בתחילת העשור: חברה אמריקאית קטנה שצריך להיות עמוק בענף כדי להכיר-  Volagi. החברה האלה של וולג’י היו כל כך חדשניים, שהם הציגו דיסקים וכמעט חזו את מגמת הגראבל ראשונים. הם פרשו מספשלייזד וזכו לסיקור עיתונאי ייחודי בבייקפאנל לפני כשמונה שנים בשל סיפור תביעה הזוי של ספשלייזד כנגדם. גם בטרק יש את האיזוספיד שמפריד את התומכות ממוט האוכף אבל שם יש עוד אלמנטים של ציר נוסף ואלסטומר ופה יש שימוש בקרבון בלבד. 

(כן, אני יודע שעדיין לא דיברתי על המחיר שלהם, חכו שנייה, תכירו את המוצר קודם…)

אופני כביש מומלצים

תומכות האוכף מופרדות לגמרי ממוט הכיסא

אווירודינמיות

אלה אופני אול אראונד ועליות ולכן היבטים אווירודינמיים הם רק בונוס: המזלג שפוגש את רוב הרוח אווירודינמי לגמרי, דומה שבצינור הראש לקחו את זה מעט בחשבון וגם בתומכות האוכף יש טאצ’ טיפתי. בצינור התחתון יש מעט מאוד אלמנט אווירודינמי מסוים בחלק הקרוב לצינור הראש, אולם הוא הולך ומתעגל כלפי מטה די מהר. הקוקפיט הוא מסורתי, כלומר כידון-סטם עגול פחות אווירודינמי, עם כבלים חיצוניים שנכנסים לשלדה בקצה הצינור התחתון.

אופני לאפייר

האווירודינמיות זה בונוס

חווית הרכיבה  

אני תמיד רוכב הרבה קילומטרים לפני שאני מסתכל על הטבלאות. אין כמו תחושה טבעית ישירה ומנוטרלת מידע כדי לחוש. התחושה עם הלאפייר (מידה מדיום) היתה מיידית וטבעית ברמה נדירה! רכבתי מאות קילומטרים וכולי סקרן כבר לפתוח את טבלת הגיאומטריה, לנסות להבין אותה ולקבל עוד תובנה איך מפצחים את התחושה המושלמת שיצרו פה, של היגוי יציב לצד תגובתיות ביציאה לספרינטים ובעליות?

השונות מהאופניים מהם עברתי לאלה התבטאה בעיקר בתחושה מלפנים. היתה להם בדיוק אותה תוספת שליטה שאני צריך להיגוי שדרושה לי, ללא הפסד תגובתיות וחיות בעמידה ובכלל. הרגשתי פה איזון מושלם לרוכבים מתקדמים שנותן להם אפשרות לשחרר באמת בירידות ובסיבובים. 

אני מהמר שלא אמצא שינויים דרמטיים בגיאומטריה מאופני קשיחות-משקל אחרים, למעט דיוק מוצח יותר ב Rake – שזו מידה מורכבת שמבטאת את היחס בין מיקום הציר לזווית המזלג ומשפיעה על ההיגוי, ולצערי בד”כ לא מוסרים עליה מידע בטבלאות הגיאומטריה כי בעיני היא אחת החשובות ביותר.

Xelius SL 600 Disc review

תחושת הרכיבה על ה Xelius SL 600 Disc הייתה נוחה וטבעית מהרגע הראשון, ועד למאות קילומטרים אחר כך

גם ביציאה לספרינטים יש לי נטיה לפעמים להקפיץ גלגל אחורי אם השלדה קצרה מדי, אבל פה הכל היה נטוע במקום. ההפרדה בין מוט האוכף לתומכות אינה משפיעה כלל על הרכיבה בעמידה כיוון שהקשיחות מגיעה מאזור הציר המרכזי המעובה, והעברת האנרגיה מצוינת. גם בעליות הרגשתי שיש לי עם מה לעבוד, למעט משקל הגלגלים שאפשר להוריד ממנו מעט. 

הנוחות המושגת מההפרדה הזו הורגשה במקטעים מאוד בעייתיים של אספלט שבור, אבל רק בישיבה כמובן ועדיף כמה שיותר אחורה על האוכף כדי להגדיל את המנוף. יחד עם זאת זה לא מרגיש כמו איזה מתקן שיכוך גמיש במיוחד שממש מרגישים את תזוזתו. למרות שהם לא מוגדרים כאופני אנדיוראנס הם מאוד מתאימים לשימוש הזה בזכות ההיגוי המצוין והרגוע והנוחות שהם מספקים.

אופני כביש לאפייר

הקשיחות מגיעה מאזור הציר המרכזי המעובה, שמעביר אנרגיה בצורה מצוינת בעת רכיבה בעמידה

לאפייר זיליוס – גיאומטריה

אז זוויות המזלג והכסא במדיום היא 73 סטנדרטית למדי והיא כשלעצמה לא מגלה הרבה. תומכות השרשרת מצד שני קצרות כמצופה מאופני עליות: 405 מ”מ. הריץ סטנדרטי כמעט לגמרי למדיום: 385מ”מ. רמז ראשון למקור היציבות הוא גם ב BB Drop שיורד אל 67 מ”מ ולצערי אין מידע על אורך בסיס הגלגלים. בקיצור- ברמת המספרים נשארנו עם נעלמים יותר מאשר עם תשובות לאחר מבט על הגיאומטריה. אבל התחושה לא משקרת: יופי של גיאומטריה!

