בהמשך לסדרת ההמרה שאנו מעבירים ליואב גריבי, משטיחון מסוקס עאלק (בכל זאת רוכב קרוס רך) לכבישון מלוקק, מסרנו לו למבחן משקפי POC לרכיבה. האם הלוק והטכנולוגיה השבדיים מסוגלים להתחרות בפייבוריטים בתחום האופטיקה?

מאת: יואב גריבי
תמונות: אור פריאס, גיאחה

כל רוכב כביש באשר הוא יודע לזהות את הרוכבים של קבוצת הפרו טור EF Education First, וזה לא קשה בכלל: זה מתחיל עם בגדים בצביעה הזויה, שפמים מוזרים (אני מסתכל עליך, טיילור פיני), קסדות ומשקפיים חלליים. אחת התומכות של הטירוף הזה היא POC השוודית. כבר סקרנו את הקסדה הטכנולוגית שלהם, הונטרל, כאן ב-BIKEPANEL, וכעת נכנס למבחן בן הלוויה המושלם שלה, ה- DO Blade.

POC DO Blade

  • מחיר: 1,180 ש”ח.
  • יבואן: Bladex.
  • קליפאון: ללא.
  • משקל: 33 גרם.

POC היא חברה ששמה את הדגש על בטיחות במוצרים שלה, ורק אחר כך על העיצוב והנוחות. אבל במבט חטוף באתר שלהם, רואים שהצד העיצובי הוא לחלוטין לא זניח ולחברה יש היצע רחב מאד בכל הנוגע למשקפי לייפסטייל וספורט. ה-DO Blade הם חלק ממשפחת האופטיקה הספורטיבית של POC. אפשר למצוא גם את גרסת החצי שלהם (DO Half Blade – ללא “באמפר” תחתון), את ה-Aspire הגדולים יותר ואת ה-Crave החדשים.

עיצוב וסקסאפיל

משקפי POC ה-DO Blade אינם חורגים מהטרנד הויזואלי של משקף יחיד עם מסגרת מלאה, עם כיסוי מקסימלי של שדה הראיה. מגישים כאן קוקטייל מוצלח של עיצוב עכשווי, שקצת מזכיר את מראה הגוגלס שהולך חזק בימינו (כמו בדגמים של רודי פרוג’קט ו-100% שנבחנו כאן ב-BIKEPANEL). יש להם מראה ספורטיבי מאד, והרבה פעמים (בשילוב עם המעיל הנכון וכובע גרב) קיבלתי תגובות בעבודה של “מאיפה באת? מהסקי?”.

POC

כן, באתי מהסקי

 

הדגם הנבחן מגיע בצביעה המנצחת של מסגרת לבנה עם נגיעות ירוקות ועדשה ירוקה-סגולה (מבחוץ) ש-POC מגדירים כ-“Hydrogen White/Cannon Green”. ובאמת שאי אפשר לטעות בלוק הזה – הוא בולט, מצטלם נהדר ונראה מצוין עם גוונים בהירים וכהים.

בפן הארגונומי קיים אפון גומי מתכוונן ובר החלפה, אך הזרועות הינן קבועות ואינן ניתנות לשינוי. המסגרת, מעצם היותה פלסטיק, מספיק גמישה כך שכל העסק מתרחב עם יש לכם ראש גדול – עוד על כך בהמשך. בקצוות הזרוע יש פס גומי שנועד לתפוס את המשקף היטב על הראש ולא לשחרר, גם כשאתם פוגשים חזיתית סלע עם הסנטר במשמר העמק (ניסיתי. מחזיק).

כיסוי ואיוורור

זהו לא המשקף הגדול ביותר שקיים בשוק, ולדעתי הוא פוגע בדיוק בגודל הנכון שמשקף רכיבה צריך להיות – רחב מספיק כך שיכסה את שדה הראיה, גם ברכינה קדימה בתנוחת נג”ש, אבל לא ברמה שהוא נראה כמו מסכת ריתוך. העניין הוא כזה – בגובה הזה העדשה מכסה כמעט את כל שדה הראיה, ורק המסגרת התחתונה מבצבצת לכם מלמטה. אך זוהי הפשרה – אם היו מנמיכים את העדשה, הלוק היה מתקלקל.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

תכנון סירקולצית האויר של המשקפיים עובדת כך – בעדשות ישנם שני חורי איוורור שנועדו להכניס רוח ואויר למניעת הצטברות אדים, והאויר הזה נפלט מחלקו התחתון של המשקף, שמרוחק מהפנים. בפועל מה שקורה הוא שהחלק העליון של המשקף ממש צמוד למצח, וכשטיפות הזיעה מתחילות לרדת, אין דבר שעוצר אותן (כמו בפטנט הגאוני הזה במשקפי אדידס) מלהגיע לעדשה ולהימרח כמו מתנות הציפורים שנוחתות על השמשה ברכב ממש רגע אחרי ששטפתם אותו. לסיכום – אדים: אין, טיפות זיעה: יש.

העדשות

הן מבית Carl Zeiss שלה ניסיון עשיר וארוך בייצור עדשות זכוכית – זה מתחיל מעדשות מצלמה (DSLR וגם סדרת הלומיה של נוקיה), עובר לאופטיקה וממשיך עד לעדשות למיקרוסקופים. סדרות העדשות של משקפי POC מחולקות ל-3 קטגוריות:

  • קטגוריה 1: מאופיינת כמתאימה ל-all around, עם אחוז VLT (אחוז חדירת שמש – Visible Light Transmission: ככל שהאחוז נמוך יותר, כך העדשה תהיה כהה יותר), גבוה מ-30%.
  • קטגוריה 2: בעלת אחוז VLT בין 20%-30%.
  • קטגוריה 3: בעלת אחוז VLT בין 10%-20%, שמתאימה יותר למזג אויר שימשי.

