זו הרמה הגבוהה ביותר שקיימת בבונטרגר של גלגלי קרבון והכלי של טרק סגפרדו. במסיבת העיתונאים של טרק הטענה היא למהירות מוגזמת ממש – השגת רמה אחרת של אווירודינמיות באמצעות תכנון במחשבי על ותכנון ב 3D.
באמצעות תכנון תלת מימדי שהוא שדרוג של התכנון הדו מימדי שהיה לדורות קודמים, אפשר לשפר את תהליכי החישוב במחשבי העל שמשמשים להדמיה, ולעשות דימוי של השפעת הרוחות מכל הכיוונים. החישוב בוצע לאופטימיזציה עם גלגלי 25", יתאים גם ל28" ולקח בחשבון הורדת לחץ אוויר. כל הסדרה היא טיובלס רדי, עם קרבון של טרק בשיטת ייצור OCLV, והם קלים, חזקים ואיכותיים.
גלגלי הקרבון הראשונים של טרק הושקו ב 2005. ב 2013 הושקו כבר לאחר עבודת CFD- תוכנה מתקדמת המשתמשת במחשבים חזקים במיוחד והמבצעת הדמיות להתנהגות המוצר בתנאי אמת. ב 2018 כבר נכנסו עמוק מאוד לטכנולוגיה סביב המהירות אבל גם סביב התחושה, או תכונה נוספת שחשובה לגלגלים והיא "יציבות". מאותה נקודה הגלגלים כבר הפכו יציבים מאוד ומהירים מאוד עד לדור הנוכחי – שהטבלאות מראות שהוא ברמה אחרת.
יבואנית בונטרגר היא CTC והגלגלים יהיו בקרוב בחנויות Trek ישראל.
אחריות מדהימה במיוחד
בונטרגר ממשיכה עם הקו המדהים והייחודי שלה ביחס לכל הסביבה של אחריות No Matter What: האחריות הכי חזקה בענף האופניים לכל החיים על המוצר ושימו לב: בתוכנית נאמנות שלהם, יש שנתיים ראשונות החלפה גם לנזקים אחרים – תאונות וכו' ולא רק כתוצאה מפגמים כמקובל בתחום. להיות לקוח של TREK זה אומר שקט נפשי ובטחון במוצר.
העומק והמשקלים – מגיע ב 4 מידות
ברמת הקצה הגבוהה ביותר – ה RSL המשקלים מרשימים:
- לעליות – גלגלי 37 מ"מ – למשקל קל ומטפסים, 1325. הגלגלים היחידים בהם הרוחב הפנימי הוצר מעט ל-21, עבור אופטימיזצית משקל. אלה הגלגלים האווירודינמיים שישודכו ל Trek Emonda
- אול אראונד – גלגלי 51 מ"מ – זוג האול אראונד הקלאסי של בונטרגר המשלבים בין האווירודינמיות למשקל וליציבות, 1410 גרם.
- למישורים וספרינטרים – גלגלי 62 מ"מ – לקונה הטרק מדון הטיפוסי 1520 גרם. מוכוונים למהירות מקסימלית ולייצר עוד יתרון של כמה מטרים לספרינטרים בקו הסיום.
- לטריאתלטים ונג"ש – גלגלי קרבון בעומק 75 מ"מ. אפשר גם לגוון עם הקדמי ב62 ואחורי עמוק יותר, ששוקל 1645 גרם.
נוסיף פה שהגלגל הכי נפוץ בכבישים יהיה כנראה הגלגל החדש ברמת PRO בעומק 51 מ"מ ובמשקל של 1690 גרם על בסיס DT Swiss 350. ברמת הפרו יהיה גם גלגל מטפסים של 37 מ"מ (נתון המשקל יושלם).
ממשיכים עם DT Swiss
המערכות הן הנאבות והשפיצים של DT Swiss שממשיכה להיות ספקית האבזור לגלגלים של בונטרגר, דגמים ספציפיים, בהתאם לרמות המחיר שונות בליין. ברמות הגבוהות נאבה 240 עם מנגנון Ratchet EX. באחרים DT 350.
תהליך של אופטימיזציה
בונים מודל ב Caad שמכיל את ההעדפות לעומק, רוחב הצמיג, ואז מתחילים לעשות אופטימיזציה לפי ההשפעות של השינויים השונים. מחפשים את היחס בין מהירות ויציבות. עוד היבט הוא מהירות גלגול כמובן והפחתת Drag. הרוחב החיצוני הוא 31 ופנימי 23 – רחב מאוד!
את הגלגלים בדקו עם צמיגי R3 ברמות שונות של רוחב ולחץ אוויר, וכך למדו את ההשפעות על מהירות הגלגול וביצעו אופטימיזציה לרוחב החישוקים. האופטימיזציה לצמיגים ברוחב 25 מ"מ אולם הם יעבדו לא רע עם 28. ה 28 משפר קצת בהתנגדות גלגול אבל מפסיד קצת באווירודינמיות, כנראה הבדל זניח.
האופטימיזציות האלה מאוד ממוחשבות: מריצים את התוכנה 24 שעות במשך חודשים כדי להביא תוצאות. ההשפעה של המחשוב מדהימה. בדורות קודמים ביצעו את התכנות ב CFD בשני מימדים, אבל בדורות המחשוב הנוכחיים אפשר לבצע את זה בתלת מימד. לכנפיים של מטוס אפשר להשתמש בחתך פשוט ושני מימדים אבל לתכנן גלגל זה יותר מורכב מלתכנן כנף של מטוס – יותר דינמי, יותר זז, יותר מתמודד עם כיוונים שונים של רוח בו זמנית והשפעות פנימיות.
לא ממשיכים לפני שנרשמים:
גלגלי קרבון במנהרת הרוח
אחרי שמקבלים את העיצובים מהתוכנה; עוברים למנהרת רוח אמיתית בסן דיאגו. שם בודקים גם בהשוואה לגלגלים אחרים. בד"כ יש טריידאוף בין טיפול של רוח בדראג בזווית תקיפה גדולה או נמוכה והטענה פה היא שהטרייד אוף הזה צומצם משמעותית בזכות המודלים והתכנון, והגלגל עובד טוב יותר בכל זווית של רוח לעומת דורות קודמים. המשמעות בשעה של נג"ש הוא שיפור של כ- 30 שניות. צורה נוספת לבטא את זה היא חסכון בוואטים והיא משמעותית 2-6 וואטים בשביל לייצר את אותה מהירות. בספרינט ברמת וורלדטור חוסך הספרינטר 34 וואטים – שנותנים ל 0.8 יותר מהירות שמתורגמים לכמה מטרים יתרון בספרינט!
הרוחב שלהם משמעותי, וביחס לXXX הקודמים הם פחות צרים בקצה החישוק בצד הפנימי שלו ואילו פה הוא עגול יותר. עוד דבר שמדווח אחד מהרוכבים המקצוענים של טרק סגפרדו הוא שהוא אוהב את הסאונד שלהם… אנחנו מחכים לקבל צמד כזה ונדווח לכם האם המוסיקה אכן מדהימה כמו שהיא נראית על הנייר.