את הביגוד הקיצי של Cavallo אהבתי בזכות עיצוב יפה, פדים מוצלחים בביב ואיכות טובה למחיר. עם התקררות העונה, ממשיכים במבחן הביגוד הארוך והמחמם יותר: גופיית בסיס, חולצה ארוכה ווסט ושרוולים.
cavallo היא חברת ביגוד ישראלית של אדם אחד: אחרי חפירות ארוכות בעלי אקספרס מצא אלון רונן ספק סיני שעמד בדרישות שלו, המשיך לעבוד איתו על עיצובים ושיפורים שיתאימו להעדפות בישראל, ומיתג את זה כ Cavallo – סוס באיטלקית. במבחן הקודם סקרנו את ביגוד הקיץ וכעת עוברים לעונה הקרה.
לפני שממשיכים – נרשמים:
רקע: גישה מומלצת לקור
לפני שנדבר על הציוד הספציפי קבלו המלצות חמות להתכונן לחורף עם מוצרים נוספים:
- השקיעו בכפות הידיים – כפפות מצוינות יעשו לכם טוב והן קריטיות. האצבעות החשופות מול הרוח מקבלות את הקור לא טוב, בהיותן אמצעי השליטה שלנו ונקודת המגע למעצורים וההילוכים, חשוב שיהיו בתפקוד מלא ולא תסבלו בהן.
- השקיעו בבהונות הרגליים – הרגליים ברכיבה מאוד חשופות וזרימת הדם אליהן לא מדהימה במיוחד ברכיסה חזקה של הנעליים שלפעמים צריך לרכיבה. שווה מאוד לדאוג שלא יקפאו לכם האצבעות עם גרביים איכותיים, כיסוי אצבעות מינימליסטי או כיסוי מלא (ערדליים).
- השקיעו באוזניים – כובע ריצה דקיק או שרוול חימום יעזרו לכם מאוד להגן על האזניים שקופאות ואם הקרקפת שלכם חשופה ההשפעה עוד יותר משמעותית. הראש מהווה סנסור מרכזי לתחושת הקור הכללית בגוף, וקריטי לחמם אותו בחורף (או לקרר בקיץ).
שרוולים דקיקים ומצוינים
את השרוולים הכי אהבתי מכל הסט הזה. הם דקיקים וגמישים וזה מעולה, כיוון שהם מגינים מצוין מהרוח הקרה למרות הדקיקות והאלסטיות שלהם. שוב- אנחנו בישראל, לא בקנדה ברכיבת שלג, ורוב הרכיבות הקרות הן בטמפרטורות של מעל 12-15 מעלות. מבחינת רמת הבידוד אלה לא שרוולי חורף אלא שרוולי עונות מעבר. כשאתם מתחת לזה בקור אמיתי הם כבר לא יספיקו כנראה, ואז פשוט הצטיידו בעוד שכבה כמו מעיל רכיבה למשל. בישראל אני צריך את השרוולים שימנעו ממני את הקפאון בבוקר ומצד שני שיאפשרו לרכוב בכיף בלי מועקה כשהמעלות מטפסות ל 20. לאחר מכן אני מוריד אותם וממשיך בקצר.
היתרון של הדקיקות והאלסטיות הוא גדול – כשמקפלים את השרוולים האלה הם ממש מינימליסטיים ולא תופסים כמעט מקום או משקל בכיסים. זה נהדר, ואשמח לראות סט תואם בדיוק לברכיים!
עוד היבט מוצלח בשרוולים הוא פסי האחיזה שלהם – אין דבר מעצבן יותר משרוולים ש”נוזלים” למטה. פה יש היבט חישפוש סיליקוני דקיק שפשוט משאיר את זה במקום. הדקיקות והחלקלקות של זה מונעות גם מהחולצה להפריע מעל, ממש כמו עור שני. מוצר מומלץ מאוד.
ווסט שחור?
כן יש כזה דבר. חלקכם ודאי זוכרים את מעילי הגשם השחורים שלא בצבעי הקבוצות המקצועניות שהרוכבים בתחרויות הגדולות לפעמים שולפים. זה, והקלאסיות של השחור יצרו את הז’אנר. לטעמי בכביש ווסט שעולה עלינו בחורף בד”כ, לפעמים כשאפור מסביב, הוא הזדמנות לניראות וצבע צהוב זוהר. יחד עם זאת זה יפה, מרזה, וזכותו של כל אחד לקבוע לעצמו את רמת הנראות שלו בכביש. לפעמים בא לי ככה, לצאת אלגנטי ומינימליסטי יותר. ואין כמו ביגוד שחור לשם כך.
הווסט של קוואלו פשוט אבל טוב – אין לו כמעט פיצ’רים למעט שני מחזירי אור פצפונים. אין הבדל בין צד קדמי אוטם יותר לבין צד אחורי מאוורר, הוא עשוי מאותו בד בכל החלקים.
יש פתחים לגישה אל הכיסים הקיימים. זה פתרון שאני פחות אוהב מכיס כי קשה יותר לשלוף או להכניס דברים תוך כדי רכיבה ככה: צריך להשחיל יד ולהתחיל לחפש מתחת. כבר נפל לי הטלפון לאספלט בכזה פתרון כי חשבתי שקלעתי לכיס וטעיתי. חוץ מזה ווסט עם כיסים הוא גם עוד פוטנציאל לאחסון ובקור צריך יותר אחסון עבור שרוולים שהורדו, מעיל גשם מקופל וכו’.
