אם גם לכם נמאס להתעורר בכל בוקר עם אותן 2 שאלות קיומיות המטרידות את מנוחתכם מדי לילה – “מי הכדורגלן הטוב בעולם מסי או רונאלדו?” ו “איזה טריינר יותר טוב, ה Tacx NEO2 או ה Kickr 2018?”  אז אנחנו כאן בכדי לעזור….

מפרט (Specs)

לגבי השאלה הראשונה – קל, מסי… לגבי השאלה השנייה, להלן כל הנתונים הרלוונטים שיעזרו לכם להחליט בעצמכם. שני הטריינרים הינם בקטגוריית High End ובהתאם לכך מציעים מפרט איכותי. על הנייר ה NEO מציג יכולת  גבוהה יותר מבחינת סימולציה לשיפוע מקסימלי. מעשית אין לזה כ”כ משמעות מבחינת המשתמש. האמינו לי שאין לכם שום רצון לדמות רכיבות  שיפועים של מעל 20% על הטריינר:

Tacx NEO2 Kickr 2018
התנגדות מקסימילית 2,200 watts 2,220 watts
סימולצית שיפוע מקסימילית 25% 20%
רמת דיוק פלוס מינוס 1% פלוס מינוס 2%

לכל כתבות הטריינרים בבייקפאנל לחצו פה

מבחינת דיוק בדיווח הוואטים

ה NEO מצהיר על 1% דיוק במדידת וואטים לעומת 2% של ה Kickr. במשך שנים נחשב ה NEO1 לטריינר המדויק והעקבי ביותר בדיווח וואטים. נכון להיום, זה עוד לא המצב עם ה NEO2 אשר עדיין סובל כנראה מחבלי לידה ומתלונות מצטברות בנושא זה. כך או כך, שני הטריינרים מדויקים מאוד וההבדל המוצהר בינהם עומד על 1% בלבד שהוא חסר משמעות אמיתית.

אם זה ממש מעניין אותכם, אז ה NEO מודד את עוצמת הזרם המופקת מהדיווש שלכם. עוצמת הזרם היא זו המאפשרת ליישם את חוקי הפיזיקה האלקטרו-מגנטית על 32 המגנטים בטריינר וכפועל יוצא לייצר את ההתנגדות הנדרשת. לזרם אין הנחתות והוא אינו מושפע מגורמים חיצוניים דוגמת טמפרטורה. ב Kickr הוואטים נמדדים ומחושבים בהתאם לכוח  העצירה המופעל (brake) ע”מ לעמוד בהתנגדות הנדרשת.

מבחינת עקביות – ההתנגדות שהטריינרים מספקים בכל אימון ומתוך הנחה שאתם מבצעים ל Kickr 2018 כיול כנדרש, שני הטריינרים מדגימים עקביות מצוינת.

תוצאה: שוויון עם נטיה קלה ל NEO2.

קאדנס

ה NEO2 מספק מד קאדנס אינטגרלי. כרגע מד זה סובל מאי אילו בעיות ברמת דיוק הנתונים שהוא מדווח, אך טאקס טוענים שהדבר ייפתר באחד מעדכוני גרסאות ה firmware הקרובות. ב Kickr לעומתו מד הקאדנס הוא מד חיצוני המסופק ביחד עם הטריינר והוא תומך ב ANT ובלוטות.

היתרון במד אינטגרלי הוא בחיסכון פוטנציאלי בערוץ שידור – לדוגמא אם אתם עובדים עם AppleTV, המוגבל בכמות הערוצים שהוא מאפשר. היתרון במד חיצוני הוא שאתם יכולים לעשות בו שימוש גם ברכיבות חוץ.

תוצאה: שוויון.

התקנה ותפעול שוטף

מבחינת פעולת ההתקנה עצמה, ה Kickr 2018 נוח יותר בזכות ידית הנשיאה שלו (שלא קיימת ב NEO בכלל) ובזכות העובדה שמותקנת עליו כבר קטסה (11-28) שחוסכת זמן התקנה יקר, שלא לדבר על חיסכון בעלות. מבחינת תפעול שוטף, ה NEO זוכה בגדול משתי סיבות מרכזיות:

  1. הוא לא דורש שום פעולת כיול (Spindown / Zero Calibration)
  2. לא נדרש לחברו לחשמל בשביל ליהנות מכל הפונקציונליות למעט דימוי כוח עזר בעת רכיבה בירידות וירטואליות. מה שאומר שתיאורטית, אתם יכולים לקחת אותו ולרכוב עליו גם בחוץ.

