אין מישהו שלא טייל באזור קר של העולם שלא שמע את המשפט ״אין מזג אויר לא מתאים, יש רק לבוש לא מתאים״. לעומת זאת במדבר בהחלט יש מזג אויר בלתי אפשרי ולכן אומרים: ״אין מזג אויר לא מתאים יש רק שעה לא מתאימה״ גם בשיא הקיץ אפשר לטייל במדבר, פשוט לא במשך היום.  בסדרת התוכן הבאה בת 4 פרקים, שי יגל מביא לכם רעיונות מעולים לרכיבות לילה קרירות גם בקיץ!

לחצו לקרוא על רכיבות הלילה הקודמות: 

  1. סדום ונחל פרצים
  2. סינגלי רכס משורה מנגו והללויה
  3. מערד לכפר הנוקדים

בגובה ממוצע של כ-400 מ’, עם רוח קרירה וללא שמש הכרמל הוא המפלט המושלם ללילה קיצי לח וחם. המסלול ברובו XC זורם, עם סינגלים חמודים ודרכים לבנות עם חריגה אחת בדמות סינגל היתדות הקצת יותר אגרסיבי (אך ניתן לויתור עם שינוי קל) היורד לחניון הצפוני בדרך נוף כרמל וחציית כבישים מינימלית. יוצאים מפאתי חיפה, בעדיפות לשעות הדמדומים כדי להספיק את סינגל היתדות בשעות האור ולהנות מהנוף המהמם הנשקף מצלעו המזרחית של הכרמל. 

מסלול אופניים לילה

נקודת חובה לעצירה היא ב-“כנאפה ובס” שבעופסיא, שהיא נקודת האמצע שלנו במסלול לאחר טיפוס לכפר הדרוזי מדרך נוף כרמל. אין כמו כנאפה חמה וטריה יחד עם גלידת עיזים טורקית וקפה להקפצת האנרגיות לפני שחוזרים בסינגלים המגניבים שעל צלעו המערבית של ההר הירוק, המובילים אותנו כמעט עד לרכב.
מומלץ במיוחד להחנות את הרכב מול קניון ‘אוסקר 7’, מאחר והמסלול מעגלי ובקניון מסעדות שוות במיוחד לחגוג רכיבת לילה מוצלחת – סושי שף, המבורגיית Craving עם בקר מחוותו של מושבוץ פיצות מהטאבון ובירות מהחבית בקרוסטה. 

בייקפאנל גם בטלגרם – הציצו בזה פה!

 

רכיבת לילה בכרמל מרחק: 30 ק”מ | זמן: שעתיים | גובה מצטבר: 500 מ’

להורדת קובץ הניווט

 

דגשים לרכיבות לילה

רכיבת לילה דורשת הכנה, אפשר לצאת גם למסלולים מאתגרים ומורכבים אם מתכוננים כמו שצריך. אז מה בעצם צריך כדי לצאת לרכיבת לילה מהנה ובטוחה?

  1. אופניים – לוודא היטב את תקינות האופניים וערכת התיקונים שלכם, בלילה נוח פחות להתמודד עם תקלות ורצוי להימנע מהן כמה שאפשר.
  2. פנסים- לא משנה אם יש ירח או אין ירח, סינגל או דאבל חובה לרכב לפחות עם פנס אחד על הכידון ולהביא פנס להחלפה למקרה שהפנס הראשי לא עובד, זה יכול להיות גם פנס ראש סטנדרטי שיאפשר לכם לצאת מהשטח בבטיחות.. 
  3. ניווט – במסלולים מורכבים בטח במדבר תרכבו עם מוביל שמכיר. גם אם מדובר במסלול שכבר רכבתם באזור שאתם מכירים, הניווט בלילה מורכב הרבה יותר ולכן חשוב להצטייד באמצעי ניווט גם אם זה הטלפון שלכם עם מספיק סוללה.
  4. לא לבד – פשוט ככה.
  5. ניהול סיכונים שמרני (תיזהרו קצת יותר) – זה לא הזמן לקפוץ את הדרופ הזה שלא היה לכם אומץ, או לקצר איזה שניה מהסטרבה, נשמע בסיסי אבל קחו פחות סיכונים, ואם יש צורך רדו מהאופניים זה לא כל כך נורא כמו שזה נשמע. 

 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים