רודי פרוג'קט השיקה דגם משקפי שמש לריצה: Propulse. בהתחלה בדקה אותו דנית בראנפאנל, בריצה- אבל אז העבירו אלי גרסת ספיישל אדישן בצבע זהב-ברונזה ייחודי שניתן לקבוצה מצומצמת של ספורטאים בארץ ובעולם. לא התאפקתי והשתמשתי בו גם ברכיבה, למרות שאלה "משקפי ריצה". המסקנות- אלה המשקפיים הטובים ביותר לרכיבה שהוציאה רודי פרוג'קט עד היום! למה? המשיכו לקרוא!
מאת: גיא חלמיש
רודי פרופולס בתקציר
- שם הדגם: Propulse
- מחיר: החל ב 690 ש"ח תלוי בעדשה
- משקל: 26 גרם בלבד
- פתרונות אופטיים: כן (קליפאון).
- לינק לרכישה באתר Rudy Project ישראל.
פרויקט TheOne
במסגרת קידום הדגם הזה שהוא מאוד חשוב לרודי ברמה העולמית, הם יצאו ביוזמת "TheOne" במסגרתה קיבלת את הצביעה הייחודית שמופיעה פה- ב Special Edition: בזהוב-חלודה מגניב, עם עדשות מראה כתומות. את הדגם ייצרו בכמות מוגבלת ונתנו אותו למעט מאוד ספורטאי חסות ומשפיענים.
בהתאם לייעוד הריצה, הוסיפו לחבילה המפנקת של המשקפיים גם חגורת מספרים וג'לים לריצה. אולי תראו את התמונות שלהם עם האשתג #RUNTHEONE ותיוג של @RUDYPROJECTISRAEL. הנה תמונה אחת מגניבה של דין סער מעולם הפיטנס:
מה הופך את הPropulse ל"משקפי ריצה"
מתיאו מנהל המותג ב Rudy Project סיפר לנו: "זה לא רק מודל חדש, אלא קונספט עיצובי שונה לגמרי ברודי פרוג'קט- הפרופולס נולדו עבור רצי כביש וכל הפיצ'רים שהכנסנו אליהם נבעו ותוכננו בדיוק למטרה הזו, ועבור הרצים. ה Killer Feature שרצים מחפשים הוא משקל מאוד מאוד קליל. בנוסף פיצ'רים חשובים מאוד לרצים הם: Anti fog (נגד אדים), ושהמשקפיים יתקבעו בצורה חזקה על הפנים ולא יקפצו מעלה מטה עם הצעדים.
מתוך שלושת המטרות האלה שינינו העיצוב של המשקפיים בצורה רדיקלית: הם יותר קמורים וקשתיים במבנה שלהם מהרגיל- כדי לייצר התאמה מוחלטת ואחיזה, גם מאחורי הראש. כדי למנוע אדים- הכנסנו את אמצעי שליטת האוורור הידוע שלנו על העדשה, ווידאנו שיש תנועת אוויר מצוינת גם אם ה Vent Controller סגור- הודות לחורים בחלק הקדמי של המסגרת.
ומה הופך "משקפי ריצה" למשקפי רכיבה מצוינים?
טוב, בדיוק אותו דבר שהופך אותם למשקפיים טובים לרצים… אוורור ואנטי פוג? ברור. משקל קל? ברור. אחיזה מעולה? חייבים. האמת שהסרקזם על תיוג הריצה הוא לא דו כיווני: משקפי רכיבה טובים יכולים להיות ממש גרועים בריצה, ואילו הפוך זה כן עובד בד"כ- אם משקפיים טובים לריצה ברוב המקרים הם יהיו מצוינים גם ברכיבה.
לרכיבה יש עוד היבט אחד חשוב מאוד, ששמחתי לגלות שדווקא במשקפי הרצים האלה המשיכו ושיפרו ב Rudy: כיסוי. לדוגמה משקפי הרכיבה הייעודיים האחרונים שבדקתי מרודי הם הדיפנדר (Defender) עם הכיסוי הענק במיוחד. גם דגמים של חברות אחרות שבדקנו לאחרונה שהיו ייעודיים לרכיבה התהדרו בכיסוי ענק (האוקלי סוטרו, הPOC וה 100% למשל) התענוג של חוסר עיסוק בהצבת המשקף בצורה המדויקת שתכסה כמו שצריך הוא גדול – ואתם מקבלים הגנה מלאה. בדיפנדר גם היו עדשות פוטוכרומטיות אדירות של רודי שהן הכי טובות שנתקלתי בהן בפוטוכרומטי עד היום בגלל טווח מלילה ועד אור חזק.
גם פה ב"משקפי הריצה" האלה, העדשות פשוט ענקיות והן הרבה יותר גדולות מאלה שב Rydon הקלאסיות (שנראים ממש צרים וקטנים לעומת אלה), וגם יותר גדולות משל דגם ה Keyblade המצוין שטחנתי עליו לאחרונה, וגם יש להם אוורור עדיף בזכות כונסי האוויר המוכרים שראיתי לראשונה בפורמט הזה בדגם ה-Tralyx שנחשב הכי הקצה של רודי לספורט ובעל מירב הפיצ'רים.
על היכולת לקבל קליפון שמרו אבל עדשות מרשם ישירות למסגרת- אולי יתאפשרו בהמשך… יש להם קימור משמועתי לכן עובדים על זה עדיין.
Rudy Propulse אחיזה שונה מבד"כ
המבנה של המשקפיים האלה יותר עוטף את הפנים וקשתי, והקשת ממשיכה אל קצות הידיות, בניגוד למבנה ישר והקשתה ברת התאמה אישית ברוב המשקפיים של רודי. פה אין את הקטע של הכיוונון האישי בידיות- הן פשוט גמישות יותר ומתהדקות כמלקחיים על העורף. אם יש לכם מבנה מאוד ייחודי, אתם אוהבים "ללפף" את הידית למטה על האוזן או לקמר אותה פנימה בצורה משמעותית זה פחות יתאים לכם. על ההתאמה באפונים שמרו.
האחיזה בPropulse כל כך טובה שבמשך 3.5 שעות של רכיבה איתם פשוט לא נגעתי בהם אפילו פעם אחת. בד"כ אני מתעסק מדי פעם עם המשקפיים, מעלה למעלה חזרה אחרי גלישה קדימה, או מסדר… אבל פה הם פשוט ישבו, התקבעו, לא הפריעו, והשילוב של האחיזה המעולה הזו (החשובה כאמור במיוחד בריצה עקב הקפיצות והאימפקט), ביחד עם הכיסוי הענק היה מדהים. הכיסוי היה מעולה גם בחלק העליון של המבט, וכשאני רכון קדימה בתנוחה אווירודינמית זה בא לידי ביטוי. שעות על האופניים וזה היה פשוט מושלם.
החסרון שהיה ונעלם
למרות שאנחנו עובדים בצורה קבועה עם רודי אנחנו מקפידים לרשום חסרונות אם יש ולערוך מבחני אמת. ואכן במבחן שעשינו בראנפאנל לPropulse, שהגיע בלבן, זיהינו אחיזה חזקה מדי. המשקפיים הלבנים פשוט לחצו והתאימו לפנים צרות מאוד. כתבנו על זה במבחן המקורי בראנפאנל, שכן גם אני וגם דנית הבוחנת בריצה חשנו בכך. אבל בדגם הזהוב שהגיע הפעם החסרון הזה פשוט נעלם! לא הרגשתי שום בעיה, וזה מוביל אותי לחשוש שאולי היה משהו ייחודי בפריט הקודם שקיבלנו. רכבתי רכיבות מאוד ארוכות איתם- מעל 3 שעות, שזה הרבה יותר מריצה ממוצעת, והם לא הכאיבו ולא לחצו בכלל.
אם מנסים לגרד חסרונות הרי שנאמר שבכל זאת אין פה התאמה אישית לידיות, העדשות במשקפי המבחן הן לא פוטוכרומטיות – וזה עדיף לגמרי למי שרוכב בטווחי תאורה משתנים וספציפית להיט ביישום של רודי. לבסוף צריך להמתין מעט למוכנות פתרון אופטי שמתלבש ישירות למסגרת שבעת כתיבת הכתבה עוד לא היה בנמצא (אבל יש קליפון). חסרון נוסף לחובבי המסגרת הסגורה שפחות מתחברים למבנה הפתוח- לאלה יש דגמים אחרים (סינטריקס לאופני הרים, וגם פוטוניק עם הבאמפרים והדו שימושיות)
14 חורי אוורור ב Propulse
כאשר הולכים על גישה כזו ב Propulse עם עדשות ענקיות, קמורות יחסית, שעוטפות את הפנים ומכסות טוב כל כך, כמעט אוטמות את כל סיכוי חדירת האור מהצדדים, מלמטה ומלמעלה, חשיבות פתחי האוורור עולה. יש פה לא מעט כאלה- 7 בכל צד וסה"כ 14 חורים בידיות, בעדשות עצמן, בחלק העליון של הקשת ובמרכזה. זה עובד, וממש מכניס אוויר להפחתת אדים אל הטווח שבין הפנים למשקפים.
Propulse לריצה עבור רוכבים – סיכום
אם לסכם את שלושת הדגמים שנכנסו אלי לאחרונה מרודי: הדיפנדר, הקיבלייד והפרופולס, הרי שאפשר להפריד בין הדיפנדר לשניים האחרים שכן אלה שתי משפחות נפרדות. הדיפנדר הם משקפי "מסכת רתכים" מעולים לרכיבה עם כיסוי אולטימטיבי- ענקי (וחסרון במעט נוקשות באפונים וידיות עבות). מאידך שני הדגמים האחרים הם דומים יחסית, וביניהם, אם מבנה הפנים שלכם מתאים ל-Propulse "לריצה", הם עדיפים בעיני על פני הKeyblade. זאת בזכות הכיסוי המעולה והעדשות הענקיות, המשקל הנמוך והאוורור המצוין- כל אותן תכונות שמנהל המוצר ציין כחשובות לרצים, הרי חשובות גם לנו הרוכבים, ויפה לראות כיצד ברודי הקשיבו ושיפרו מוצר טוב מאוד לכדי מצוין.