היתרון והסיבה שיש מוצרים כאלה ללא הכיסים והם מאוד נפוצים הוא שזה הדוק יותר ומינימליסטי יותר – פחות כיסים בולטים, וקיפול קטן יותר כשמתחמם. בשורה תחתונה – ווסט הוא מוצר פשוט יחסית וגם הווסט הזה הוא פשוט ומוצלח להגנה מהקור של הבוקר. הוא שחור וללא כיסים ובכך יתרונו וחסרונו, אם המטרה שלכם היא אלגנטיות מינימליסטית, קיבלתם אותה במוצר הזה.
חולצת שרוול ארוך
חולצה מעולה. למרות שאני תמיד מעדיף חולצות קצרות עם שרוולים. יש לכך כמה סיבות: ראשית לתקציב נתון מקבלים הרבה יותר ימי רכיבה בשנה עם פתרון מודולרי. עם חולצה ארוכה פחות נעים לרכוב בקיץ. הסיבה השניה היא שבעונות המעבר המודולריות שמספקים שרוולים מאפשרת להתחיל עם ווסט ושרוולים בחימום ולהוריד אותם לאחר מכן.
אבל במקרה הזה החולצה די מאווררת ולא עבה בצורה קיצונית, ואלון מספר שיש לו לא מעט רוכבים שמשתמשים בשרוולים הארוכים להגנה מהשמש. לא בדקתי בשיא החום, אבל בדקתי בימים שבהם באופן נורמלי הייתי שם שרוולים, ואכן לא הרגשתי צורך אדיר להוריד את החולצה. היא החזיקה מעולה גם לאחר מכן כשהתחמם.
היא מרגישה איכותית וטובה מאוד, למרות שאין בה פיצ’רים קיצוניים או סוגי בדים ותפירות מתוחכמות. מדובר במוצר פשוט יחסית ומאוד מוצלח:
- היא העובי מדויק לעונות מעבר – בדיוק מה שצריך. רמת המודולריות הנכונה לישראל, כלומר זו חולצה לא עבה מדי, ולמעט עניין השרוולים הקבועים. היא מאווררת ומנדפת ואם קר יותר, מוסיפים שכבת בסיס ואת הווסט.
- הכיסים מצוינים – יש ארבעה כאלה, עם כיס מפתח אמצעי מרוכסן שרבים אוהבים. הרוכסן אופקי, ואני מעדיף את זה על הרוכסנים האנכיים בכיסים האלה, שתמיד מסכנים את המפתח אם שכחתם לרכוס מעלה. באופקי זה לא יקרה.
- יש מחזירי אור מאחור – אחד בחלק העליון של כל כיס שנראה כמו פס אחד לרוחב החולצה מאחור ואחד בבסיס הכיס האמצעי למטה.
- אין הגנת רוח ומגע בין הרוכסן לאורך כל הגוף אלא רק בכ 5 ס”מ עליונים שלו. בחולצות יקרות יותר רואים לעתים הגנה מלאה מלמטה עד למטה.
- צבע הבורדו ממשיך את הקו של החולצה הקצרה של Cavallo. אני חושב שנכון לספק את הדברים האלה בסטים תואמים, כיוון שאין לי ספק שתשקיעו גם בצבע גרביים, קסדה, ומשקפיים תואמים…
גופית בסיס
קודם כל אגלה לכם סוד שקוראי הוותיקים כבר מכירים. אלה לא גופיות “מקררות” לקיץ! האפקטיביות של נידוף הזיעה בגופיה כזו קיימת רק במזג אוויר יבש וממש לא בלחות הגבוהה הישראלית (עד 85% לחות). אבל הגופיות האלה כן מוסיפות עוד רמת חימום נעימה ומגע טוב על הגוף בעונות מעבר – במיוחד אם חודרת רוח אל פני העור, הגופיה היא עוד אלמנט קטן שמונע תחושה ישירה שלה באותה רמה שתהייה בלעדיה.
יתרון נוסף של הגופיות הוא שהן מאפשרות לפתוח את החולצה בעליות ארוכות בלי שאתם נראים כמו איזה מנפנף מנגל בפארק עם הכרס, שיער החזה והשרשרים בחוץ…
בימים קרירים אני אעדיף שכבת בסיס על פני חולצה ללא בסיס ועליה ווסט. ואז יעלה גם הווסט כעוד רמת הגנה אם צריך. בד”כ זה בא ביחד ויילבש גם וגם. שכבת הבסיס הזו טובה, עובדת. גם היא מינימליסטית יחסית (לא לימים ממש קרים, אז כבר צריך משהו יותר משמעותי) והיא במחיר הגיוני.
סיכום
המוצרים במבחן הזה משמשים אותי. הם טובים, נעימים, עושים את העבודה. מושלמים לעונות מעבר, וכשמתקרר תמיד אפשר לשלב ביניהם ולהוסיף עליהם. ברובם אין פיצ’רים ייחודיים אלא פשוט את הבסיס שעובד ומוכח במחיר הגיוני ועיצוב יפה.
מאת: גיא חלמיש