9.8 Trek Supercaliber – האופניים שכולם מדברים עליהם, כולם מסוקרנים לגביהם – אז איך הם? הגיעו אלי להתנסות מהירה והתרשמות (לא משך של מבחן מלא לצערי) האופניים ששיגעו את הרשת תקופה ארוכה. אחרי ההסתרה הארוטית של המנגנון החדש על אופני הנבחרת של טרק, וההשקה באיטליה – קבלו תקציר – עובדות ומסקנות מהירות.
למי שאין סבלנות נגיע לשורה תחתונה: הם מאוד מאוד מהירים!
מאת: גיא חלמיש
תקציר המוצר: Trek Supercaliber 9.8
- ייעוד: החלפת Top Fuel 100 הוותיק. בין ה Top Fuel 120 החדשים לבין ה Procaliber (הזנב הקשיח).
- טווחי מתלה: שיכוך כפול 60מ”מ מאחור ו 100מ”מ מלפנים.
- בלב המערכת ה IsoStrut – אינטגרצית בולם Fox לשלדה של Trek- בטרק מדגישים שהבולם מתבסס על מכלולים וחלפים סטנדרטיים של Fox, אבל השילוב לשלדה ייחודי.
- השלדה עושה שימוש בתומכות אוכף מתכופפות ללא ציר ונדנדה- להורדת משקל, תחזוקה, תחושת Bottomless וקשיחות צדית.
- משקל השלדה והבולם: 1900 גרם בלבד!
- משקל מוצהר 11.24 ועם חומר, פדלים, שני מחזיקי בקבוק מאלומיניום כבד- הגיעו אצלי ל 11.5 ק”ג.
טרק סופרקליבר – האבזור ב 9.8
- מזלג Fox Performance 32 Step-Cast – עם שני מצבים: פתוח או נעול.
- מעביר (וידיות) אחורי SRAM GX Eagle, וקראנק של טרובטיב.
- גלגלי קרבון 29 בוסט רחב במיוחד (29 פנימי, 36מ”מ חיצוני!) במשקל 1715 גרם: Bontrager Kovee Elite 30 carb עליהם צמיגי Bontrager XR2 Team Issue
- מאחר ואף אחד לא רוצה מעצורים של סראם שמו פה XT…
- אבזורי בונטרגר Kovee Pro מקרבון- סטם 70מ”מ, וכידון בסטנדרט חדש (35 מ”מ עבים, ורוחב 720מ”מ). אוכף Montrose של בונטרגר. על הכידון גריפים נוחים: ESI Chunky.
שאלות המבחן העיקריות הן:
- איך הם בכללי? תגובתיות, היגוי, גיאומטריה? איך ההרגשה?
- האם המתלה הקצר מספיק? איך הוא ברכיבה בסינגלים (גם טכניים) ובאפיקים ארוכים?
- האם אתחרפן מכך שיש רק שני מצבי בולם ולא שלושה? כי אני ממש אוהב את מצב האמצע של פוקס…
החדשנות של Trek
אני חייב מילה על החדשנות וההובלה של Trek בשנים האחרונות. היא אחת החברות החזקות והגדולה ביותר בארה”ב והפיתוחים והחדשנות שלה בהתאם… כבר שנים לא ראינו יישום מגניב ואחר כל כך מהעדר- כמו ה Isostrut בסופרקליבר. במצגת באיטליה טרק הראו את ההיסטוריה של הנסיונות לספק XCO קצת יותר משוכך, וגם הם עצמם ניסו בפרוקליבר לתת משהו מכך עם מנגנון האיזוספיד, אבל ה Isostrut הוא משהו אחר- זו היציאה הכי מיוחדת ומקורית שיש בתחום המרתון וה-XCO.
בשנים האחרונות trek הראתה עוד המון דוגמאות לחדשנות, אפקטיביות, וייחודיות: העיצוב השונה כל כך של הטרק מדון. הפיצוץ הגלקטי של השקת הספיד קונספט – אופני הנג”ש שלהם שהיו פורצי דרך עד כדי כך שנשארו מובילים שנים מהשקתם. האיזוספיד שיש גם במדון וגם בהארדטיילים של טרק. הדומנה- אופני הכביש הראשונים עם ריכוך/שיכוך כפול. הנצנץ בעל התדר הייחודי, האימוץ המוקדם והמוצלח של חישוקים רחבים, החדשנות בשירות עם אחריות שאין כדוגמתה… ועוד ועוד.
Supercaliber אומרים ל XCO ולמרתון: חזרנו!
התחושה כללית ברת תאור במילה אחת – solid! מוצר עשוי היטב, קשיחות צידית אבסולוטית. מבט אל הצינור העליון מציג רוחב מסיבי, הגלגלים רחבים, הכל מרגיש סופר חזק ואיכותי.
ברור מייד שזו מכונת XCO מרתון אמיתית, קלה, קשוחה, ואיכותית עם פוטנציאל להחזיר לטרק לא מעט רוכבים שעברו לספשלייזד אפיק ב CCC… ברכיבה זורמת הוא בוטומלס ולא הרגשתי שום חסרון ביחס ל 90 שבקטמ שלי. סוף סוף יש מענה ראוי ומהיר! מאוד מהיר.
