מחפש טריינר? הקורונה הביאה את הטריינרים למרכז הבמה. הם היו בדרך לשם עוד קודם לכן, אבל המגפה הטיסה את חשיבותם ויצרה בהלת קניות טריינרים מהפחד להכנס להסגר ללא יכולת רכיבה. שי ונסובר כתב מדריך שלם וכולל לקניית טריינרים.
אם אתה איש של מותגים וכסף לא משחק תפקיד, אתה יכול לעבור ישר לסיפא של הפוסט – הטריינר בשבילך הוא מקבוצת ה High End. אם אתה כמו רוב האנשים- מתלבט לפני הוצאה של כמה אלפי שקלים על ציוד אופניים, נציע לך להיכנס לעניינים במספר מכוני אימון המציעים רכיבה על טריינר. עשה מספר אימונים, התנסה בטריינרים שיש בהם ותחליט האם מרכז או אימון ביתי עדיפים לך בטווח הארוך.
הצטרפו פה לערוץ בייקפאנל בטלגרם – מה שמעניין על אופניים!
Pain cave – יש לך מקום מתאים בבית?
אומנם כל הטריינרים ניידים בצורה כזו או אחרת, אבל מרביתם כבדים ולא נוחים לסחיבה. לפרק ולהרכיב כל הזמן זה מעייף ומעצבן. כשמחברים אליהם אופניים מדובר במתקן שתופס מקום. הכי טוב אם הוא יכול להיות ממוקם בצורה סטטית מבלי שהוא גורם להפרעה לדיירי הבית, להלן ה Pain Cave…
יש להביא גם בחשבון מקום ל “ציוד היקפי” נדרש כגון מאוורר גדול שהוא חובה, שטיח דוחה זיעה רצוי מאוד. מסך טלוויזיה גדול מומלץ ומתקן לשים עליו את המחשב הנייד ואבזרי קישוריות אחרים. ב Pain cave צריך להיות קרובים לפתח אוורור או מזגן ולא רצוי להציבו במרפסת או במקום שהשמש מקרינה עליו ישירות היות ובקיץ זה סיוט.
מבחינת רעש- לא יעזור מה יגידו לך ומה רשום על הקופסה. אימון על טריינר מרעיש. מרבית האימונים שלך יהיו בשעות מוזרות של היום בהן האנשים השפויים ישנים. קח את זה בחשבון. תהייה גם חייב שקעי קיר בקרבת מקום לטריינר שקל ונוח להתחבר אליהם מבלי להעביר בבית כבל מאריך. כולל מספיק שקעים למאוורר ועזרים טקטיים אחרים. הדגמת הPain cave בתחילת כתבת הוידאו הבאה שעשינו על הזוויפט:
במה טריינר אחד נבדל מהשני?
יש הרבה הבדלים, אבל צמצמתי אותם ל 7 בלבד ונעזרתי בחלוקה שעשה הבלוגר הידוע DC Rainmaker לקבוצות המחיר:
- קבוצת Low Range: מתחת ל 2000 ₪
- קבוצת Mid Range: מתחת ל 3000 ₪
- קבוצת Mid-High End: מתחת ל 5000 ₪
- קבוצת High End: מתחת ל 7000 ₪
- אופני טריינרים חכמים: מעל 7000 ₪
בחו”ל המחירים לעתים זולים יותר וגם בארץ תמצאו דילים ומבצעים שווים. אבל יש להזהר בקניה מחו”ל: עלות המכשיר בפתח הבית גבוהה בהרבה מהמחיר המגרה שאתם רואים באתר בגלל עלויות משלוח (זה כבד, ונפחי), מע”מ, וקנסות גזל שונים ומשונים שהבירוקרטיה הישראלית מערימה. עוד היבט הוא ההתקנה והשירות- זה מסוג המוצרים שלפעמים עדיף לקנותם בישראל.
טריינר חכם או טיפש? ברור שחכם!
אם אתה קונה טריינר, אז כדאי מאוד שיהיה מסוג Smart, מה שנקרא בלועזית “חכם”- כלומר יודע גם לאפשר לאפליקציה לשלוט עליו. שימו לב, יש היום בשוק המון טריינרים שהמילה “חכם” נלוות לשמם המסחרי, אבל הם אינם מאפשרים את התכונה הזו! יש כאלה שאולי לא יסכימו איתי, אבל חבל להשקיע בטריינר לא “חכם”- אולי תחסכו קצת בכסף, אבל תפסידו המון מפוטנציאל האימון והכיף שתוכלו להשיג.
פיצ’רים ותכונות שיש להכיר
בכל עמודי המוצרים יש התייחסות להיבטים הבאים, שריכזנו כדי לסייע לכם להבין אותם:
- דיוק ועקביות- השאלה היא עד כמה הטריינר מדוייק ועקבי בדיווח הכוח (וואטים) שהוא מייצר. אם אתה פאנאט לגבי הדברים האלה, רק טריינר High End בשבילך. אחרת גם Mid Range מספק בהחלט.
- מקסימום כוח ורמת היכולת לדמות שיפועי עליה וירידה– נגיד שאתם ספרינטרים מהטור דה פראנס… האם המכשיר יצליח לקבל את מקסימום הכוח שתיצור? עבור רוב האנשים הנתון הזה פחות מעניין. גם טריינרים מסוג Mid Range יתמכו ביכולותיך, שאנחנו לא מזלזלים בהן.
- דימוי שיפועי עליה וירידה– מרבית ה Mid Range יתמכו בדימוי של מינימום 10% (הטובים יותר באזור ה 16%) ודגמי ה High End מסוגלים לדמות עליות של 20% וצפונה.
- תוכנות- אין צורך להתעמק בזה יותר מדי, כיום כמעט כל הטריינרים המובילים נתמכים ע”י כל התוכנות הפופולריות.
- שידור- בשביל לדבר עם התוכנות השונות, הטריינר צריך לדעת לשדר ולקלוט. קיימים כיום 2 פרוטוקולים (שפות) לדיבור – ANT (לגרסאותיה השונות) ו Bluetooth. הכי כדאי זה אחד שיודע לשדר את שניהם.
- רעש- רק טריינרים מאוד מסויימים הם שקטים ואם נושא זה חשוב לבן/בת הזוג למען שלום בית – אז קחו את זה בחשבון. אם הטריינר שקט, תכונה זו תודגש ע”י היצרן בהבלטה.
התקנה ישירה או השארת גלגל אחורי על האופניים?
זו השאלה הכי חשובה שיש לה גם השלכות טכניות על טיב הטריינר. הטריינרים הטובים יותר הם אלה הנקראים Direct Drive, כלומר – האופניים מתחברים אליהם בצורה ישירה ללא גלגל אחורי. רוב דגמי ה High End וחלק מדגמי ה Mid Range הינם טריינרים מסוג זה. זה חשוב כי מנגנון כזה מאפשר לטריינר לייצר התנגדות יותר מדויקת ואמינה, וזה לא שוחק את הגלגל האחורי שלך. אבל, אם אתה בעל 2 ידים שמאליות ולפרק גלגל אחורי לא בא בחשבון מבחינתך, אז שים לב לטריינר שאתה בוחר.
הנה רשימת דגמים עיקריים. הערה חשובה: לא כל הטריינרים הנמכרים בארץ מופיעים ברשימה זו.
LOW RANGE- (WHEEL ON)
- Tacx Flow Smart
MID RANGE – (WHEEL ON)
- SARIS/CycleOps M2
- Elite TUO – טריינר חדש, עוד לא הגיע לארץ נכון לאוקטובר 2019
- Elite ZUMO – טריינר חדש, לא ניתן להשיג בארץ (Direct Drive)
- Kinetic Control Road/Rock & Roll Machine
- Wahoo KICKR SNAP -לא נמכר ע”י היבואן בארץ
- 4iiii Fliiight – לטריינר זה מנגנון ייחודי השונה מטריינרים בקטגוריה זו
- Tacx Bushido ו Tacx VORTEX
MID – HIGH END – (DIRECT DRIVE)
- Tacx Flux S ו Tacx Flux 2
- Wahoo Kickr CORE – לא נמכר ע”י היבואן בארץ
- Elite SUITO ו Elite Direto X
- Kinetic R1 – טריינר המאפשר הטייה מצד לצד
HIGH END – ׂ(DIRECT DRIVE)
- Wahoo Kickr 2018 – טריינר שקט מאוד
- Tacx Neo (2/2T) – טריינר שקט מאוד
- SARIS/CycleOps H3 – טריינר יחסית שקט
- Elite Drivo 2
דברים נוספים לזכור בקניית טריינר
בשביל שהטריינר יעבוד אתם צריכים לוודא ש:
- הוא תומך בסוג האופניים שלכם. ב95% אין בעיה, אבל לא כל סוגי ודגמי האופניים נתמכים בהקשר גודל גלגל, גודל ציר הגלגל וכו’. (לכתבה כיצד לחבר אופני הרים לטריינר)
- במידה ובחרת בטריינר מסוג Direct Wheel, כדאי שהוא יגיע עם קסטה מתאימה, ועדיף כמו זו שיש לכם על הגלגל האחורי. לא כל טריינר מגיע עם קסטה כלולה במחיר – שימו לב לכך!
- יש לכם מד קאדנס? לא כל טריינר משדר בעצמו את הקאדנס!
- למי שמתכוון לעשות את האימונים בעזרת מחשב (לפטופ) – ייתכן ותצטרכו מתאם שידור (דונגל) מתאים ל ANT ו/או Bluetooth.
- שירות- הטריינר עשוי להתקלקל ופה יש יתרון לרכוש בארץ ממפיץ מורשה וכזה שיודע לתת שירות טוב.
איזה טריינר לקנות- ההמלצה שלי
רכיבה היא לא תחביב זול. את זה אני מניח כבר הבנת. אם הגעת לשלב שאתה מעוניין בטריינר זה סימן שאתה אוהב את התחום ובינתיים גם מתמיד בו. אם אתה מזהה אצלך אופק התמדה של שנה שנתיים לפחות, לך על טריינר High End. יהיה לו שוק וזה שווה את ההשקעה הנוספת. אם התקציב לא מאפשר לך זאת – לך על טריינר Mid range עם עדיפות לסוג Direct Drive ואם אין ברירה אז בחר בטריינר חכם מסוג wheel on.
אם התקציב גם לא מאפשר גם זאת, תשאל את עצמך האם שווה בכלל להשקיע בטריינר? בסכומים הנמוכים ביותר אולי כבר אופני ספינינג/כושר עדיפים (בזכות יציבות, ללא צורך בהתקנה, שמירה על הצמיגים וכו’)…
כתבות טריינרים נוספות:
Wahoo Kickr 2018 – כל מה שרציתם לדעת על הטריינר ולא העזתם לשאול
מאת: שי ונסובר, בן 49, טריאתלט חובב בקבוצת MyWay, עובד בתחום ההיי-טק ואוהב את כל מה שקשור בשילוב בין ספורט וטכנולוגיה.
אולי תתעניינו בכתבות הבאות:
- כל מה שרציתם לדעת על Kickr18
- איזה כדאי לקנות: KICKR2018 או TACX NEO2
- מבחן ל NEO2 – ספינת הדגל של TACX
- “הפטיש” דור שני- מבחן לטריינר H2 החדש של CYCLEOPS
- גם אתם אוהבים ירוק? מבחן טריינר של קינטיק KINETIC T6400
- אופני הספינינג החכמים של קייזר KEISER M3I במבחן: האם עדיפים על טריינר?
- משנת האופניים החכמים אל תחזית 2020 בתחום הטריינרים
- מבחן ה- KICKR CLIMB: לטפס על הרים מבלי לצאת מהבית