שלומי חיימי סיים הלילה במקום ה-30 באליפות העולם באופני הרים שהתקיימה במון סנט אן, קנדה. פחות מחודשיים לאחר שנפצע במחנה אימון ושבר את אחת מעצמות כף ידו, חיימי רשם את ההישג הטוב בקריירה שלו באליפות עולם לבוגרים. זהו המיקום הטוב ביותר של רוכב אופני הרים ישראלי באליפות העולם לבוגרים (בפורמט האולימפי – XCO) עד היום, שיפור של 8 מקומות לתוצאה של חיימי באליפות העולם 2013 שהתקיימה בדרום אפריקה בה סיים במקום ה-38. מאז ועד היום לא הצליח חיימי לשפר את ההישג.
מאת: ירדן גזית, איגוד האופניים
חיימי מקבוצת BikeWay Racing נעדר מתחרויות בינלאומיות בחודשיים האחרונים בשל הפציעה וכתוצאה מכך הוא התדרדר בדירוג העולמי וזינק לאליפות העולם מהעמדה ה-65 מבין 93 מתחרים. הוא זינק היטב על ההקפה בת ה-4.1 ק"מ במחוז קוובק בקנדה, והתקדם מהקפה להקפה. בתום ההקפה השביעית והאחרונה חצה את קו הסיום במקום ה-30 זמן של 1:32:43 שעות, פיגור של 5:38 דקות מהמנצח נינו שורטר השוויצרי, אשר זכה בפעם השמינית (!) בתואר אלוף העולם.
לאחר תום צבירת הניקוד הנבחרתי למשחקים האולימפיים בטוקיו בחודש מאי 2020, יוענק כרטיס אחד למשחקים למדינות של 2 הרוכבים הראשונים באליפות העולם שהתקיימה הלילה בקנדה מבין המדינות שלא ידורגו בין 21 בדירוג הנבחרות. כיום מדורגת נבחרת ישראל במקום ה-23 בדירוג הנבחרות. חיימי סיים הלילה במקום ה-3 מבין הרוכבים מהמדינות במדורגות כעת מחוץ ל-21 הראשונות. הקדימו אותו רוכב אוסטרלי אשר נבחרתו מדורגת במקום ה-24, ורוכב פולני אשר נבחרתו מדורגת במקום ה-22.
גיא זסלר (BikeWay Racing) פרש מהתחרות לאחר נפילה שגרמה לתקלה באופניו.
במרוץ ה-U23 סיימו איתן לוי (TNT) וגילי גונן (טימשגב) במקום ה-41 ו-51 בהתאמה מבין 69 מתחרים, בשנתם הראשונה בקטגוריה. תומר זלצמן (טימשגב) לא זינק בשל פציעה.
במרוץ הנוער סיים נדב עמר (טימשגב) במקום ה-34 מבין 68 מתחרים בשנתו הראשונה בקטגוריה.
שלומי חיימי

שלומי חיימי בסיום אליפות העולם. צילום: איגוד האופניים

תוספת להודעת האיגוד: שורטר בפעם השמינית!

בנשים: הצפייה היתה למרוץ בין המובילות והדומיננטיות בסבב- האלופה הצעירה הנוכחית קייט קורטני לבין יולנדה נף הוותיקה והמצוינת. אבל היתה זו הצרפתיה שהוכיחה שהיא בכושר מעולה ממש לאחרונה: היא הגיע למקום השלישי בשוויץ וניצחה בתחרות הקודמת באיטליה. זו היא פאולין פרנד פרבו (Pauline Ferrand-Prévot), שעברה ניתוח בברך רק בחודש פברואר.
בגברים שורטר קיבל תחרות בלי ואן דר פואל שהחליט להתמקד באליפות העולם באופני כביש שתערך בקרוב. האגדה השוויצרית ניצח בפעם השמינית אחרי הובלה קדמית ברורה.
במפת המדליות שולטות מדינות שיש להן הרים גבוהים: שוויצריה ממשיכה להוביל את עולם אופני ההרים עם 9 מדליות בכל הגילאים והדיסיפלינות. במקום השני מדינת האופניים שחוזרת לעניינים באופני הרים: צרפת ו 7 מדליות, ובמקום השלישי אוסטריה עם 2 מדליות. ללא ספק אם לנו היתה שרשרת כמו של שלושת המדינות האלה- הרי האלפים בחצר האחורית, גם אנחנו היינו עם מדליות… 🙂
אהבתם? לחצו פה להצטרף לבייקפאנל בטלגרם: https://t.me/BIKEPANEL