ה Isostrut – הבולם והמתלה המסקרנים
הבולם ביחד עם התומכות האחוריות עובד מעולה בסינגלים זורמים ובמיוחד במקומות הבעייתיים ביותר: דרכי חלוקי נחל ואבנים גדולות יחסית – המקטעים הכי רעים ולא נעימים לרוכב מרתון. השיכוך מדויק- זז בהתאם למה שצריך. לא יותר ולא פחות. תחת המלצת היצרן – 15 מ”מ סג, כלומר 25%. אגב גם ב 30% היה לי סבבה בלי בובינג מיותר, לא שאני ממליץ לכם לבדוק את גבולות הגמישות של תומכות האוכף האלה שבנויים לספוג בכיפוף את קצה המהלך.
היעילות הזו ללא שום בובינג ועם תגובתיות מדהימה מסבירה היטב למה יולנדה נף לא טורחת להתעסק עם מתג הנעילה במרוצים. בעיני, בזכות היעילות הזו עם רמת הנוחות הנוספת, אין שום סיבה יותר לרכוש הארדטייל. זה יעיל (וגם נראה) כמו הארדטייל ונוח כמו שיכוך כפול.
זה מרגיש כמו פלטפורמה עם מצב אמצע ומצב נעול, ללא המצב הפתוח השלישי וה 30-40 מ”מ מתלה הנוספים שיש באופני מרתון בד”כ. אין את הרכות הזו שאתה מקבל במצב פתוח שמייצרת Plushness קצת מוגזם. ביחס ל Top Fuel עמם רכבתי Back to Back עם הסופרקליבר המתלה הרבה יותר יעיל ויש בו פחות אובדן אנרגיה. הטופ פיול היו קלים יותר ועם גלגלים עדיפים ובכל זאת הרגשתי מהיר יותר עם הסופרקליבר.
רק במקטעי רכיבה לא תחרותית, חסרה לי מעט ההתמסרות לסיבוב: אותה שקיעה משמעותית יותר בדריכת המתלה והשחרור המגניב שלו לאחר מכן באופניים עם מהלך ארוך יותר ושלושה מצבים. פה- באופני רייסרים כמו באופני רייסרים- הפאן פקטור של רכיבת סינגלים משתנה לפאן של מהירות, דיוק, חדות.
Trek Supercaliber – עוד דברים…
הגיאומטריה מושלמת – מדיום לארג’ הוא למעשה מדיום רגיל – 18.5 עם ריץ 340 ארוך יחסית, מאפשר לי לרכוב עם סטם קצר יחסית ליום יום בסינגלים או לא מאוד ארוך ליישום ממרתון תחרותי יותר. יש התאמה בין המלצות טרק לגודל השלדה לפי הגובה של הרוכב.
יציבות היגוי מצוינת ומדויקת מלפנים, מודרנית (69 מעלות), מתאימה לרכיבה טכנית. קשיחות צדית מדהימה (סטנדרט ה 35מ”מ בממשק הסטם מוסיף עוצמה, אבל יצריך אתכם לשדרג גם את מחזיק המחשבון שלכם- יש ל CTC מה להציע לכם בעניין). מורגש כיצד ממש כיצד קל יותר וטוב יותר לחצות קטעי סלעים ואבנים אלימים.
יש שני בקבוקים בשלדה. המקום מאפשר להכניס רק בקבוקים קטנים, ומומלץ לרכוש להם מחזיקים שמאפשרים שליפה הצידה (שלדת M-L). אין מקום לבקבוק שלישי למטה בצד התחתון של הדאונטיוב אבל זה מאוד נדיר ואולי בעיקר פטיש שלי.
הגלגלים פשוט נפלאים ברוחב המאוד רחב שלהם והקשיחות. חווית הרכיבה והשביל שהם מייצרים היא עילאית, אבל הם לא תחרותיים מספיק במשקל עבור קהל היעד של האופנייים האלה מבחינת משקל ואני ממליץ לשדרג לגרסת Kovee קלה ויקרה יותר. צמיגי 2.2 מצוינים בעלי חתך עגול נפחי Bontrager XR2 Team Issue הרגישו יותר ונפלא.
הגריפים של ESI מגיעים במקור? פינוק! אוכף המונטרוז לעומת זאת קצת קשוח.
Supercaliber – מהירים וממוקדים!
אלה מזוגות האופניים הכי מדויקים וממוקדים שראיתי עד היום, מהסיבה הפשוטה שהם יודעים מה הם רוצים להיות. בלי להתבלבל, בלי לנסות להיות “גם וגם וגם” ובלי להתפשר. רייסרים – קיבלתם מכונה מופלאה!
זו פלטפורמה יעילה, מהירה במיוחד, בעלת קשיחות צדית מטורפת שמחזקת שליטה ודיוק. המתלה שלהם שם אתכם על מצב דיווש סופג אך לא מאבד אנרגיה. אופטימלי למרתון. את 30-40 המ”מ “החסרים” לא תרגישו בכלל בכל הסינגלים של קק”ל בישראל, וברוב המכריע של תחרויות המרתון שתשתתפו בהן (למעט אולי BCBR שאליו מכוונים ה Top Fuel 120).
בשורה תחתונה: אופניים מעולים, חדשניים, מדויקים מאוד, מהירים מאוד. טרק שיחקו אותה, וגם אתם תשחקו אותה אם אתם רייסרים, ויהיו לכם Supercaliber!
הצטרפו לבייקפאנל בטלגרם- https://t.me/BIKEPANEL