תוצאה: NEO2.

תאימות לאופניים

שני הטריינרים מאפשרים תאימות לסוגי אופניים רבים בעלי free hubs מגוונים. יחד עם זאת, משהו במבנה של ה NEO הופך אותו ליותר ‘מאתגר’ כאשר מדובר באופניים החורגים במעט מגודל מסגרת סטנדרטית.  לאורך השנים Tacx ערכה מספר שינויים במבנה ה NEO ע”מ לתמוך ב derailleur ארוכים יותר ושאר מצבים בהם עשויה מסגרת האופניים (במיוחד מסגרות במידה קטנה) לגעת בטריינר עצמו, אבל עדיין נושא זה לא נפתר בצורה מוחלטת.

בשני הטריינרים, על רוב הבעיות ניתן להתגבר בעזרת “טבעות” spacers בגדלים שונים, אבל בשורה התחתונה, המבנה של ה Kickr מרווח יותר ודורש פחות התאמות. תמיד תזכרו להביא את האופניים שלכם לחנות ולבדוק בפועל את התאמת הטריינר לאופניים שלכם, לפני הרכישה – זה ימנע מכם הרבה עוגמת נפש לאחר מכן.

תוצאה: Kickr 2018.

פונקציונליות והרגשת רכיבה

מבחינת הפונקציונליות העיקריות הנדרשות: תמיכה במוד ERG וסימולציית שיפועים, שני הטריינרים זהים. ה NEO יודע להציע מספר פונקציונליות ייחודיות:

  1. Road Feel – בצורה הכי פשטנית: להרעיד לכם את התחת ולהרעיש באוזן, ע”מ ליצור הרגשת רכיבה אמיתית יותר בתנאי שטח וירטואליים, דוגמת רכיבה ב Zwift על אבני שפה, דרך חולית וכו’.
  2. Down Heel – היכולת לדמות ירידות בצורה אמיתית יותר, ע”י הפעלת כוח (ממנוע) שעובד לטובתכם בעת קטע עם אחוז שיפוע שלילי.
  3. הצגת נתוני דיווש לכל רגל – כרגע אפשרי רק כאשר עושים שימוש באפליקציה של Tacx. מה שקצת מוציא את העוקץ מיכולת זו.
  4. שני מודי עבודה נוספים הנקראים: Isotonic ו Isokinetic  שעוד לא נמצאה האפליקציה שתבין למה הם שימושיים ותעשה להם אינטגרציה כלשהי.

המבנה של ה NEO מאפשר תזוזה מסוימת, בזמן הרכיבה, של האופניים מצד לצד – הרבה פעמים התכונה הזו גורמת למי שלא מכיר לחשוב שהאופניים לא תפוסים טוב על הטריינר.

 

לעומת ה NEO ה Kickr 2018 מציע –

  1. Power Matching אינטגרלי – היכולת להגדיר לטריינר להתאים את עצמו מבחינת ההתנגדות המופקת, לוואטים הנמדדים ע”י מד הוואטים שלכם ולא ע”י הטריינר עצמו.
  2. ממשק ל Kickr Climb – היכולת לחבר במקום הגלגל הקדמי מנגנון “מעלית” שמעלה ומוריד את האופניים בהתאם לאחוזי שיפוע המוכתבים ע”י אפליקציה או ע”פ קביעה שלכם.

תוצאה: NEO2 – מבלי לשקלל את ה Kickr Climb שהינו מוצר נוסף, לא זול במיוחד ולא חלק אינטגרלי מהקיקר 2018. אם אני כן מביא בחשבון את ה Kickr Climb אז – Kickr 2018.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

רעש

אין מה להכביר במילים. שני הטריינרים שקטים מאוד. ה NEO בכמה דציבלים פחות. אך זה חסר משמעות, לא תשמעו הבדל.

