טור גראן פונדו אילת נועץ יתד של מסורת, ונערך זו השנה השנייה ב 16-17 בדצמבר 2022. השנה עם פתיחת השמים לאחר הקורונה, הוא הופך להיות בינלאומי יותר בהרכב רוכביו. בשנה הבאה האירוע, על 139 הק״מ שלו, יכנס אל סבב ה UCI gran fondo world championships, עם חזון שבתוך כמה שנים פה יהיה הגמר – הפיינל של הסבב של ה UCI וכל העולם יגיע לאילת.
ישבנו עם הראל נחמני לשמוע על טור אילת והגראן פונדו החדש הזה בלוח של ישראל: “האירוע מתחיל כבר ביום חמישי ב 15 לדצמבר, אז יגיעו כל החו”לניקים: נחיתה, מפגשים והיכרויות ראשונות. את חלוקת ערכות התחרות מבצעים במלון Nova Like שהוא המלון הרשמי של האירוע, ושם גם נמצא כל צוות האירוע בימי התחרות. אגב, באותו הסופ”ש מתקיים גם המרתון המדברי באילת בריצה ביום שישי, והיות והגראן פונדו הוא בשבת, טריאתלטים יוכלו לשלב ריצה ואופניים!” מספר הראל.
“לרוכבים יש גם נג”ש קצר בתוך טור אילת ביום שישי. זהו מסלול של 3.5 ק”מ, די מישורי עם קצת עניינים טכניים: כיכר, סיבוב של 180 מעלות. זה תוכנן כמסלול קצר מתוך מטרה לייצר מסלול חגיגה בתוך העיר בלי לפגוע במרקם החיים באילת. השנה נקודת המפגש היא בפארק אופירה, וכל האירוע יהיה סביב הפארק: נקודת הזינוק לנג”ש היא גם נקודת הזינוק לגראן פונדו בשבת. זה חלק ממאמץ לעשות אירוע ידידותי מבחינת חניות, גישה ומיקומים.
אגב, ביום שישי האירוע פתוח (לא רק לרוכבי איגוד האופניים): יכולים להשתתף ולהתחרות גם רוכבים עצמאיים, טריאתלטים ומסטרס שאינם חברי איגוד האופניים – בקטגוריה המתאימה. כמות המשתתפים צפויה להיות יפה מאוד בטור השנה. אירוע הנג”ש צפוי להיות חגיגה מגניבה של אופניים, במשך כמה שעות, עם האווירה של נג”ש: טריינרים, קבוצות וספורט.
מבחינה ספורטיבית הנג”ש משפיע על המרוץ: בשנה שעברה גיא ניב ניצח בשבת אבל סיים עם נדב רייסברג בפלטון, וכך נדב זכה ב GC – כלומר למרות שזה רק 3.5 ק”מ, הדבר הזה משפיע על התוצאות של הטור כולו.”
4 מסלולי הרישום
- הטור כולו כולל הנג”ש והגראן פונדו
- גראן פונדו אילת – תחרותי, כתחרות בפני עצמה גם לחברי הטור. עם ניקוד בפני עצמו.
- גראן פונדו אילת – לא תחרותי
- מיני פונדו – קצר של 20 ק”מ.
המסלול בשבת: 139 ק”מ על 1400 מ’ גובה מצטבר
המסלול הוא מעגלי, כלומר מתחיל ומסתיים באותה נקודה באילת. זה יתרון גדול המאפשר לתת חוויה מאוד נוחה לכל הרוכבים. מגיעים למלון וחוזרים למלון ברכיבה. הזינוק הוא במרכז העיר ליד החניון הגדול (פארק אופירה) כך שכמעט כל מי שישן באילת נמצא בטווח קרוב מאוד לזינוק.
הזינוק הוא מדרך המלונות, יוצאים לכיכר טורונטו ואל כביש 90 החסום עבור האירוע ונקי מרכבים. כל מסלול הכביש צפונה נקי עד צומת קטורה. הדבוקות ירכבו שם ברכיבה מהירה צפונה. אז פונים שמאלה ומטפסים להר עיט על כביש 40.
השנה יש שתי תחרויות נוספות על בסיס סטראבה:
- מקצה ספרינט בק”מ 40 בסמוך ליוטבתה, בדיוק כמו בטור דה פראנס (מי שמגיע ראשון לקו זוכה).
- מלך ההר על קטע של קרוב ל 5 ק”מ, שמתחיל מערבה לצומת קטורה ומסתיים בהר עיט (קום שנמצא בסטראבה, ובשנה שעברה גיא ניב וליאן ויתקין לקחו אותו).
לאחר שנגמר מלך ההר, ממשיכים על כביש 40 עד צומת שיזפון, זוהי נקודת הפונדק של נאות סמדר. שם מסתיים המסלול של הקדטים והם חוזרים באוטובוס לאילת.
שאר המתחרים פונים שמאלה לכביש 12, כביש מדהים ויפה, שמגיע עד לכניסה לאילת. חלקו הגדול של הכביש נסלל מחדש, כך שהולכת להיות רכיבה מאוד נעימה בנופים מדהימים. מגיעים עד למעבר נטפים, שם זה קו סיום התחרות והמדידה של המסטרס (רמה 2) ומשם המסטרס ממשיכים ברכיבה מנהלתית. סה”כ תחרותי למסטרס 123 ק”מ. העלית נשים וגברים, רמה 1 וגו’ניורס ממשיכים בתחרותי עד אילת (סה”כ 133 תחרותי) עד קו הסיום.
מבחינת גובה מצטבר: הוא משמעותי ושווה לכולם 1400 מטרים מצטברים היות וכולם מסיימים אחרי העליה.
אירוע לכל רמות הרוכבים
מה שמבדיל בין גראן פונדו לשאר תחרויות הכביש, הוא שזה אירוע שמאפשר לכל הרוכבים, לטריאתלטים ובודדים להצטרף אליו ולרכוב. בעוד שמלפנים נמצאים המהירים ביותר בארץ, רוב המשתתפים באים בשביל להנות מסגירת הכבישים ומאירוע יפהפה. לכן ה Cut off מאוד נדיב, וכולם יכולים לרכוב על מסלול מאוד נקי מרכבים לזמנים מאוד ארוכים. יש קאט אוף אבל הוא מאפשר להרבה רוכבים להשתתף באירוע. ביום שבת יהיה אירוע גדול למשפחות, כולל מסך גדול, מוסיקה, להקה, הפעלות לילדים – זה יחל משעה 9:00 בבוקר. יהיה שמח וכיף לכולם גם בהמתנה.
“הנאה צרופה”
דיברנו גם עם אמיר סלייפר שהשתתף במהדורה הראשונה ומיהר להירשם למהדורה גם השנה. הוא מספר מה גרם לו להנות כ”כ באירוע: “בתור רוכב שאינו רוכב מקצועני שמשתתף באירועים, החוויה של המון המון רוכבים ביחד, והאווירה מסביב והארגון יצרו כיף. הערב שלפני, האווירה במלון וההתארגנות בבוקר… הרכיבה בכבישים שאתה רגיל לרכוב בהם בזהירות ולהסתכל מעבר לכתף ולפחוד ממכוניות, פה אתה רוכב את ה 140 ק”מ בשקט ובלי לדאוג. זו חוויה כיפית. על זה מתווספת כל החבילה של הארגון והפידינג זונס – היה כיף!
רכבתי בקצב שמתאים לי, נהנתי. היה שלב שצילמתי, הסתכלתי על הנוף, וגם עמדתי במטרות שלי מבחינת זמן סיום, בסביבות כ5 שעות רכיבה, מאילת לאילת. הנאה צרופה”