לכל קטגוריה אחוז חדירת אור וגוון וקונטרסט שונים, שנועדו לשפר את זמן התגובה של הרוכב במקרה של סכנה בזמן הרכיבה. הקונטרסט (ניגודיות) משתנה בין עדשות לרוכבי כביש ורוכבי שטח – העדשות לשטיחונים ידגישו את הניגודיות בין צבע השביל (חום) לסביבה (ירוק). בכביש הניגודיות תחזק מפגעים על הכביש.

אני קיבלתי למבחן עדשה בקטגוריה מספר 3 – שמאופיינת ב-VLT של 15.2%, בגוון חיצוני של ירוק-סגול, כאשר בצד הרואה הירוק, במרכז, הופך לכתום והצדדים (סגול) הופכים לצהובים.

למרות ההגדרה של POC להתאמת העדשות לימים שמשיים, זה אולי נכון לשמש של שבדיה… מצאתי שהעדשה הזו מתאימה ביותר לימים הסגריריים והאפורים של ארצנו. הכתום והצהוב שבעדשה ממש מקפיצים את הצבעים ומעלים את הניגודיות, שאור השמש הקלוש לא מצליח לספק. בימים שמשיים מצאתי שהעדשה טיפה בהירה מדי לטעמי, ובהחלט הייתי מעדיף גוון יותר אדום וכהה.

ברכיבת השטח העדשה עבדה מעולה והתאימה למעברים החדים שבין רכיבות בשבילים שטופי שמש וסינגלים מוצלים. שוב, הייתי מעדיף גוון יותר כהה לימים שמשיים, שכן הצהוב ששולט בצידי העדשה, בשילוב עם שבילים לבנים יוצא מעט בהיר מדי. באיכות העדשה לא נרשמו בעיות מיוחדות של עיוות או התשה של העין – בכל זאת מדובר בקארל זייס.

שימוש יומיומי

השתמשתי ב-DO Blade ביומיום וגם ברכיבות סוף השבוע שלי. התאהבתי לחלוטין בלוק שלהם, אך לא הצלחתי להתמודד עם חוסר ההתאמה שלהם לראש שלי – אמנם יש לי מבנה ראש די צר (היקף של 54 ס”מ, יושב על קסדות S-M בד”כ) ועדיין, בגלל שהזרועות אינן מתכווננות, המשקפיים לחצו לי מאד באזור הרכות, וגרמו לכאבי ראש במשך היום. עכשיו, זה לא שיש לי ראש מיוחד, כי במשקפיים אחרים (שגם להם אין זרועות מתכווננות) אני לא חווה את הכאבים האלה. זה פשוט עניין של עיצוב ב-POC שלא מתאים לראש שלי. שימו לב שזה קרה בעיקר בימי עבודה ארוכים, שאורכים הרבה יותר מרכיבה מנהלתית של 3-4 שעות. חשוב מאד למדוד את המשקפיים לפני שרוכשים אותם, בעיקר בגלל שרק האפון מתכוונן.

המסגרת עצמה מרגישה קשיחה ועמידה. הצירים “מלאים”, ולא חשים שום חופש בתנועה של הזרועות. לי הייתה חסרה אותה “מדרגה” שנמצאת בפתיחה / סגירה של הזרועות, אך זוהי העדפה אישית בלבד.

נקודת החולשה בקשיחות של המסגרת היא בעת פירוק העדשה – כאן אין פטנט גאוני לפירוק, פשוט דוחפים אותה בעדינות אך בעקשנות אל מחוץ למסגרת. זוהי דרך קצת מלחיצה, כי כדי להוציא את העדשה צריך ממש להשתמש בכח ועם ידיים מעט שמאליות יש חשש אמיתי לשבור את העדשה.

משקפי POC בלייד

המארז

המשקפיים מגיעים בקופסת קפסולה חצי שקופה, שניתן לשייך ללוק החללי הזה ש-POC יודעים להקנות למוצרים שלהם. בתוך הקפסולה יש ריפוד ספוג ושקית מיקרופייבר (נרתיק רך) לניקוי העדשות. ויזאולית – זה נראה פגז. פרקטית הקפסולה הזו מאד בעייתית – המכסה של הקופסה פשוט נשלף, אין איזה רוכסן או קליפס שמחזיק אותו במקום, וכבר במעמד העברת המשקפיים לבוחן הקופסה פגשה את הרצפה והתפרקה. בנוסף לזה, בקופסה אין מקום לעוד עדשה, שזה קצת תמוה בהתחשב במחיר הגבוה של המוצר.

משקפי POC

משקפי POC DO Blade – סיכום

משקפי POC- מה אגיד ומה אומר עליכם? הלוק שלכם מהמם, העדשה שלכם נהדרת, אבל כואב לי לרכב אתכם, ולא הקטע של “כל כך יפים שזה כואב”. במחיר הגבוה שהם מתומחרים, ובחוסר היכולת שלהם להתאים את עצמם לראש הרוכב בצורה מלאה, קשה לי לאמץ אותם בצורה מלאה לעצמי. אך מי שמחפש את לוק הפרו-טור, עם איכות חומרים גבוהה ועדשה מעולה ועיצוב שלא נראה כאילו הגיע מהמסגריה של ג’אמל בשפרעם, צריך לשקול את ה-DO Blade כמועמד רציני, רק מומלץ (כמו כל משקף) למדוד אותם קודם. 

מאת: יואב גריבי
תמונות: אור פריאס, גיאחה

 

 

אהבתם? עקבו אחרינו בטלגרם!

מומלץ: לחצו פה לקבל את ערוץ BIKEPANEL בטלגרם!