אופני הקצה Pinarello Dogma F חיכו לנו לארבעה ימים אינטנסיביים של מבחן בגבעות היפהפיות של אמיליה רומנה. מלון האופניים לונגומארה על חוף הים בצ'זנטיקו מציע אותם כאופני ההשכרה שלו, וכך כל אחד יכול לרכוב את החלום האיטלקי.

כמו היין המשובח של איטליה כך גם היתה הרכיבה: לא יין עגול ונגיש הם סיפקו אלא יין עוקץ, בועט ומהיר. איך הצלחנו לשים יד על דגם שהוא מהזוגות הנחשקים ביותר שיש היום בעולם.

המבחן שגם אתה יכול לעשות

מבחנים של אופניים בשווי של כ 60,000 ש"ח אינם דבר נפוץ בישראל. גם לנו לא קל לקבל לבייקפאנל את הדגם היקר ביותר של חברות האופניים, מאובזר ברמה שתום פידקוק רוכב עליה. אבל הפעם עשינו את זה אחרת מהרגיל, ומה שיפה בשיטה הזו שכל אחד יכול. זה קל: הזמינו חופשה במלון האופניים לונגומארה באיטליה, המציע מבחר דגמי Pinarello Dogma להשכרה.

הדוגמה

הזמינו מראש את הדוגמה F או את הדוגמה F12 אם תרצו, וקיבלתם כמה ימי חלום של החופשה המסקרנת והכיפית ביותר שלכם על ציוד רכיבה חלומי. האמת- זול בהרבה מלקנות אופניים כאלה, ומאפשר להנות מהם בדיוק בתפאורה הראוייה להם. מצד שני זו גם בדיקה מצויינת לפני קניה אם במקרה חשקתם בדגם ולא סגורים לגמרי על המידה.


להזמנת חופשה באיטליה ואת האופניים להשכרה במלון לונגומרה אנא מלאו פרטים פה באנגלית, ונעביר אותם למלון. גילוי נאות: אנחנו עושים זאת רק כשירות לקוראים ולמלון שהזמין אותנו ללא תשלום למבחן הזה, ולא חותכים קופון מהפניות.

    יצירת קשר לרכישה

    אני מעונין ורציני, אנא צרו עמי קשר לרכישה


    מי קונה Pinarello יקרים כל כך? 

    אי אפשר להתכחש לסקסאפיל המטורף של האופניים האלה. עמודי אינסטגרם של חובבי צביעת אופניים ועיצוב אופניים אוהבים אותם. אנחנו אוהבים אותם. הם כל כך אייקוניים ומזוהים במבט אחד מהיר: מזלג האונדה הגלי, הטופ טיוב הקשתי עם שבירת זווית מלפנים, הדאונטיוב שקולט ועוטף את הבקבוקים באווירודינמיות, והשפיץ הקטן הזה ליד בסיס צינור האוכף… הם פשוט יפהפיים. 

    דוגמה F הפכו להיות סמל סטטוס. ברור לגמרי שבקנייה של אופניים במחיר שערורייתי שכזה, אין הגיון של תמורה לכסף אלא של הפגנת הכסף. זו רכישת יוקרה שבה המחיר הגבוה רק מוסיף מוטיבציה לקונה כי אצל חלק מהקונים כדי למצב את עצמם. זו גם קצה הטכנולוגיה והמהירות והידיעה הזו נעימה וכיפית: אין לאן לשדרג גבוה יותר מפה וקונים אחרים נמשכים להיבט הזה, הספורטיבי יותר. 

    מה עושה קונה רציונלי: לא קונה דוגמה F!

    בגלל שהמחיר הזה חרג מהנורמלי (אגב, לא רק בקצה הקצוות של פינרלו. גם אצל מותגים אחרים לאבזור הכי הכי יקר), יש פתרונות ובכל זאת רואים אצל אנשים מהיישוב אופניים כאלה בשתי צורות: 

    קניית משומש: מרגע שה F יצאו לעולם, מייד כל עשירי ה F12 שנשמטה מתחת פדליהם היוקרה הכי הכי מיהרו למכור. לא מעט קונים מסתובבים היום עם F12 מצוינים שקנו אותם בחצי מחיר. אפשר לקנות F12 קצה קצוות שהיה שנה או קצת יותר על הכביש בסכומים גבוהים אך יותר הגיוניים.
    יש הבדל עיקרי משמעותי בין F לבין ה F12: הורדת קצת יותר מ 250 גרם (המון!). יש גם שיפור של כמה אחוזי אווירודינמיות באמצעות מזלג מעודכן ומבנה צר יותר מאחור עם תומכות שרשרת נמוכות יותר. יש איזה הבדל בהולכת הכבלים הפנימית, וכן טענה יותר מעניינת לנוחות עדיפה מה F12, אבל אנחנו לא הבחנו בכך. 

    האפשרות השנייה: לבדוק את הדגמים החדשים של פינרלו ששינתה אסטרטגיה מהעבר והשיקה לאחרונה את ה F9 / F7 / F5 שנראים בול אותו דבר כמו הF ובאים עם מערכות זולות יותר, גלגלים זולים יותר וקרבון פשוט יותר.  

    עדיין למול כל הפתרונות האלה, אנחנו מודים: זו פשרה שאנחנו נאלצים לחיות איתה בכך שאנחנו לא עשירים, אבל היינו מעדיפים את הF. אבל לפחות ל4 ימים במלון האופניים, אנחנו נהנים מאוד.

    הדוגמה

    אווירודינמים, גם עליות

    בואו נשים את פינרלו דוגמה F בקונטקסט אבולוציוני: זה הגלגול האחרון של סדרת הדוגמה שהתפתחה בגישה שונה משל הענף: גישת ה All Around. בעת שיצרנים הפרידו אופני עליות מאווירודינמיים, פינרלו סירבה. במקום זאת, היא ציידה את האופניים שלה בכריס פרום וקבוצת האופניים הבריטית המצליחה בכל הזמנים מה שיצר רצף של הצלחות חלומיות שבנו את המותג. 

    הבולטות של הדוגמה הייתה כה משמעותית בעשור האחרון, שהסילואט שלהם הפך לסילואט של ניצחון. החיסרון המוכר היה משקל גבוה. זה גם היה מרכיב בכך שאינאוס נשארה עם מעצורי חישוק ושעשו להם גרסת קרבון קלה ומיוחדת. 

    הקבוצה השקטה של בייקפאנל בווטסאפ. לחצו להצטרף:
    בייקפאנל ווטסאפ

    אבל מאז הענף התקדם וכבר רואים עוד ניצנים של הגישה. ספשלייזד גם ביטלה את Venge האווירודינמי, טרק הפכה את האמונדה לאווירודינמית אך לא ביטלה את המדון.  בפינרלו – ה F ברמות האבזור הגבוהות ביותר, כמו אלה שבחנו אנחנו, כבר מציגים משקל תחרותי למקטעי טיפוס.

    פינרלו

    מפרט וגיאומטריה

    אחד הדברים החשובים שהשפיעו לנו על החוויה הייתה גודל השלדות שקיבלנו. פינרלו בולטת במקצוענות שלה בכך שהיא לא ויתרה על מידות אמצע והיא מציעה 11 מידות!  זה יוצר מצב בו כל אחד יכול למצוא את עצמו מתלבט יותר בין שתי מידות, כי זה לא כמו בחירה בין מדיום ללארג' בחברות אחרות. אצלנו זה יצר ניסוי מעניין שבו שנינו קיבלנו את השלדה הקטנה מבין שתיים שיכולות להתאים לנו. 

    למשל גיאחה קיבל שלדה 51.5 במקום 53 הדומה יותר במידותיה לאופניו הפרטיים. הפרש הריץ' הוא רק כחצי ס"מ ובסטאק סנטימטר אחד. ההשפעה הייתה חוויה דומה יותר לחוויה המקצוענית- של רוכבים תחרותיים שבד"כ בוחרים שלדות קטנות יותר, ומשתמשים בקוקפיט רחוק יותר (סטם ארוך של 11-13 ס"מ בניגוד לאספקה הסטנדרטית, לרוב 10 ס"מ). 

    חששנו מתנוחה צפופה מדי, אבל לא: המרחק ל hoods היה מצוין, החוויה על האופניים היתה טבעית ונכונה. בהפרש כה קטן קוקפיטים שונים משפיעים הרבה יותר מהמידה וכך מבנה הכידון הציב אותנו בתנוחה מושלמת. ההשפעה הכי משמעותית היא בסיס גלגלים קצת קצר יותר והיגוי מעט זריז יותר מהמידה מעלה. הסתגלנו מאוד מהר וזה הרגיש טבעי ונכון, אם כי… טוב תקראו את כל המבחן. 

    • שלדה: דוגמה F 
    • גלגלים: Fulcrum SPEED 40 Lite רוחב 19 פנימי, 26.5 חיצוני
    • קוקפיט קרבון רחב אינטגרלי: MOST Talon Ultra Light 145 מסילות קרבון (150 גרם)
    • אוכף: Most Lynx Ultrafast Superflow L Carbon Large 145mm 
    • מערכות: דורה אייס 12
    • צמיגים: Pirelli P Zero Race 26mm
    • משווקים בארץ: רוזן ומינץ
    • לאתר מלון Lungomare. מחירי ההשכרה במלון:

    פינרלו

    Dogma F/F12 – נמוך וקצר יותר  

    את הכוונון הזה לאופניים קטנים יותר וכנראה גם קצת עצבניים יותר בכל מידה נתונה עשתה פינרלו עצמה. זה קרה בשינוי גיאומטריה שביצעה במעבר בין ה F10 לדור שאחריו: F12 ו F החולקים את אותה הגיאומטריה בדיוק.  

    בביקור הקודם שלנו במלון האופניים המגניב הזה, רכבנו על ה F10. גיאחה רכב על מידה 53 והרגיש יציבות מופלאה. הגיאומטריה החדשה פשוט נמוכה וקצרה יותר: הורידו את ה Stack ב6 מ"מ ואת הריץ בכ3 מ"מ. אין נתוני בסיס גלגלים אבל זה השפיע גם עליו כי כל שאר הזוויות ואורך תומכות השרשרת דומים.

    פינרלו

    במישורים

    יצאנו לרכוב מפתח מלון האופניים לונגומארה לכיוון מערב. מסלולי הרכיבה באזור הזה מגוונים להפליא- יש פה מקטעי מישור מוחלט ומהיר בין המלון לאזור הגבעות המאפשרים לבצע סימולציה מושלמת של קבוצת בריחה על אופניים אווירודינמיים. 

    האופניים הגיעו עם גלגלים מתאימים לאופניים- גלגלי מטפסים מהדור המודרני בעומק של 40 מ״מ. אלה הם ה Fulcrum קצוות עם קרבון באריגה חשופה ומעטפת ציר קדמי מקרבון גם כן, ברוחב חיצוני לא קיצוני של 26.5 מ״מ (ופנימי 19). עליהם צמיגי Pirelli Pzero Race שסיפקו גומי גמיש ואוחז עם מהירות גלגול מצוינת. בתנאים האלה הדוגמה הרגישו כמו אופני נג״ש לכל דבר ועניין: הכידון הצר עם חלק עליון רחב בחתיכת קרבון אינטגרלית אחת סיפק את המצע הקדמי המהיר. במידה 51.5 הדוגמה עליהן רכב גיאחה הגיעו עם כידון MOST Talon Ultra Light ברוחב 40 המכנס את הגוף והידיים פנימה. 

    האופניים כולם בחתך אווירודינמי מרשים- מזלג רחב פרופיל, צינור ראש רחב פרופיל, וצינור עליון שהולך ונהייה דק עד דקיק ממש במפגש עם צינור האוכף הרחב והאווירודינמי. הצינור התחתון מרשים עם מעטפת מתרחבת באזור הבקבוק שהופכת גם בקבוק עגול ליתרון נגד הרוח. אין מה לומר – אופניים אווירודינמיים מהשורה הראשונה. מהירות, יעילות ושימור הוואטים מתבצעים בתחושת סכין חותך את האוויר. מטוס קרב מהיר! 

    אבל שימו לב-  ההיגוי אינו היגוי של נג״ש יציב המבקש קו ישר ומעט סיבובים. במידת שלדה קרבית המדמה בחירה של רייסרים הגיאומטריה וההיגוי מתאימים לרוכבים מתקדמים. אלה לא האופניים שנמליץ לכם לבחור כדי ללמוד לרכוב ללא ידיים על הכידון או ללבוש ולהוריד מעילי רכיבה תוך כדי הרכיבה…

    הדוגמה

    בהרים

    אחרי שיוצאים מאזור צ׳זנטיקו – העיירה בה נמצא מלון האופניים, מגיעים אל הגבעות משובצות הכרמים, מטעי המישמש והמבצרים מימי הביניים. ככל שמעמיקים מערבה גבעות הופכות להרים והעליות הופכות משמעותיות יותר: עליות יפות וארוכות של 4-6 ק״מ ובהן שיפועים מגוונים לגמרי כשממוצע 8% לעליה טיפוסית אינו חריג. והיכן שיש עליות יש גם סרפנטינות, ובשפע. במקומות האלה התגובתיות לפידול, שינויי קצב ומעבר לעמידה הורגשו כמיידיות. זה מוזר, הרי לפני רגע במישורים הרגשנו על אופניים אווירודינמיים לא?

    פינרלו

    הגענו לעליות ופה האופניים מרגישים כאופני עליות לכל דבר. הורדת המשקל ב F והאבזור הכי יקר בגלגלים שהיה לנו הורגשו נפלא. אזור הציר המרכזי בעל קופסת עיבוי ענקית (ותוספת קשיחות של כ12% מה F12 באזור הזה) וצינור תחתון רחב פוגש את הקוקפיט עם פלטפורמת עמידה קשיחה ומגיבה. 

    הזריזות קשורה גם לגיאומטריה למתקדמים הזו, שמרגישה תגובתית ועצבנית גם ברכיבה איטית בזוויות טיפוס של 15%. את התגובתיות ורגישות ההיגוי האלה תקבלו שוב באופן מורגש גם במהירויות הגבוהות בסיבובים בירידה, כששפת הגוף והריכוז ידרשו להיות מקסימליים. זו לא רכיבה על ״מסילה״ אלא על סוס מרוצים עצבני וצעיר שצריך ג׳וקי מנוסה, רגיש וסמכותי איתו.

    הדוגמה

    באספלט השבור והסדוק 

    איטליה, אכן חלום. אבל האספלט? לא חלום אלא מציאות קשה… הכבישים בחלקים נרחבים של איטליה לא משהו בתחזוקה שלהם. יש להם אינסוף של כבישים קטנים מתפתלים ונופיים, אבל ברבים מהם סדקים, שברים, בורות וטרטרת לא קטנה. לאופניים חלק חשוב בספיגת הפיכסה הזה, אבל הפינרלו דוגמה F לא חשבו שיש להן אחריות בנושא. מבחינתם תקחו גלגלים רחבים יותר, צמיגים רחבים יותר ותורידו לחץ אוויר, כי בגלגלים של 26.5, צמיגים של 26 ולחץ אוויר של 80 אתם הולכים להרגיש כל פיפס מהאספלט הגרוע. השלדה הזו קשיחה, מגיבה, אווירודינמית, מטפסת, בעלת היגוי עצבני שמקצוענים אוהבים. אבל נוחות זה לא הקטע שלה. GCN יכולים אולי לטעון שיש פה שיפור מה F12, אבל אנחנו לא הרגשנו שהוא ראוי לציון.

    פינרלו

    האבזור שמפתיע כמו מלון האופניים לונגומארה

    בפרס האביזר המפתיע זכה הפעם כיסא האופניים של Most: זהו אוכף בעל חתימת קרבון נמוכה- לא של זיהום אוויר אלא של שטח פנים. אוכף קטן למראה מהסוג הקצרצר המודרני. הוא נראה רחב יחסית לאורכו הקצר (145 מ"מ) והגיע עם מסילות קרבון מגרות. ברכיבה הראשונה עיקמנו את האף- הוא לא בא אליכם בצורה מזמינה ומפנקת ונדמה היה כקשה, ולא נוח במיוחד. לעומת זאת היה ברור מייד שהוא מיועד לקבע את האגן ולמנוע תנועה מיותרת שלו בכך שהמורדות הצדדים שלו אינם מוטים כמעט כלפי מטה. זה פחות מפנק אבל הרבה יותר יעיל לרכיבה מפיקת וואטים ולעיגון הגוף כך שרק הרגליים זזות ולא כולו. 

    המשכנו לרכוב והמשכנו, יום אחרי יום ולאט לאט התגלתה גאוניותו של העיצוב הזה: ביום השני כבר התמקמנו מהר ובקלות בדיוק בנקודה הנוחה לעצמות השת שלנו. כשעברו עוד ועוד ימי רכיבה, הבנו שמדובר באוכף מעולה כיוון שלא כאב לנו ולו מעט. לא התפתחה ולו שפשפת קלה איתו. לא צריך משחות תחת של אסוס, ולא ביב עם פד בעובי של חמישה מזרונים. צריך רק אוכף גאוני אחד ששני רוכבים שונים זה מזה מצאו אותו בעל תכונות מפתיעות כאלה: הוא החל כלא נוח בהתיישבות ראשונה, וסיים כאחד מהמוצרים שאנחנו הכי מעריכים.

    פינרלו

    הגלגלים – הם גלגלי קצה של פאלקרם בעומק 40מ"מ ומשקל של כ 1420 גרם. כלומר גלגלי עליות עם טאצ' אל אראונדי. בחיבור לאופניים במידה הזו הייתי מעדיף גלגלים רחבי פרופיל ורחבי עובי חיצוני יותר מהדגם הזה. הגלגל הזה הוא גלגל למטפסים וככזה הוא תגובתי באופיו. על השלדה הזו אנחנו רוצים משהו קצת יותר מפנק, רחב, שפותח ומתאים לצמיגים רחבים יותר בלחץ אוויר מעט נמוך יותר, ובעומק פרופיל של 50 מ"מ לפחות שישפיע על עצבנות ההיגוי ועד קצת אווירודינמיות. אבל היה ממש כיף איתם בטיפוסים.

    הדוגמה

    הכידון – היה מצוין גם הוא: כידון אווירודינמי ביחידה אחת של סטם וכידון. בעל משטח רחב בחלק העליון ורדוד יחסית בעומק הדרופים. הוא הרגיש יציב לגמרי כפלטפורמת פיתול בעמידה כשניסינו לעוות אותו כנגד הצינור העליון. הבחירה בו ברוחב צר כינסה את הכתפיים וסייעה לאווירודינמיות. החסרון של כידונים אינטגרליים כאלה הוא בכך שכדאי מאוד שתגיעו עם וודאות מלאה לגבי אורך הסטם שאתם רוצים, כי החלפה לאחר הקנייה היא סיפור יקר.

    סרט הכידון – של מוסט היה דביק ונוח.

    פינרלו

    מערכת הילוכים – שימנו דורה אייס 12 אלקטרוני היו נהדרים, איך לא? חוץ מהמופע המוזר הזה של כבל חשמל קטן שיוצא מהשלדה ממש קרוב לקסטה האחורית אל המעביר. אהבנו כמובן את המהירות, הנוחות, המעבר הקל בין הגלגל הקטן לגדול מלפנים, התיקון העצמי האוטומטי של קו השרשרת, והארגונומיה המוצלחת, הההטיה מעט כלפי פנים של הידיות נוחה. מעצורי הדיסק היו חלום גם הם המאפשר עצירה יעילה בקצה אצבע אחת מהדרופים, ועצירה אפקטיבית עם כל היד גם מהחלק העליון של הכידון.  

    הצמיגים – שהגיעו עם האופנים היו של פירלי אבל לא זהים לשני זוגות המבחן: גיאחה קיבל במקרה את הדגם עם ה Pzero Race הרכים והמצויינים.

    פינרלו

    האם אתה תום פידקוק?

    השאלה האם אלה האופניים המתאימים לבן ה 50 שיקנה אותם, אינה אוטומטית. רוב הקונים של Pinarello Dogma F הם לא תום פידקוק: הם לא רוכבים עגולים ומושלמים. הם קצת יותר מהססים בירידות מהירות ובצדק. לכן במידה שבדקנו, משום שמדובר באופני מרוץ מהז׳אנר הטהור של המילה: עצבניים, מהירים, חדים, קשוחים, מגיבים וזריזים, התשובה בעייתית. בכנות? הקונה הטיפוסי של מוצר היוקרה הזה אינו מתאים לו ברוב המקרים. ה Dogma F אלה אופניים לרוכבים מתקדמים ובעלי שליטה מעולה, שאינם מקלקלים את האווירודינמיות הזו עם ישיבה זקופה. 

    אם אתם בכל זאת חייבים לשפוך קצת כסף, קחו את המידה הגדולה ביותר שיכולה להתאים לכם על הרצף העשיר של מידות פינרלו, ובחרו גלגלים רחבים שאפשר להוריד בהם מעט את לחץ האוויר.  

    הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

    מאשר משלוח פרסום ועדכונים

    לסיכום: חיזור מתעתע

    במידה שלקחנו קיבלנו חוויה מקצוענית: שלדות חדות, מגרות, עוקצניות ומהירות. מושכות אותך כמו בת הים אל תוך ההרפתקה. מגרות אותך למשחק המסוכן. מי שלא ידע לשלוט ביצריו, די מהר ישרוף את עצמו במשחקים מגונים אלו. זה כמו לצאת עם בת/ן 20. ריבוי חוויות רגעיות מקסימות אותנו כל שניה. אלו פיקים שמקפיצים לנו את הדופק לרגעי שיא. זה מגרה וקשה לשליטה כי הסקסיות הצעירה פשוט ממגנטת. אבל היי, לא כולכם צעירים ואתלטיים ובמבט כנה, אם אתם מתלבטים, כדאי שתשאלו את עצמכם מה אתם באמת צריכים מהאופניים שלכם. או שפשוט תקחו את המידה הגדולה יותר מהשתיים.    

    יתרונות 

    • סטייל ויוקרה למחפשי סמלי סטטוס שהחיים טובים אליהם מבחינה כלכלית
    • קשיחות ותגובתיות בעליות תלולות וכשהגובה מצטבר  
    • מהירות אווירודינמית מורגשת לספרינטרים וקבוצת הבריחה כשטסים במישורים ובירידות
    • עיצוב אייקוני שאין לטעות בו

    חסרונות 

    • ריבוי מידות זה לפעמים ריבוי כאבי ראש. כדאי לנסות לפני שקונים במלון לונגומארה ורק אז להוציא 60,000… 
    • שיכוך ונוחות? לא בדוגמה האלה. חפשו אספלט מצוין בלבד.
    • מחיר שערורייתי. טוב אבל זה חלק מהקסם.
    מאת: גיא חלמיש ויוג׳ין לויט
    אם אהבת את התוכן שלנו, שתף אותו לקבוצות הווטסאפ והפייסבוק שלך – הנה פה במלבנים האלה: