מהדורת טור נפלאה הסתיימה ביום ראשון בשדרות האליזה. יונאס וינגגרד הדני מקבוצת יומבו ויסמה רשם ניצחון נוסף על חשבון טדאי פוגאצ'ר. קבוצת ישראל פרמייר-טק "IPT" ממשיכה לבנות אופי התקפי
יונאס רושם את הניצחון השני ומכניס את פוג ללחץ
לא היה לאף אחד ספק שהקרב על החולצה הצהובה יתנהל בין שני רוכבים בלבד. אשתקד השניים נאבקו עמוק לתוך השבוע השלישי, עד שפוג הרים דגל לבן וראה את יריבו חוגג בפריז. השנה הקרבות החלו כבר בשלב הפתיחה בו פוג תקף בעליה, יונאס מצדו דאג להשיב מלחמה והמומנטום התחלף מצד לצד בשלבים רבים עד ליום המנוחה השני. בשלב הנג"ש שפתח את שבוע ההכרעה יונאס הוריד גרזן אימתני והמשיך בפירוק סופי בשלב המלכות יום למחרת. בכתבה המקדימה לטור הערכנו "שיונאס ישמור את פוג קרוב אליו בשלבים הנפיצים". סברנו ש"הוא ימתין לטיפוסים הארוכים בשבוע האחרון כדי לפרק ולהשיג את הפער הנדרש", אבל הסיפור האמיתי כנראה מורכב יותר.
זו קבוצה יותר סודית ויותר שקטה! כנסו לבדוק:
מיקוד בצהוב
במהלך העונה יונאס התמקד במרוצים קצרים, מקסימום מאמצים של שבוע ובמחנות בגובה. מבחינה טקטית קבוצתו יומבו וויסמה סימנה מטרה אחת ויחידה והיא יונאס בצהוב בלי אופציה ב'. ואן ארט לא התמודד על הירוקה, רוג נשלח לג'ירו ושאר כוכבי הקבוצה שמרו על הדני הצנום בכל רגע במרוץ. לעומתו פוג התנהל אחרת לגמרי במהלך העונה: הוא חיפש ומצא ניצחונות לא רק במרוצי שבוע אלא גם בקלאסיקות ומונומנטים. הקניבל הסלובני התחרה עוד ועוד ובכל הזדמנות זינק כמועמד על. הוא התמודד על ניצחונות עד שהגיעה הפציעה הקשה בליאז'-בסטון-ליאז' באפריל שפגעה בהכנות לטור.
ריסון
בנוסף, קבוצת האמירויות של פוג, גילתה חולשה טקטית במרוצים ויכולת קבלת החלטות בעייתית. גם בטור העונה הקבוצה לא הצליחה לשלוט במרוץ. יתרה מכך ברכב הקבוצה לא נמצאה דמות שתרסן את הפוג מלהשתולל ו"לשרוף גפרורים" במאמצים חסרי תכלית. אולי יונאס מטפס מוכשר מפוג, ואם כך, ופוג והאמירויות רוצים לחזור לנצח, הם ידרשו לבצע שינויים שיאפשרו לפוג רגליים רעננות בשבוע השלישי. בקבוצה ינסו לברר האם חואן איוסו הצעיר שיתחרה מול יונאס בטור הספרדי מסוגל להתמודד מולו. אם הכישרון הספרדי יעמוד באתגר ייתכן ובשנה הבאה האמירויות יציבו אותו כמוביל נוסף בטור.
בחירה קשה לתואר תגלית הטור
כמה רוכבים הפתיעו כשביצעו בהתקדמות משמעותית בטור השנה. הראשון שבחרנו לציין הוא קרלוס רודריגז מקבוצת אינאוס. הספרדי הצליח להיות היחיד שנותר קרוב לצמד האלים בטיפוסים הארוכים. למרות נפילה קשה רודריגז סיים את הטור עם ניצחון בשלב וחמישי בדירוג הכללי. יחד עם איוסו הוא מסומן כיורש אפשרי לכוכבים הספרדים הגדולים של המאה ה-21, אלחנדרו ולוורדה ואלברטו קונטאדור. אינאוס תידרש לרשום צ'ק שמן כדי לשמור על הכוכב שסומן גם ע"י הקבוצה הספרדית מוביסטאר שמאוד תשמח לכוכב מקומי אצלה בהרכב.
תגלית נוספת היה האוסטרי פליקס גאל שרוכב בקבוצה הצרפתית AG2R. גאל הגיע בכושר מצוין אחרי הצלחה בטור של שווייץ, אבל לא הוצב כמועמד לצמרת הדירוג הכללי. גאל רכב נהדר ובעקביות, ניצח שלב והוסיף עוד מקום שני ושלישי בשלבים אחרים שהספיקו למקום שמיני בדירוג הכללי. שיפור נוסף נגד השעון יכול לסמן אותו כמועמד לגיטימי לפודיום בטור גדול.
קבוצת ישראל פרמייר-טק ממשיכה להתקדם
קבוצת "ישראל פרמייר-טק" נשארה נאמנה לרוח ההתקפית שאפיינה אותה בג'ירו. ההרכב היה מדויק וחד ללא רוכבי עבר גדולים עם הווה מדשדש, או רוכבים לשם כבוד על פי דרכון. לטור זינקו אלו הנמצאים בכושר הטוב ביותר. כך כריס פרום, ארבע פעמים אלוף הטור בעבר, נשאר בחוץ, וכך קרה שלראשונה מאז 2020 לא זינק רוכב ישראלי.
גם המטרות והטקטיקה עברו שדרוג: הקבוצה ויתרה מראש על כל יומרה בדירוג הכללי (בניגוד לעבר). במקום זאת עברו לצייד ניצחונות בשלבים בכל יום מחדש. הגישה השתלמה במלואה בשלב 9 בו הקנדי מייקל וודס תקף מתוך קבוצת הבריחה, עקף את מטאו יורגנסון מקבוצת מוביסטאר וטיפס לבדו עד לניצחון ב"פוי דה דום". מדובר בפסגה מיתולוגית בטור דה פראנס, מקום בו חגגו בעבר מטפסים אגדיים כפאוסטו קופי, פליסה ג'ימונדי ולואיס אוקניה.
את תואר התגלית של הטור בקבוצה מקבל קריסטס ניילנדס שנצץ השנה על הבמה הגדולה אחרי שנים אפורות למדי. בקטע העשירי הוא תקף מהבריחה ועמד בראש המרוץ עד לשלושת הקילומטרים האחרונים ולבסוף סיים רביעי. ניילנדס נכנס ל-8 בריחות בטור שלצערו לא הסתיימו בניצחון, אבל הלטבי הלוחמני הפך לאחד השמות הבולטים.
רוכבים נוספים של הקבוצה ניסו לצוד ניצחונות: הבלגי דילן טונס, סיים פעמים שמיני בשלבי הרים. גם קורבין סטרונג הניו-זילנדי הצליח להיכנס פעמיים לעשירייה במאוצים. הקבוצה סיימה עם התואר הלא רשמי של הקבוצה ההתקפית ביותר על פי מספר הק"מ בראש המרוץ. מנהלי הקבוצה בהחלט יכולים להיות מרוצים מהשמירה על המומנטום החיובי שהחל בג'ירו. לצערם עקב ירידת הדרוג הקבוצה לא תזנק לטור הספרדי בסוף אוגוסט. מדובר בהחמצה משמעותית שעלולה לאתגר את המיקום בטבלת דירוג הקבוצות. על מנת להשלים את הניקוד החסר רוכבי הקבוצה ידרשו לייצר השגים במרוצים שנותרו עד לסיום העונה.
הריקוד האחרון של אגדות הטור
הטור דה פראנס היה השנה גם הבמה לריקוד אחרון של כמה מהרוכבים הגדולים של העשור וחצי האחרונים. הראשון שבלט בכותרות היה מרק קאבנדיש. הספרינטר האגדי הגיע עם קבוצת אסטנה במטרה לזכות בניצחון מספר 35 בשלב, ובכך לשבור את השיא האלמותי של אדי מרקס. "קאב" הצליח להתקרב עד לכדי מקום שני בשלב השביעי. יום לאחר מכן הגיע שברון הלב שלו ושל מיליונים ברחבי העולם, המאיץ התרסק ונאלץ לפרוש. השיא של מרקס ניצל, בינתיים.
רוכב נוסף שהגיע בפעם האחרונה לשאנז אליזה השנה היה פטר סגאן. הרוכב הסלובקי היה במשך שנים האיש הירוק של הטור. חולצת המאיצים הגיעה איתו לפריז שבע פעמים. שירת הברבור הייתה צנועה עם מקום שמיני באחד השלבים. כשנשאל על קו הסיום איך היה? השיב "אני עייף ורוצה ללכת הביתה". אנחנו בטוח נתגעגע.
"איש הכמעט" – אהוב הקהל בטור
אחרון חביב הוא הגיבור הטרגי המושלם של הרכיבה הצרפתית, טיבו פינו. מי שהיה פעם היהלום הצעיר של צרפת, שזכה בחולצה הלבנה של הצעיר המצטיין בטור ב-2014, הפך עם השנים ל"איש הכמעט". כיאה למעמד, כך גם השנה הגיע בכושר מצוין, תקף שוב ושוב, רק בשביל להגיע קרוב מאוד לבאר, מבלי לזכות לשתות ממנה. פינו כמעט ניצח שלב ארבע פעמים, וכמעט סיים בטופ 10 בדירוג הכללי. ובכל זאת, בזכות ולא בחסד, זכה באהבה האדירה מהקהל המקומי בכל אחד משלושת השבועות ברחבי ספרד וצרפת.
מאת: עמית נבון ויותם ייבין
צילומים:ג'ונתן בישה, צ'רלי לופז, פאולין בלה A.S.O