תוצאה: שוויון.

אפליקציות

לא תמצאו אפליקציה מסחרית המכבדת את עצמה שלא תתמוך בשני הטריינרים הללו.

תוצאה: שוויון.

תקלות אופייניות

אם סקירה זו הייתה נכתבת לפני כמה חודשים הרי שה NEO היה לוקח קטגוריה זו ובגדול. נכון להיום זה לא המצב. התקלות האופייניות, כפי שמדווחים ברשתות החברתיות, כוללות כיום:

ל NEO2 –

  • דיווחי קאדנס לא מדוייקים – ממתין לפתרון בעדכון firmware
  • תקלות רעשים מסוגים שונים ומשונים
  • תופעת “החלקה” של הגלגל slippage שקורת בדר”כ במהירות והילוך נמוכים – זוהי תופעה ידועה הקשורה למנגנון הפנימי של ה NEO ולשיטה בה הוא עובד.
  • תקלות שונות במאוורר (יש שניים כאלה) הפועלים לקירור המנוע הקיים ב NEO. במיוחד לאחר הפעלה ממושכת.

ל Kickr 2018 –

  • בעיית רעש רצינית ונפוצה גם בשל בעיית בקרת איכות מצד החברה. נכון לחודשיים האחרונים מסתמן כי בעיה זו נפתרה כמעט לחלוטין ובארץ נמצאת בפיקוח ושליטה של היבואן.
  • תקלות שבר שוטפות הנובעות ממנגנון ה Kickr 2018 הכולל יותר חלקים נעים- דוגמת גלגלות, רצועת תזמון ועוד שאינם קיימים ב NEO.

תוצאה: נכון להיום Kickr 2018 בנקודות בודדות. אני מאמין שבעוד תקופה מסוימת הניקוד יצביע על שוויון.

מחיר

המחיר הרשמי של ה NEO2 הינו 6,299 ₪ ובחו”ל $1,399.  לעומתו המחיר הרשמי של ה Kickr 2018 הוא 5,990 ₪ (לחברי מועדון) ובחול $1,199. לפער בין המחירים אתם צריכים להוסיף גם עלות של קסטה שאינה כלולה עם NEO2 וכן כלולה עם ה Kickr. בנוסף, אם אין לכם מד קאדנס על האופניים והתכוונתם לקנות אחד, אז הוא כלול במחיר של ה Kickr.

תוצאה: נומינלית ה Kickr 2018, אבל זה כמובן משתנה כתלות במחיר שאתם יכולים להשיג הנובע בין ביתר במבצעים של היצרן והיבואן, דילים בחו”ל, מחירי יד 2 במידה ואתם קונים משומש וכו’.

שירות

שני הטריינרים מגובים במערכי שירות מעולים. גם התמיכה והשירות מצד היבואנים המקומיים (DAA ל Tacx ו ING ל Wahoo) היא ברמה גבוהה ומשביעת רצון. בכל מקרה יש אפשרות לתקשר מול מערכי השירות של היצרנים ישירות באמצעות הדואל. ל DAA מערך מפיצים עם פריסה ארצית לעומת ING המוכרת את הטריינרים ישירות בת”א.

תוצאה: שוויון עם נטייה קלה ל  NEO2 בגלל הנגישות במקרה ונדרש להגיע ולמסור את הטריינר פיזית.

איזה טריינר לקנות? סיכום

והמנצח הוא?…

לא באמת חשבתם שישנה תשובה חד משמעית לכך נכון? בסופו של דבר שני הטריינרים יספקו חווית רכיבה טובה מאוד. לכ”א אחד מהם יש מספר יתרונות כמו גם מספר חסרונות לעומת מתחרהו.  אתם צריכים להחליט אילו מבין התכונות הללו חשובות לכם. והכי חשוב: שינה ערבה ונטולת תהיות קיומיות.

מאת: שי ונסובר, בן 49, טריאתלט חובב בקבוצת MyWay, עובד בתחום ההיי-טק ואוהב את כל מה שקשור בשילוב בין ספורט וטכנולוגיה.

בייקפאנל גם בטלגרם – הציצו בזה פה!