הפעם יצאנו לסקור סינגל שומריה וסובב אופקים – סינגל מתוך מסלולי אופניים שהקימה קק”ל בשנים האחרונות בדרום.
מאת: גיא חלמיש
מסלולי אופניים צמודי עיר
בתאוריה זה רעיון מעולה ואנחנו מברכים עליו ועל עשייתו: סינגל שנמצא ליד עיר או מושבה, אשר לוקח את תושביה (ואורחים מהמרכז כמונו) אל הטבע ליד ביתם. ראינו כאלה בלא מעט מקומות (סינגל כרמיאל, סינגל קצרין, הרי נפתלי צמוד לק.שמונה, סינגל שוהם ועוד. הקהילה המקומית יכולה להשתמש בהם כיעד לספורט ובריאות במקרה הזה העיר היא אופקים. סביבה יש גם לא מעט קהילות מקומיות קטנות יותר. בפריפריה זה יכול לשמש כעוגן לקבוצת רכיבה מקומית בסגנון אופניים לכולם שמכניסה ילדים ומייצרת להם תשתית רלוונטית לרכיבה. אבל בין התיאוריה למציאות קיים פער שניתן לפתור. בפועל הסינגל הזה לא מתרומם לדרגת הצדקה של התנעה של האוטו ונסיעה אליו והוא נשאר ברמת אטרקציה מקומית לעיר הצמודה בלבד.
סינגל שומריה וסובב אופקים
במיוחד בחורף, כשמערכת גשם נכנסת למרכז ולצפון, אלפי רוכבים יוצאים דרומה למסלולים יבשים. הלהיטים הגדולים של הדרום הם כמובן בארי ושוקדה בצד המערבי, והסינגלים ביער להב. יש גם את גברעם המיתולוגי שמקבל שאריות מבארי, אולם יש עוד די הרבה סינגלים שם באזור.
את המסלול של סינגל שומריה וסובב אופקים אפשר להתחיל משלוש נקודות- מבואת גילת היא בתחנת הדלק בצומת גילת. אופציה נוספת היא תחנת הרכבת של אופקים- מה שמייצר אפשרות מבטיחה של הגעה אל המסלול עם רכבת, וכן ממצודת פטיש. זו מצודה עותמנית שמתחתיה גם מתקן אגירת מים תת קרקעי שנמצא אף הוא על המסלול.
20 קילומטרים בשתי לולאות
הסינגל הזה מבטיח רכיבה של כ 20 קילומטרים (די מישוריים) במתכונת מודולרית הבנויה מחיבור של שני סינגלים: נחל שומריה ובו כ 12 ק”מ של רכיבה, וסובב אופקים על כ 8 ק”מ. אנחנו תכננו לעשות את שני אלה, ובהתאם לחשק אולי לעשות אותם שוב בהקפה שנייה, אבל איכות הרכיבה והסינגל, והעדר הזרימה שנבע מקשיי השילוט והניווט גרמו לנו לרצות לשוב הביתה. ויתרנו על הסיבוב השני.
סינגל שומריה ואופקים – השילוט
הבעיה הגדולה ביותר ברכיבה היתה איכות וכמות השילוט, למרות שניכרת השקעה. יש לא מעט שלטים לאורך המסלול הזה, חלקם ישנים יותר על עמודים עם חיצים וציור אופניים של פעם, וחלק חדשים עם הטיפה המוכרת. הבעיה היא שצריך הרבה יותר שילוט משום שהשטח הזה מאוד מבלבל- יש פה המון דרכי עפר שמצטלבות עם הסינגל, בחלקן המסלול עובר אליהן. אבל יש גם שבילים נוספים, וכך יוצא שלא פעם אתם חושבים שאתם על המסלול אבל בעצם נכנסתם להמשך רכיבה במקום לא קשור אליו היות ולא היה סימון ברור.
המקום פשוט מצריך הרבה יותר סימון מתוך מחשבה בלתי פוסקת על הרוכבים בכל נקודה שיש בה יותר מאפשרות אחת – כמו בתחרות כשבכל נקודה שיש בה ספק אתה מרים ראש ורואה חץ מולך. ברור שזה אתגר, ברור שזה יקר, אבל לא ניתן להשיק סינגלים עם הנחת עבודה שהקהל יגיע עם מחשבונים מותאמים לניווט וקבצים עליהם ויקבל בהבנה את הפספוסים האלה. נכון לעכשיו לטעמנו לא ניתן לרכוב פה בלי מוביל שמכיר בע”פ המסלול או עם יכולת רכיבה עם קובץ לניווט.
נדרשת תחזוקה
הסינגל כמו רבים בישראל אחרי הסגר בקורונה וסופות החורף לפניו צריך תחזוקה. יש פה ושם עצים שנפלו על השביל וגם סגירה שלו בקוצים. אל מול כל אלה חזינו במקטע פאטה מורגנה קטן בסינגל: פתאום 100 מטרים של כיסוח צד הקוצים. מוזר- על 20 ק”מ של סינגל לא ראינו עבודות כאלה בכלל למעט המקטע הזה. זה נראה כאילו הגיע צוות למקום, טיפל במקטע קצר ונעלם. חבל שלא המשיך לכל הסינגל.
חווית הרכיבה והכיף
זה לא בארי וזה בטח לא שוקדה – בניגוד לאלה המסלול משעמם. למרות שהמקום קרוב לבארי, הרי שליד אופקים מעט יותר שטוח. זה מקשה לייצר עניין ורטיקלי ולו ברמת גבעות נמוכות ואינרציה מקומית כמו שיש בבארי.
סינגל שומריה-אופקים פשוט לא כייפי מספיק. כדי שסינגל במקום כזה יהיה כייפי, הוא צריך להיות כמו פאמפטרק על 20 קילומטרים. זה אומר שצריך לבנות אותו לאט ומושקע יותר כדי לייצר אלמנטים בקרקע. עדיף היה לו קק”ל היתה עושה פחות סינגלים, אבל מגדירה רמת כיף גבוהה יותר ותקציב תואם גם לבנייה כזו. באלה שהיא כן עושה את זה רואים תוצאות והרוכבים מצביעים בגלגלים.
חלק ניכר מהרכיבה הוא לצד דרך 4*4 שעוברת לאורך הנחל. אבל הסינגל עצמו לא מוסיף על דרך ה 4*4 ערך רב: סתם מקטעים ישרים בלי אלמנטים רבים של כיף- כמעט ללא ברמים או אלמנטים כייפיים. אין פה הרבה השקעה שחושבת על הרוכב בראש “פאמפטרקי”. נאמר שמבחוץ למי שרוכב פה זה מרגיש כאילו בנו כדי לייצר מקסימום קילומטרים במינימום עבודה ורמת הכיף נמוכה בהתאם. בצד הזכות נציין שכן רואים השקעה תשתיתית פה ושם עם גשרונים למעברים מצד אחד לצד שני של הנחל.
אחת האטרקציות היפות של המסלול הוא חרבת פטיש מהתקופה העותומנית (סוף המאה ה19) שהוקמה בעקבות בלגנים של שבטים בדואים שהיו פה באזור.
מתחת לחרבה יש מערה עתיקה ששימשה לאגירת מים עוד מהתקופה הביזנתית:
זהירות בונים
חשוב לאמר שחלק מהמסלול נהרס על ידי עבודות חיצוניות. עדכון על כך מופיע באתר מסלולי האופניים של קק”ל (לצד עוד מחמאות עצמיות ומביכות שקק”ל מחלקת לעצמה: “קק”ל, בשיתוף עם רוכבי אופקים ומושבי האזור והמועצה האזורית מרחבים, בנתה עבורנו סינגלים משובחים…”).
אנחנו חצינו את איזור ההרס של הבנייה שם, אבל לפי המפה ניתן לעבור לכבישים רגילים ממבואת חורבת פטיש ולדלג בהם אל מבואת הרכבת ושם להמשיך שוב בסינגל.
ללמוד מההצלחות והכשלונות
לא בעיה לראות איפה יש הצלחות ואיפה יש כשלונות. עם כמות הסינגלים שיש בישראל, אנחנו יודעים מצוין איזה מהם מייצרים חניה מלאה ברכבים בימי שישי ושבת, ואילו סינגלים ננטשו. בקק”ל מתגאים ב 1300 ק”מ של סינגלים שנבנו, אבל קילומטרז’ הוא מדד לא מוצלח לאיכות. רק איכות המוצר היא זו שקובעת בסוף כמה נשתמש בו. מאחר ולא תקבלו מידע אמין על הסינגלים מהאתר של קק”ל שכן שם יש רק סינגלים מעולים. אצלנו נמסור את האמת הבלתי מסוננת שלנו: סינגל שומריה וסובב אופקים הם סינגלים די משעממים ואפשר לוותר עליהם, אלא אם אתם תושבי האזור וממש חייבים כבר לגוון.
יתרונות
- סינגל קהילתי עבור אופקים
- מסלול מתאים למתחילים
- מסלול מודולרי – עד 20 ק”מ המאפשר גם כחצי מזה למתחילים
חסרונות
- בנוי משעמם לרכיבה
- שילוט חסר
- ערך נופי בינוני
- תחזוקה לא מספקת
- בעת כתיבת הכתבה יש לצאת מהמסלול באזור העבודות כמתואר מעלה
(איפה עדיף לרכוב? למשל בחוף כרמל עליו בלינק זה…)