Xelius SL 600 Disc Specifications

אבזור ה Xelius SL 600 Disc – צלילי התזמורת 

אם השילדה היא הסולנית באופניים הרי שהאבזור הוא התזמורת. השלדה היא הדבר החשוב, העיקרי והמגדיר את האופניים, שכן אבזור תמיד ניתן לשנות ולשדרג. ב Xelius SL 600 Disc היתה בחירת חלפים שמטרתה לפנות למרכז השוק עם תמורה מקסימלית לכסף: בקצרה – אולטגרה מכנית, חלקי אלומיניום בקוקפיט וגלגלי Value for money.  

המשקל הרטוב של האופניים עם שני מחזיקי בקבוק ופדלים היה 8.3 ק”ג כלומר הם יורדים את ה 8 ברטוב וזה ממש יפה לרמת האבזור הזו עם דיסקים, שמאוד מכבידים בשנים האחרונות על המשקל הדיגיטלי שלנו. 

הכידון והסטם מאלומיניום סטנדרטי בפורמט עגול. 

ידיות הענק של מעצורי הדיסק של שימנו כל כך ארוכות, שאני מחכה כבר לדגם הבא שלהן. הבעיה עם האורך הזה הוא ניטרול הקשר בין מיקום ה Hoods לדרופים של הכידונים הקיימים בשוק. לי לפחות קשה למצוא איזון בין מרחק האחיזה בידיות למעלה לבין מרחק ה Hoods וכך אם אני במצב נוח לאחיזה למעלה (כמו שהיה במבחן), נגזר עלים להיות קרוב מדי כשאני יורד לידיות התחתונות לתנוחה אווירודינמית. זו לא אשמת לאפייר כמובן זו בעיה גנרית עם הידיות של שימנו. מעבר לכך הדיסקים ובכלל מערכת האולטגרה היא כיף של עצירה אפקטיבית ויעילות.

לאפייר כביש

הידיות של מעצורי הדיסק של שימנו ארוכות וענקיות

בתור אופניים צרפתיים זה לא מפתיע ששודכו אליהם גלגלים צרפתיים: MAVIC AKSIUM, הגאווה מחייבת. אבל מאביק האייקונית והותיקה שזרה את החישורים בהצלבה בצורה שמיועדת להרים לכם כנראה: בכל פעם שיש קצת לחץ מגיע מכיוון האספלט או הרוכב החישורים מתחילים לצהול ולהשמיע קולות מצילתיים עדינים מנקודות המגע של שפיץ לשפיץ. אולי העלאת מתח השפיצים תפתור את זה. בכללי מדובר בגלגלים זולים יחסית של 1840 גרם ברוחב 17מ”מ ועומק של 21מ”מ. למי שיש עוד קצת תקציב, הייתי שוקל שדרוג בגזרה זו. וחברים – יהיה לכם תקציב לשדרג אחרי שתקראו על המחיר בסיכום!

מחיר מעולה בחבילה מאוד משתלמת

דיברתי עם רן אשכנזי, היבואן, והוא סיפר לי על הגישה ה”קניונית” שהם הולכים עליה עם לאפייר בתחום אופני הכביש בישראל: האופניים האלה מתומחרים ברמה מאוד תחרותית, אפילו ביחס למחירי חו”ל. המחירון שלהם הוא 11,300 ש”ח- זה מחיר מעולה. ניתן יהיה לקנות אותם ישירות באתר היבואן ולקבל במשלוח הביתה או לחנות שנותנת לכם שירות, וכן לאסוף רק מחנות היבואן ביבנה, אבל זה שווה את זה. בנוסף- עם מחיר כזה, יש לכם אוויר לשדרג גלגלים וזה כאמור מומלץ.

לאפייר

לסיכום – Xelius SL 600 Disc

למרות שעיצובית לא פשוט לי בעין עם האלמנט המפריד בין מוט הכיסא לתומכות, תחושתית אני אוהב את Xelius SL 600 Disc! התחושה הכל כך טבעית עליהם היתה פשוט נפלאה. הנוחות המושלמת של פשוט גרמה לי להנות מכל מטר ולהרגיש שאני רוכב ללא מאמץ, משוחרר, זורם, חווה את הסביבה בלי להתעסק במיקום המדויק של הגוף על האופניים. נכנס לסיבובים בלי להתרכז להציב עצמי באופן אופטימלי ולפצח עקומת פנייה מושלמת. האופניים האלה, במקום שאתה כרוכב תתאמץ לפייס אותם, באים לשרת אותך. Magnifique!

יתרונות: 

  • מחיר מעולה
  • גיאומטריה מעולה
  • משקל סביר לדיסקים

חסרונות:

  • צריך להתרגל לעיצוב
  • גלגלים ברי שדרוג
  • קוקפיט קלאסי עם כבלים 

 

עניין אתכם? הצטרפו לדיוור השבועי המקצועי שלנו:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים