בראשון הקרוב מלכת הקלאסיקות תארח את הרוכבים החזקים והקשוחים ביותר. המונומנט השלישי של העונה פריז – רובא "Paris-Roubaix" יוזנק בפעם ה 120 ובפעם הראשונה עם רוכב ישראלי. הגיעו לאירוע מוכנים עם הרקע המקדים שהכין לכם עמית נבון מבייקפאנל, בכתבה זו:
המונומנט השלישי של העונה יוזנק ביום ראשון הקרוב 9.4, בפעם ה-120. חופשת הפסח מאפשרת גם לחובבי מרוצי האופניים בישראל לצפות בנחת במרוץ פריז רובא. מתכון מושלם ליום ראשון מהגיהנום עבור הרוכבים, ולחוויה בלתי נשכחת עבורנו כצופים. כדי לצלוח את המרוץ בן 256 הקילומטרים ידרש המנצח לדהור במהירות מסחררת על אבני המרצפות עד לסיום בוולודרום הפתוח, שם נכנסים לספרי ההיסטוריה.
לשמחתם הרבה של המתחרים והצוותים הטכניים מזג האוויר יהיה קר ובהיר אבל על המסלול צפוי כרגיל גיהנום. המקטעים המפורסמים של אבני המרצפת עברו ניקוי וסידור כדי לארח את הגלדיאטורים על גלגלים שצפויים להנות מעידוד קולני של קהל משולהב. איתמר אינהורן זכה להיכנס להרכב קבוצת ישראל פרמייר-טק וזו הפעם הראשונה שרוכב ישראלי יזנק למרוץ היוקרתי. הקבוצה מופיעה בהרכב חזק שכולל את סאפ וונמרקה שסיים שני ב 2013, טום ואן אסברוק וגוליאם בווין שסיימו 8 ו 9 ב 2021.
הרוכבים והציוד במבחן שאין דומה לו בענף הכביש
את הדרמה בצפון צרפת יספקו 29 קטעים באורך משתנה של דרכים עתיקות הבנויות מאבנים מרובעות, באנגלית cobblestone, או Pave בצרפתית. התחרות בכל שנה מאופיינת בתאונות, תקלות והפתעות שהעניקו למרוץ את הכינוי "הגיהנום של הצפון". ככזה, רבים מהמזנקים לא יזכו גם לסיים. הקבוצות בשיתוף פעולה עם היצרנים ונותני החסות נערכות למבצע מיוחד, ישנה חשיבות מכרעת לבחירת הציוד החל מפרופיל הצמיגים, השלדות עד לביגוד והקסדה. מציאת השילוב המושלם בין עמידות, משקל ואווירודינמיות יכולים לעשות את ההבדל בין ניצחון להפסד. בעבר שולבו סוגים שונים של מערכות שיכוך כדי להקל על המעבר בסקטורים, קבוצת DSM ויאמבו ווסימה הודיעו שיעשו שימוש במערכת אוטומטית לשליטה על לחץ האוויר בצמיגים. חלק מהקבוצות יבחרו לחשוף את סודות החדשנות רק לאחר התחרות.
כדי להכריע את המרוץ הקצב עולה כשהדרך הופכת לבלתי עבירה
את מאפייני המרוץ תיארנו בהרחבה בכתבות קודמות "פריז רובא חוזר". גם הפעם מתוך 256 ק"מ של המסלול מעל 50 ק"מ יהיו על אבני הפאבה שמשולבים במסלול במקטעים (Sectors). לכל אחד מהמקטעים יש דירוג בהתאם לדרגת הקושי. בדומה לדרוג רמת הפינוק של בתי מלון רק הפוך. חמישה כוכבים לקטעים הקשים, כוכב בודד לקטע "קל". דרגת הקושי נקבעת על פי אורך הקטע ואיכות השביל. יש 3 קטעים שזוכים לחמישה כוכבים ועליהם בדרך כלל מבוצעים מהלכים מכריעים Trouée d’Arenberg בק"מ ה-160, Mons-en-Pévèle בק"מ ה 209 ו Carrefour de l’Arbre בק"מ ה-240. רוכבים שחפצים בניצחון חייבים להתמקם בראש המרוץ בכניסה לקטעים אלו.
מונומנט ראשון העונה ללא פוג האיום
ביום ראשון האחרון השלים טדאי פוגאצ'ר את כיבוש המונומנט השלישי שלו מתוך החמישה כשניצח בבריחת בדד את טור פלנדרס. כשנשאל מתי הוא מתכוון לנצח את פריז – רובא השיב בצניעות שכרגע הנושא לא בתוכנית ושעליו להוסיף כמה קילוגרמים של שרירים כדי להתמודד טוב יותר עם אבני המרצפות. יתכן שיש אמת בדבריו, אבל הקאניבל הסלובני הוכיח שכבר בגיל 24 הוא יכול לנצח כל מרוץ אליו יזנק. בינתיים הבמה פנויה לשאר כוכבי הקלאסיקות.
אל תפסידו כתבות מעולות כאלה- הצטרפו לקבוצה השקטה של בייקפאנל בווטסאפ:
פוג וקבוצתו הכתיבו את מהלכי המרוץ בשני המונומנטים הקודמים, מלאכה שתעבור לקבוצותיהם של הצמד הבלתי נפרד וואט ואן ארט ומתיו ואן דר פול. קבוצתו של ואן ארט יאמבו וויסמה פתחה את העונה מעולה וניצחה קלאסיקות ומרוצי שבוע ברצף תוך הפגנת דומיננטיות של רוכבים רבים. הפספוס ביום ראשון ברונדה רק מעלה את רמת המוטיבציה, חזרתו ממחלה של מנצח המרוץ אשתקד דילן ואן בארלה תוסיף מחץ לקבוצה. בנוסף לשניים גם כריסטוף לפורט וטיש בנויט יכולים לנצח במידה ויכנסו למהלך הנכון. הטקטיקה שלהם תשלב מערך תמיכה בואן ארט ובמקביל הוצאת מהלכים התקפיים שיאלצו את הקבוצות האחרות לרדוף.
לעומתם בקבוצתו אלפאצ'ין של מתיו ואן דר פול הכל סובב סביבו. מצב הרוח בקבוצה מרומם מביצועיו לאחר הניצחון במילאן סאן רמו והסגנות בטור פלנדרס. הקבוצה תעבוד קשה על מנת לסגור את ההתקפות עד לרגע המתאים בו אלוף העולם בסייקלו קרוס יחליט שהגיע הרגע להתפוצץ.
הקבוצה הטובה ביותר מול הרוכב הטוב ביותר
להבדיל ממונומנטים אחרים, בשנים האחרונות הפכה התחזית לפריז-רובא למשימה מורכבת. הרוכב האחרון שהצליח לחזור לדוכן המנצחים הוא גרג ואן אברמנט ב 2017, מאז הדוכן אוכלס תמיד בשלושה רוכבים חדשים. האחרון שהצליח לשוב ולנצח היה פאביאן קאנצ'לרה ב 2013. קורטוב מזל נדרש ברבים מהמרוצים, אך על מקטעי אבני המרצפות המתחרים נדרשים למנות גדושות ממנו. התסריט השכיח כולל מאבקי מיקום בכניסה לסקטורים וריבוי תאונות. המזל הולך עם הטובים ובפריז-רובא הטובים הם אלו שמצליחים להתמקם בראש המרוץ ומצמצמים ככל האפשר את הסיכוי להיקלע לתאונות. היתרון הקבוצתי של ואן ארט צפוי להעניק לו את היתרון הנדרש כדי להגיע לעמדת ניצחון. לא מן הנמנע שברגעי ההכרעה דווקא רוכב אחר של הקבוצה ימצא עצמו במהלך המנצח וימנע מהבלגי את האפשרות לנצח אבל יאפשר לקבוצה הצהובה לחגוג בקו הסיום.
כדי לנצח את הקבוצה הטובה ביותר ואן דר פול יזדקק לסיוע וכיסוי של כל המהלכים המוקדמים בידי קבוצתו. כפי שראינו ברונדה מתיו וקבוצתו לעיתים מפספסים מהלכים בתחילת המרוץ ומשלמים בשרפת גפרורים מוקדמת. אם יצליחו לשמר את המשאבים עמוק לתוך המרוץ, הכושר של ואן דר פול יכול לעשות ההבדל ולאפשר לו להגיע לבד לתוך הוולודרום.
בייקפאנל בטלגרם, לחצו פה לראות את זה!
זמני המירוץ:
- גברים – יום ראשון 9.4 זינוק 12:00, סיום משוער 18:00, שידור מהזינוק ביורוספורט או ברשת פה: https://tiz-cycling-live.io/live.php
- נשים – יום שבת 8.4 זינוק 14:30, סיום משוער 18:00, שידור מ 16:00 ביורוספורט או ברשת פה: https://tiz-cycling-live.io/live.php